Tanoshinde sapuni sa jajima japanske prepelice | RECENZIJA



Sigurna sam da ste već čuli za brend Tanoshinde koji je poznat po proizvodima sa jajima japanske prepalice koji su jedinstveni u svetu baš zato što su sačinjeni od oplođenih jaja japanske prepelice koja nisu termički tretirana ili dehidrirana. U njihove sapune dodat je prah ljuske oplođenih jaja, a tehnologija izrade garantuje povišenu efikasnost pri tretmanu kože lica i teča.

U nastavku ovog posta ću vam recenzirati dva sapuna iz njihovog asortimana koja su dostupna u svim dm drogerijama širom Srbije i cena im je van akcije 949 RSD, dok se mogu često naći na sniženju po povoljnijoj ceni. Ovom cenom plaćate kvalitet samih sastojaka koje su jedinstvene u odnosu na druge sapune ovog tipa i imaju široki spektar delovanja.

Sapuni o kojima ću vam pisati su nežan sapun sa oplođenim jajima japanske prepelice i dodatkom smeđih algi i lavande, kao i piling sapun sa oplođenim jajima japanske prepelice, smeđim alagama i ruzmarinom.

Evo kako oni izgledaju:


Šta njihove sapune čine posebnim?

- Sapuni se prave po manastirskim recepturama za uzradu melema, starim najmanje 650 godina, a kožu čine mlađom i zategnutijom. Pored pomenutih efekata, ovi izvanredni preparati za čišćenje, zaštitu i negu kože lica i tela podmlađuju, zatežu i daju koži zdrav, prirodan sjaj, utiču na smanjivanje ili nestanak pega, bubuljica i ekcema.


Način upotrebe:

- Optimalni rezultati postižu se ukoliko se sapun nanese na kožu i ostavi da deluje nekoliko minuta, nakon čega se ispere mlakom vodom.


Koje još sastojke sadrže pored oplođenih jaja?

- Ulje smilja koje hidrira kožu, sprečava nastanak bora, neguje osetljivu kožu i smanjuje vidljivost staračkih pega. Pored njega sadrži i kokosovo ulje koje suzbija bakterije i gljivice i podmlađuje kožu, kao i arganovo ulje koje sadrži vitamine, minerale i zasićene masne kiseline. Takođe u svom sastavu imaju i maslinovo ulje koje daje koži sjaj, elastičnost i mekoću.

- PILING SAPUN sa ruzmarinom -


Sastav: jaja japanske prepelice, svinjska mast, morske alge, suncokretovo i maslinovo ulje, voda, ljuska jaja japanske prepelice, kokosovo ulje, natrijum-hidroksid, ruzmarin, rtanjski čaj, etarsko ulje ruzmarina, etarsko ulje smilja i vitamin E.

Moje mišljenje:

- Obožavam piling sapune i takvi najviše odgovaraju mojoj kombinovanoj koži jer ona luči višak sebuma i time mi zapušava pore i kasnije izaziva pojavu bubuljica, mitisera i akni. Koristila sam ovaj sapun neke dve nedelje svako jutro i veče i ostavljala ga nekoliko minuta na licu pre ispiranja, a nakon utrljavanja kružnim pokretima. Dopada mi se sama tekstura sapuna jer piling čestice nisu previše grube i baš daju utisak dubinski očišćene kože koja nakon upotrebe škripi pod prstima od čistoće. Jako lepo miriše iako miris nije previše intenzivan što mi se i dopada jer ruzmarin ume ponekad da bude neprijatno jak. Primetila sam da mi se manje pojavljuju bubuljice od kada ga koristim, a i kada se pojave vrlo brzo iščeznu. Sjajan je i svakom bih ga preporučila, a pogotovo osobama sa masnom ili kombinovanom kožu. Ukoliko imate suvu ili osetljivu kožu, a planirate da počnete sa korišćenjem ovog sapuna, preporučujem vam da nakon upotrebe nanesete hidratantnu kremu da biste izbegli dodatno isušivanje i preterano zatezanje kože. Meni koža nakon dve nedelje izgleda kao preporođena, zaglađena je i ima prirodan i zdrav sjaj, a dobila je i na glatkoći i mekoći. Iskrena preporuka!

Ocena: 10/10

Količina: 50g

- SAPUN sa lavandom -


Sastav: jaja japanske prepelice, svinjska mast, morske alge, suncokretovo ulje, maslinovo ulje, voda, kokosovo ulje, natrijum-hidroksid, etarsko ulje lavande, etarsko ulje smilja i vitamin E.

Moje mišljenje: 

- Nisam ljubitelj sapuna ovog tipa jer mi obično isuše kožu, međutim kada sam videla koliko ulja ima u svom sastavu oduševila sam se jer sam znala da će pružiti mojoj koži potrebnu hidrataciju, a da će pored toga čistiti nežno kožu. Izuzetno je čvrst, ali se jako lepo rastvara pod vodom i veoma se sporo troši što mi se dopada. Lepo očisti kožu, ali ne tako dubinski kao piling sapun pa sam njega koristila samo uveče jer mi je ujutru potrebno nešto što će u potpunosti očistiti moju kožu od viška sebuma koji se stvorio u toku noći i od ostatka kremica i seruma koje koža nije upila. Dopada mi se efekat mekane kože koji pruža, ali mislim da je ipak pogodniji za suvu i osetljivu kožu zbog samog sastava i svoje teksture, ali i efekta. Lepo zagladi samu kožu i da joj predivan sjaj, no nisam primetila neku preteranu razliku u promeni kvaliteta same strukture kože kao kod korišćenja piling sapuna gde je efekat bio izuzetno vidljiv. Svakako vredi isprobati ako želite da koristite prirodan proizvod umesto čistilica i umivalica punih hemikalija, pogotovo ako imate suvu kožu jer je neće dodatno isušiti.

Ocena: 9/10

Količina: 50g

Za sve dodatne informacije posetite njihov sajt klikom na ovaj link ili ih zapratite na Instagramu profilu @tanoshinde.kozmetika kako biste uvek bili informisani među prvima o novitetima koje izbace, akcijama i sniženjima!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Da li ste isprobali neki od pomenutih sapuna, i ako jeste kakvi su vaši utisci?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Baš je super recenzija,lepo si sve opisala i slike su divne ❤️

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Odlični su sapuni🙌 slike su prelepe👌 bravoo❤

    ReplyDelete
  3. Sapuni su divni, ali vise ih nema u dm drogerijama, skinuti su sa liste proizvoda. Ne znam gde se mogu naci?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komentaru i izvinjavam se na kasnom odgovoru. Njihove sapune možete direktno poručiti sa ovog sajta: https://www.tanoshinde.rs/ ! Pozdrav ♥

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!