Recenzija prirodnih i veganskih sapuna (piling & nežni) | KEDRA



Zdravo svima! Mislim da sam vas već navikla na redovno izbacivanje postova što mi je izuzetno drago i što na mom blogu ovih nekoliko meseci preovladavaju recenzije jer ih i sama mnogo volim, a testiranje proizvoda mi je jedna od najdražih aktivnosti jer sam uvek u potrazi za učinkovitim preparatima po pristupačnim cenama.

U nastavku ove recenzije predstaviću vam ručno rađene prirodne, veganske sapune kreirane od strane divnih ljudi koji stoje iza brenda Kedra i njihov celokupan asortiman možete pogledati ovde! Oni u svojoj proizvodnji ne koriste veštačke boje niti mirise, a svaki sapun je poseban po jedinstvenom obliku jer je ručno napravljen i sečen. 

Mene su oduševili sa pakovanjima istih jer vode računa o planeti koristeći materijale koje mogu da se recikliraju, a kako su njihova dva sapuna (piling & nežni) bila upakovana možete pogledati ispod:




Prvi proizvod koji ću vam recenzirati je onaj koji je pogodniji za moj tip kože, odnosno mešoviti, a to je čoko-pomorandža sapun sa piling efektom.


Opis proizvoda: "Eterična ulja cimeta i pomorandže stimulišu proizvodnju kolagena i samim tim usporavaju proces starenja, stvaranja bora i tamnih fleka na koži. Regenerišu ćelije kože, dubinski je čiste i podstiču cirkulaciju čime pomažu u borbi protiv celulita i strija. Pružaju olakšanje kod upala i otoka. Piling od kafe i ovsenih pahuljica čisti kožu od toksina i nečistoća i poboljšava cirkulaciju. Kvalitetna hladno-ceđena ulja (maslinovo i kokosovo) i kakao maslac hidriraju, omekšavaju i štite kožu ostavljajući je mekom i baršunastom."

Sastojci: maslinovo ulje, kokosovo ulje, kakao maslac, kakao, kafa, ovseno brašno, aktivni ugalj, eterično ulje pomorandže i eterično ulje cimeta.

Količina: ≈ 100g


Moje mišljenje:

- Kada sam ugledala ovaj sapun i pročitala da ima piling efekat znala sam da će odgovarati mojoj koži i da će mi se dopasti. 

- Prvo što me je kod njega očaralo su miris čokolade, pomorandže i cimeta koji zajedno čine savršenu kombinaciju koja će osvežiti i opustiti vaša čula.

- Koristim ga već sigurno 3 nedelje tako što bih se ujutru umila sa njim (ruke bih oprala i lice bih navlažila, a onda bih pokvasila sapun i trljajući ga o dlanove napravila penu koju bih onda nanela na lice kružnim pokretima i zatim isprala sa lica mlakom vodom nakon nekih minut do dva blagog utrljavanja i posušila lice peškirom). Nisam ga koristila uveče jer pred spavanje imam posebnu rutinu, međutim ujutru mi proizvodi i gelovi za čišćenje koje koristim prethodno veče ne mogu pomoći da dubinski očistim lice jer se u toku noći poprilično zamasti i ujutru bude baš sjajno i ima onaj mastan film što od preostalih proizvoda koje koža nije skroz upila što zbog toga što moja koža inače proizvodi višak sebuma. Zato sam odlučila da sa njim pokušam da postignem taj efekat dubinskog čišćenja koji mi je potreban ujutru i oduševio me je sa efektom.

- Preporučujem da mu date šansu 2-3 puta pre nego što donesete zaključak da li vam se dopada ili ne jer se meni na prvu loptu činio da ne peni baš koliko treba i da se piling čestice ne osećaju, no već par dana nakon što sam "razradila" sapun i skinula taj površinski sloj krenuo je tako lepo da peni i dobio je kremastu teksturu kada se utrlja u kožu lica i takođe sam počela da osećam sitna zrnca kafe i ovsenih pahuljica. Jako lepo miriše i samim tim me odlično razbudi ujutru i što je najbitnije skine taj masni sloj sa moje kože koji mi se stvara zbog malopre pomenutih razloga. Malo je reći da mi se dopada jer mi je postao novi omiljeni proizvod za umivanje, a ne isušuje kožu i pritom je napravljen od prirodnih sastojaka. Imate moju iskrenu preporuku jer mi je spasio lice pošto dubinski čisti i samim tim su mi pore otpušene i nema pojave novih bubuljica u onolikoj količini kao pre, već se samo javljaju hormonski. Takođe uz njega vam ne treba nanošenje hidratantne kreme ako ga koristite ujutru kao ja (za uveče preporučujem kremu jer tada trebate da nahranite kožu) jer ima ulja koje savršeno neguju kožu, a ostali sastojci je čine mekanom i zaglađenom. Topla preporuka!

- Može se koristiti i za čišćenje kože tela jer uz pomoć piling čestica poboljašava cirkulaciju i smanjuje vidljivost strija!

Drugi i ujedno poslednji, ali ne manje važni, proizvod koji ću vam recenzirati u nastavku možete videti na fotografijama ispod, a u pitanju je cvetni sapun sa nežnim efektom za osetljivu kožu!


Opis proizvoda: "Kombinacija eteričnih ulja koje sadrži blagotvorna je za ublažavanje strija, ožiljaka i hiperpigmentacije. Skuplja proširene pore, vraća koži mladalački izgled, uravnotežuje proizvodnju sebuma kože i kose i podstiče njihov rast i regeneraciju. Ovaj sapun je izuzetno nežan i preporučuje se koži sklonoj iritacijama i upalama. Najfiniji odnos kvalitetnih hladno-ceđenih ulja (kokosovo i maslinovo) i ši butera hrani, čisti i omekšava kožu i poboljšava njenu pH vrednost."

Sastojci: maslinovo ulje, kokosovo ulje, ši maslac, eterično ulje bergamota, eterično ulje ilang-ilanga, eterično ulje geranijuma i eterično ulje lavande.

Količina: ≈ 100g


Moje mišljenje:

- Ovo je još jedan sapun kojem sam se izuzetno obradovala nakon što sam pročitala sastav i efekte koje obećava da će pružiti kako koži, tako i kosi (da, može se prati kosa sa njim i učinio bi je mekanom i sjajnom).

- Kod njega mi se mnogo dopao dizajn, baš kao i kod prethodnog sapuna (koji je pritom priča za sebe jer ima sve one divne boje i drugačiju teksturu od ovog). Pod prstima sam već osetila prisustvo ulja jer klizi pod njima, a miris me je oborio s nogu jer je tako opuštajući i moram priznati da lavanda preovladava što mu apsolutno ne zameram, već suprotno jer tu mirisnu notu obožavam.

- Ovaj sapun sam zapravo isprobala pre malopre recenziranog i koristila sam ga nekih 4-5 nedelja u kontinuitetu (prvih nedelju na licu, ostalo vreme umesto kupke). Takođe sam ga upotrebljavala ujutru jer tako mojoj koži najviše odgovara i odmah da kažem da je odličan za osetljivu kožu sklonu iritacijama jer mi nije izazvao nikakve neželjene reakcije poput peckanja ili crvenila. Izuzetno je nežan prema koži, međutim ja volim grublje sapune pa sam ovaj posle nekoliko dana počela da koristim za negu celog tela umesto samo za lice jer sam prvenstveno htela da ga upotrebljavam samo za umivanje. Drago mi je što se nisam odlučila samo za to jer sam sve kupke potpuno zamenila njime. Savršeno mi čisti kožu tela, konačno više nemam bubuljice na leđima i osip po koži koji mi se stvarao od kupki (a tek sam koristeći njega shvatila zašto sam taj osip imala upravo zbog raznih, nepoznatih sastojaka koji čine jednu kupku), lepo hidrira kožu i ne isušuje je mada bih vam svakako preporučila da koristite losion ili mleko nakon njega jer sam ga ja tako koristila. Nisam ga probala umesto šampona ali i to planiram pa vam javljam na story-u ako ga ostane jer ga trošim u velikoj količini zato što se sada, tokom leta, tuširam i po nekoliko puta i samim tim je ovaj sapun odličan za mene jer je prirodan i mogu ga koristiti koliko hoću puta i neće mi iziritirati kožu. Još jedna preporuka!

- Pored ova dva sapuna oni u svojoj ponudi imaju još mnogo njih sa prelepim dizajnima, kreativnim imenima i savršenim, prirodnim sastojcima i svaki od njih ima posebne efekte koje obećava. Iste možete pogledati ovde u njihovom katalogu, a ja vam takođe preporučujem da ih praćenjem podržite jer osim toga što imaju ovako kvalitetne proizvode koji će, verujem, svima odgovarati oni svoje sapune fotografišu na najlepši mogući način i samim tim sam sigurna da vas njihov feed neće ostaviti ravnodušnim! Njihov profil možete pronaći pod korisničkim imenom @kedra_sapuni!

 To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li ste isprobali neki od pomenutih sapuna, i ako jeste kakvi su vaši utisci?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Sapuni izgledaju super, sve mi se sviđa, od dizajna i pakovanja istih do onoga što si navela kao osobine i djelovanja sapuna. Super recenzija! xoxo

    LIVING LIKE V

    ReplyDelete
  2. Kako su lepo dizajnirani sapuni, fotke koje si napravila su fantastične ❤️

    ReplyDelete
  3. Nisam probala ove sapune, ali mi djeluju odlično, po svim aspektima - učinak, miris, vizuelni izgled, pakovanje. Sve je perfektno. Odličan post. Sve si sjajno opisala.💓

    ReplyDelete
  4. Ovi sapuni izgledaju veoma zanimljivo i bas su mi privlačni, tako da bih volela da ih probam. Odličan post.

    ReplyDelete
  5. i am very happy to found your site.. thanks for sharing your information.

    Kids Multidesigner Store

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!