Recenzija Dermix kozmetičkih preparata za negu kože | Prof. dr M. Milojević



Dermix je brend iza kojeg stoji čak 10 godina iskustva i proizvodnje preparata inspirisanih naukom, koji je sinonim za lepu i zdravu kožu. Proizvodi su kreirani po recepturi Prof. dr. M. Milojevića za kojeg sam sigurna da ste već čuli jer su pre nekoliko godina izbacili njihovu Acne Intensive formulu za problematičnu kožu sklonu aknama i koja je ujedno proslavila ovaj brend koji postoji već jednu deceniju i uspešno posluje zahvaljujući zadovoljnim korisnicima.

Na moje veliko zadovoljstvo u nastavku ovog posta ću vam recenzirati dva proizvoda iz njihovog asortimana, a u pitanju su mleko za skidanje šminke i mleko za negu tela koji su bez parabena i nisu testirani na životinjama pa su samim tim cruelty free.

Ovako izgledaju pomenuti preparati:



• Makeup Remover - mleko za skidanje šminke •


O proizvodu: "Efikasno uklanja šminku i vodootpornu maskaru, ostavljajući kožu besprekorno čistom i nežnom."


Pravilna upotreba: "Kožu prekrivenu šminkom navlažite mlakom vodom. Jagodicama prstiju nanesite Makeup Remover, otklonite šminku tupferom, a potom operite kožu blagim sindetom. Kao sledeće korake preporučujemo čišćenje Dermix Face Losionom, a zatim nanošenje Dermix Anti Age Hydratora za negu, čime se sprečava dehidratacija i usporava starenje kože."

Sastav: Aqua, PEG-100 stearate, Glyceryl monostearate, Cetyl palmitate, Stearic acid, Polyethoxylated sorbitan/oleic acid, Cetearyl alcohol, Light liquid paraffin, Glycerolum, Hamamelis virginiana (Witch hazel) fluid extract, L-Lactic acid, Cyclomethicone, Eucalyptus globulus essential oil.

Količina: 200ml
Regularna cena: 1090 RSD; Trenutna cena: 817,50 RSD (snižen 25%)


Moje mišljenje:

- S obzirom na to da sam navikla na skidanje šminke isključivo micelarnom vodom nekako sam baš bila skeptična što se tiče isprobavanja mleka za skidanje šminke baš zbog načina upotrebe jer sam mislila da mi neće dubinski očistiti kožu i da će mi zapušiti pore.

- Prvo što mi se dopalo kod ovog preparata je samo pakovanje koje je zaista fantastično odrađeno i proizvod izgleda izuzetno praktično zbog načina na koji se otvara i dozira. Upotrebljava se tako što se odvrne čep i pritisne bočica kako bi izašao proizvod. Samo mleko ima nešto gušću teksturu nego što sam mislila da će imati, beličaste je boje, lepo i prijatno miriše ali mi se ne dopada kako se nanosi jer ne volim da razmazujem šminku po celom licu jer tako potrošim mnogo više tupfera kada skidam ostatak micelarnog sredstva, a pritom osećam da mi koža nije u potpunosti očišćena. Ono što mi se dopalo kod ovog proizvoda je što zaista skida vodootpornu šminku i što uklanja apsolutno svaku trunku šminke, međutim potrebno je dosta tupfera da bih uklonila višak proizvoda i čak i kad se umijem i dalje osećam kao da nisam sve isprala. Koža svakako ostaje mekana i glatka na dodir i takođe mi sam preparat nije izazvao nikakve iritacije, ali sa ovom metodom mi treba mnogo više vremena da uklonim šminku pa ću ipak ostati pri tome da koristim regularnu micelarnu vodu. Međutim, ako volite proizvode ovog tipa ne vidim zašto vama ne bi isti odgovarao, ovo je samo moje mišljenje s obzirom na to da imam kombinovani tip kože pa mi ovakvi preparati ne odgovaraju.

Možete ga poručiti OVDE! *Dostava je besplatna!

• Body Balm - mleko za negu tela •


Opis proizvoda: "Obogaćen aktivnim sastojcima karitea (shea butter), butyrum cacao, Camelia sinensis i voćnim kiselinama, Body balm tokom 24 časa obezbeđuje koži intenzivnu i dugotrajnu vlažnost. Svakodnevnom upotrebom koža postaje značajno mekša, nežnija i glatka, a proizvod je prilagođen za upotrebu kod beba, dece i trudnica."


Pravilna upotreba: "Naneti jednom dnevno na čitavu kožu ili pojedine suve delove."

Sastav: Aqua, Vitellaria paradoxa (Shea Butter), Glyceryl stearate, Cetyl palmitate, POE fatty alcohols, Cetearyl alcohol, Cetearyl octanoate, Light liquid paraffin, Glycerol, Simmondsia chinensis (Jojoba oil), Prunus Amygdalus dulcis (Almond oil), Cyclomethylpolysiloxane, Caprylic Capric triglyceride, Carbamidum, Allantoinum, Stearic acid, L-Lactic acid, Ammonium lactate, Tocopherolum, Sodium benzoate, Fragrance.

Količina: 200ml
Regularna cena: 1290 RSD; Trenutna cena: 967,50 RSD (snižen 25%)


Moje mišljenje:

- Znate koliko volim sve vrste mazalica za kožu, ali balzami i mleka su mi prosto omiljeni tip i uvek se radujem isprobavanju takve vrste preparata, a pogotovo kad su isti dobrog sastava i bez parabena kakvo je upravo ovo mleko za telo.

- Pakovanje je identično kao kod mleka za skidanje šminke i moram vam priznati da mi se mnogo dopada jer sama mogu kontrolisati koliko će proizvoda izaći i drago mi je što nije na pumpicu. Tekstura je takođe divna, sasvim dovoljno gusta međutim jako se lepo razmazuje i koža ga vrlo brzo upije. Uopšte vam nije potrebno mnogo mleka da biste ga upotrebili na celom telu. Ja sam ga koristila svaki put nakon tuširanja oko dve nedelje uzastopno i nemam reči koliko mi se dopalo. Miriše predivno i taj miris se dugo održava na koži, zaista pruža efekat dubinske hidratacije jer mi je koža mekana sve do sledećeg nanošenja. Pored hidratacije pruža i regeneraciju kože jer mi je koža na delovima gde sam ga mazala kao nova. Dobila je neki predivan, prirodan sjaj i nije više suva na dodir već je savršeno mekana u svakom trenutku. Ovakvi proizvodi inače umeju da mi izazovu iritacije poput crvenila, blagog osipa ili peckanja kada sadrže dosta alkohola ili veštačke i prejake mirise, međutim ovaj mi savršeno odgovara i sa njim nisam imala nikakvu neželjenu reakciju. Takođe moram da napomenem da ne ostavlja mastan trag što je slučaj kod dosta preparata ovog tipa. Imate apsolutnu preporuku do mene!

Možete ga poručiti OVDE! *Dostava je besplatna!

- Ostaje mi samo da napomenem da iskoristite priliku što je pre moguće ukoliko želite da poručite bilo koji od pomenutih proizvoda jer je na njihovom sajtu aktuelno sniženje na ceo asortiman, dok pomenute preparate možete pronaći i u setu sa celom Dermix linijom preparata po sniženoj ceni koja iznosi 4417 RSD i koji možete pronaći ovde ili u letnjem setu koji sadrži pomenuto mleko za negu tela, losion za čišćenje lica kao i Anti Age Hidrator i taj set možete poručiti ovde po sniženoj ceni koja iznosi 2802 RSD!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li ste isprobali neki od pomenutih proizvoda, i ako jeste kakvi su vaši utisci?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Makeup remover je super, dosta je praktičan i uz pomoć njega brže skinem šminku. Odličan post, draga!

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Izgledaju kao super proizvodi, nisam ništa od ovog ranije isprobala. Pakovanja vuku na to da je brend dosta ozbiljan ali i djelotvoran. Super post!
    💛💛💛
    LIVING LIKE V

    ReplyDelete
  3. Dermix je super brend. Imam ovo mleko za skidanje šminke i baš mi se dopada.
    Super recenzija.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!