Recenzija prirodnih kozmetičkih preparata | Biraj zdravo - VITELA



Zdravo svima! U nastavku ovog posta vam donosim recenziju prirodnih kozmetičkih preparata kako za negu kože, tako i za negu kose ali i proizvoda koji spada u kućnu hemiju. Ovog puta je u pitanju brend Vitela čije se sedište nalazi u Pirotu i koji je poznat po tome da je njihov čitav asortiman apsolutno prirodan odnosno da su njihovi proizvodi kreirani uz pomoć prirodnih sastojaka. Oni su za mene pripremili jedan divan paketić čiji sadržaj jedva čekam da vam pokažem.



Proizvodi koje vidite na fotografijama iznad su:





Takođe su se u paketu našli i sledeći testeri: šampon za jačanje kose, krema za lice i telo i muška kupka. Njih neću recenzirati u ovom postu jer je ovo mala količina da bih stekla valjane utiske, ali moram priznati da su mi se svi dopali sudeći po prvim utiscima nakon 2-3 upotrebe (toliko puta sam ih mogla koristi na osnovu količine). Što se tiče muške kupke, nju je isprobao moj dečko i kaže da jako lepo miriše i da mu nije izazvala iritacije. Testere možete da poručite ovde po ceni od 50 RSD po komadu ukoliko prvo želite da vidite da li bi vam neki proizvod odgovarao pre nego što ga kupite u regularnoj količini.



Opis proizvoda: "Šampon za volumen kose na vrlo efikasan način reguliše sekreciju sebuma i deluje da se kosa manje masti. To je odlična kombinacija blagih aktivnih materija i ekstrakta lekovitog bilja. Šampon je idealna struktura u koju su dodati ekstrakti žalfije i lavande koji imaju odlično antiseptično dejstvo, pomažu i kod peruti i podstiču da kosa bude bujnija, sjajna i jača."

Sastav: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-glucoside, Glycerin, Cocoamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Parfum, Citric Acid, Glicerin, Lavandula Angustifolia Extract, Salvia Officinalis Extract, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Coumarin, Linalool, Hidroxy citronellal Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Alpha-Isomethyl lonone, CI 42051, CI 45430.

Upotreba: Manju količinu sipati na dlan, naneti na kožu ili kosu, potom isprati ili sipati manju količinu direktno u vodu za kupanje.

Količina: 300ml
Cena: 400 RSD

Moje mišljenje:

- S obzirom na to da sam već dugo u potrazi za prirodnim šamponom koji mi neće dodatno isušiti kosu (jer sam takva iskustva imala sa prirodnim šamponima do sada) jedva sam čekala da isprobam ovaj jer na njemu piše da je napravljen od 100% prirodnih ekstrakta žalfije i lavande. Ono što me je razočaralo je činjenica da pored toga sadrži SLS (sastojak koji je zaslužan za stvaranje pene) koji se nikako ne preporučuje jer može ugroziti folikule i dodatno isušiti kosu ako se drži previše dugo na glavi prilikom šamponiranja. No, odlučila sam ipak da ga probam i koristila sam ga skoro mesec dana od datuma kada mi je stigao na adresu. Upotrebljavala sam ga baš onako kako je napisano na pakovanju i nakon šamponiranja koje bi vrlo kratko trajalo jer zaista odlično peni odmah bih ga isprala sa kose kako mi ne bi izazvao oštećenje folikula. Moram vam priznati da mi se jako dopada njegov miris jer baš preovladava lavanda, takođe se jako sporo troši iako ga količinski ima svega 300ml. Pakovanje je takođe praktično i sama tekstura je baš onakva kakvu ja volim jer baš lako peni što mi se dopada tako da ga ipak ne mogu okriviti što sadrži SLS jer da nije njega teško da bi tako lepo penio. Pošto je za masnu kosu (kakva je moja) zaista radi fenomenalan posao jer mi je produžio period između dva pranja zato što sam pre kosu prala tri puta nedeljno, a sada svega dva puta i sasvim mi je dovoljno jer nema apsolutno potrebe češće od kada njega koristim. Ne isušuje dodatno kosu što mi se dopada i miris se zadržava na kosi sve do sledećeg pranja. Imate moju iskrenu preporuku ukoliko imate tip kose kao što imam ja!

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "Upotrebljava se za pranje i čišćenje svih vrsta površina od stakla, tkanina, keramike, bojenih površina, drvenih i metalnih površina, podova, zidova. Upotrebljava se za pranje automobila. Sadrži ekstrakt bosiljka i žalfije i biorazgradive aktivne materije."

Sastav: 15-30% anjonski surfaktant, 5-15% Etanol, <5% nejonski sufactant, amfotemi surfaktant, alkoholni ekstrakt herbe žalfije, alkoholni ekstrakt herbe bosiljka, miris. Sadrži pored toga: Linalol, Citronelol.

Upotreba: Za mašinsko pranje odeće se koristi nerazblažen dozirati 20-50ml u veš mašinu, za ručno pranje odeće sipati 10ml na 10l vode. Odeću nakon pranja isprati vodom. Kod fleka na tkanini koristiti nerazblažen, naneti direkno na fleku i isprati vodom. Kod čišćenja podova, keramike, staklenih površina, porcelana, razblažiti 10ml sa 5l vode.

Količina: 200ml
Cena: 465 RSD

Moje mišljenje:

- Ovakav proizvod mi je bio preko potreban pošto su po drogerijama jako slabo dostupni prirodni proizvodi za čišćenje koji u sebi nemaju uopšte ili nemaju mnogo štetnih hemikalija. Sredstvo sam koristila isključivo za pranje podova i moram priznati da mi se mnogo dopalo. Predivno miriše, a sam miris se dosta dugo oseća u prostorijama. Nije mi oštetio parket niti sam primetila neke neželjene reakcije prilikom rukovanja sa proizvodom. Mnogo mi se dopada što je dostupan u vidu koncentrata koji se razblažava jer tako mi mnogo duže traje nego klasično sredstvo za čišćenje i mogu ga razblažiti po nameni za koju ga koristim. Odličan proizvod vredan isprobavanja!

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "Kupka sadrži micelarne komponente koje nežno čiste kožu, a uz dodatak alantoina i ekstrakta kantariona (Hypericum perforatum) koža dobija lep, prirodan i baršunast izgled. Koža je nakon tuširanja mirisna i nežna na dodir, zahvaljujući prirodnom parfemu koji se oseća na koži duži period nakon pranja. Osećajte se prelepo, sveže, mirisno uz jedinstvenu formula mlečne micelarne kupke. Primenjuje se za sve tipove kože."

Sastav: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Parfum, Glycerin, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Citric Acid, Styrene/Acrylates copolymer, Allantoin, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Geraniol, d-Limonene, Hexyl cinnamal, Citronellol, Linalool, Coumarin, CI 19140.

Upotreba: Manju količinu sipati na dlan, naneti na kožu, utrljati i potom isprati.

Količina: 300ml
Cena: 615 RSD

Moje mišljenje:

- Kao neko ko se drži jedne kupke već godinama jako sam bila skeptična kada je u pitanju isprobavanje neke nove jer sam prosto navikla na efekat te koje sam koristila, ali htela sam da pružim priliku ovoj kupki baš zato što sadrži 100% prirodan ekstrakt kantariona i prosto me je zanimalo kako će se ponašati na mojoj koži.

- Miriše jako lepo, međutim jako slično muškim kupkama što i nije zamerka. Tekstura joj je srednje gustine, međutim uopšte ne peni kao ostale kupke već u vrlo maloj meri pa sam je mnogo brzo potrošila s obzirom na to koju količinu bih trošila prilikom svakog tuširanja. Nije mi izazvala nikakve iritacije iako mi je koža osetljiva tako da je to za svaku pohvalu, ali bih se ipak vratila kupki koju inače koristim iz čiste navike što ne znači da vam ne preporučujem ovu jer nemam nikakavu konkretnu zamerku. Sasvim solidan proizvod jer ostavlja kožu čistom, mekanom i mirišljavom nekoliko sati!

Možete je poručiti OVDE!

- Sve pomenute proizvode možete naručiti preko Vitela onlajn prodavnice klikom na ovaj link, a preporučujem vam i da ih zapratite na Instagramu kako biste bili u toku sa bilo kakvim novitetima koje izbace ili ukoliko vas zanimaju utisci njihovih potrošača pošto ih često dele na profilu!

*Slika koja se delom vidi na fotografijama i koja mi je poslužila kao rekvizit je delo divne devojke koja po vašoj želji može naslikati šta god želite na platnu različitih veličina, a možete pogledati njen rad na njenom Instagram profilu @tinypalette_!

 To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li ste isprobali neki od pomenutih proizvoda, i ako jeste kakvi su vaši utisci?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Jako lep paket. Proizvodi izgledaju veoma zanimljivo. Posebno mi se dopada šampon za suvu kosu.
    Odličan post.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!