Prirodne masti za negu upalnih procesa i promena na koži | UNIMEDICA (@flogocid_official)



Zdravo dragi moji! U današnjem postu vam donosim još jednu recenziju, međutim ovog puta ću pisati o proizvodima koji se nalaze u asortimanu brenda Unimedica koji se može pohvaliti paletom proizvoda koja se na našem tržištu nalaze više od 50 godina. U pitanju su, vama već verovatno poznati proizvodi, Flogocid kremaCinkvitaminska krema i Ihtiol-kamfor krema koje zajedno sa burovim prahom čine njihovu ponudu preparata koji su najbolji prijatelji vaše kože.

U nastavku ću vam recenzirati sve tri pomenute kreme i moram priznati da jedva čekam da vam prenesem utiske o istim jer mislim da bi svaku od njih trebalo da imate u svojoj kućnoj apoteci zbog široke namene kojom se mogu pohvaliti.



Sadržaj paketa:

Flogocid mast (tube od 20g i 50g)
Ihtiol-kamfor mast (tuba od 50g)
Cinkvitaminska mast (tuba od 50g)



Opis proizvoda: "Flogocid mast u svom sastavu sadrži kompleks enzima u puferskom rastvoru, bornu kiselinu, etarsko ulje lavande, beli vazelin, bezvodni lanolin, holesterol i tečni parafin. Aktivne komponente u sastavu masti izazivaju nespecifičnu imunološku rekciju na mestu primene, čime se pojačava imunološki mehanizam za proizvodnju odbrambenih supstanci u ćelijama kože. Aktivne komponente deluju protiv upale, podstičnu regeneraciju oštećenog tkiva i pospešuju zarastanje rana."

Efekti & Benefiti:

1. Zbog svog jedinstvenog sastava i enzima prirodnog porekla, Flogocid mast pomaže kod upalnih procesa na koži poput akni, bubuljica, uraslih dlaka, uraslih noktiju, ekcema, oderotina, ojeda, svraba itd.

2. Flogocid mast potpomaže kod upala potkožnog tkiva, npr. kod rana koje teško zarastaju, kao i kod flegmona, inficiranih vlažnih ekcema, otoka limfnih žlezda, opeklina, ozeblina, čireva, furunkula, fistula i oslobađa od hemoroidnih problema.

Način upotrebe: Flogocid mast se koristi nanošenjem na promenjeno obolelo mesto i njegovu okolinu u debljem sloju (po potrebi može se preko staviti zavoj ili gaza). Kod starih i dugotrajnih promena (dekubitusi, fistule, flegmone i dr) zahteva se češći i duži tretman, a kod svakog tretmana potrebno je menjati zavoj.

*Gradski zavod za kožne i venerične bolesti na osnovu obavljenih kliničkih ispitivanja potvrdio je pretpostavku da Flogocid mast može biti efikasno sredstvo u lečenju venskih ulkusa i uraslih noktiju.

*Mast je dostupna u tubama od 20 i 50g. Možete je pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama, ali i lilly drogerijama.


Moje mišljenje:

- Ovaj proizvod koristim još od puberteta i završetka osnovne škole, dakle nekih 7-8 godina i konstantno ga imam u svojoj takozvanoj kućnoj apoteci jer ga upotrebljavam za svaku promenu na koži.

- U nastavku ću vam ispisati nekoliko situacija gde mi je pomogao i rešio probleme za koje sam ga koristila, a koji su to možete pročitati u sledećem pasosu.

- U periodu od šestog do osmog razreda osnovne škole i naposletku ulaska u pubertet lice mi je iz normalnog prešlo u problematično, a zbog nemogućnosti da odem kod dermatologa koji u to vreme nije postojao u mom gradu i privatno je bio izuzetno skup jako sam bila nezadovoljna sa izgledom svog lica što je i te kako oticalo na moje samopouzdanje. Svakim danom bih primetila neku novu bubuljicu, aknu pa i mitiser i do te mere je loše izgledalo da nisam želela da se pogledam u ogledalo. Probala sam za to vreme razne sapune, gelove za čišćenje i kremice međutim ništa mi nije donosilo dugotrajne rezultate već samo kratkoročno poboljšanje odnosno čim bi mi se koža zasitila, efekat bi prošao. Nakon što sam od apotekarke dobila savet da kupim flogocid mast i da nju isprobam ja sam već bila na izmaku snage i mislila da mi ništa više ne može pomoći pa sam se pomirila sa svojom problematičnog kožom.

- Međutim ipak sam htela da joj dam šansu i od tada koristim svakodnevno flogocid mast, tako što bih prvenstveno očistila lice gelom i tonikom, a kasnije nanela hidratantnu kremu i naposletku flogocid. Proizvodi koje sam sa njom koristila su se menjali u međuvremenu, ali ni u jednom trenutku nisam prekinula da je koristim zbog efekata koje mi je pružala. Već nakon mesec dana od prvog nanošenja lice mi se preporodilo, sve akne su nestale i ostala je po koja bubuljica koja bi se pojavila u toku onih dana u mesecu. Jedini problem koji sada imam sa licem su ožiljci od pomenutih akni, ali zaista nemam niti jednu zamerku za ovu mast kada je nega kože lica u pitanju jer da nije nje verovatno bih i dalje mučila muku sa svim pomenutim nesavršenostima. Preporučila bih je svakom tinejdžeru i svakome ko ima problem sa bubuljicama jer nema kome nije pomogla a da sam je preporučila.

- Miris je veoma jak i ponekad ume da bude jako neprijatan, ali ako ste dovoljno uporni i ako želite da rešite problem na koži koji god da imate onda to morate zanemariti, kao i činjenicu da je sama krema ili mast veoma masna i da je koža ni u jednom trenutku neće u potpunosti upiti jer ju je potrebno naneti u debljem sloju da bi delovala lokalno i na sam upalni proces.

- Kasnije sam je upotrebljavala i prilikom nezgode koja se dogodila mom psu koga je napao drugi pas i kome se inficirala rana od ujeda, pa sam odlučila da mu ranu svakodnevno dezinfikujem jodom i mažem sa flogocidom jer je ovo i veterinarska krema takođe i može se upotrebljavati u te svrhe. Verovali ili ne, rana mu je zarasla za nedelju dana, infekcija i upala su potpuno iščezle i dlaka mu je ponovo izrasla na tom mestu tako da je ovo jedan univerzalan i fenomenalan preparat.

- Upotrebljavala sam je i na opekotine raznog tipa, žuljeve, urasle dlačice, urasle nokte, ekceme koji mi se povremeno pojavljuju oko usana, hemoroide i za mnoge druge probleme i moram priznati da me ni jednom nije razočarala.

Imate moju iskrenu preporuku!

Tačnu cenu ove masti vam ne mogu reći u ovom trenutku jer varira od apoteke do apoteke, ali znam da je manja tubica od 20g oko 200 dinara u lilly drogeriji, a veća  od 50g do 350 RSD.

Za više informacija kliknite OVDE!



Opis proizvoda: "Pomaže kod upalnih stanja tetiva i zglobova i u svom sastavu sadrži amonijum sulfogirodalat (ihtiol), kamfor, beli vazelin, bezvodni lanolin, rible ulje i eter. Kamfor je od davnina poznat stanovnicima jugoistočne Azije, dok su zapadnjaci za kamfor čuli preko Marka Pola. Kamfor pomađe kod dugotrajnih hroničnih upalnih procesa mišića, zgloba i kostiju."

Efekti & Benefiti:

1. Namenjen je za ublažavanje upalnih i bolnih stanja kože, tetiva i tetivnih ovojnica, zglobova, limfnih čvorova, kao i kod rana koje teško zarastaju.

2. Pomaže kod otoka, povećava pokretiljivost, pospešuje cirkulacju, smiruje upalu i svrab kože.

3. Primenjen na koži daje osećaj topline. Kamfor poseduje blago anestetično dejstvo.

4. Koristi se za brži oporavak posle povreda.

Način upotrebe: Preparat se primenuje spolja, mazanjem kože u tankom sloju ili utrljavanjem na obolelo mesto 1-2 puta dnevno. U zavisnosti od problema, tretman se ponavlja nekoliko puta.
Dolazi u tubi od 50g!

* Možete ga pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama!


Moje mišljenje:

- Odmah čim sam ugledala ovu mast i pročitala sam opis i delovanje shvatila sam da je odlična za sportiste i osobe koje su sklone češćem povređivanju i koje imaju problema sa bolnim tetivama i zglobovima.

- S obzirom na to da ja inače nemam probleme ovog tipa jer ne treniram aktivno (što svakako planiram da promenim pa će mi dobro doći ako se dogodi neka povreda ili upala) prosledila sam je dečku kojem je jako dobro došla.

- Ono što nam se nije dopalo kod ove masti jer miris koji je izuzetno jak, neprijatan međutim kada se umasira u kožu slabije se oseća. Boja same masti je za razliku od flogocida koji je beo, zapravo braon i samim tim ostavlja i te kakve fleke pa svakako imajte to na umu i ako nanosite na deo koji ćete pokriti odećom svakako možete previti kožu zavojom ili stavite gazu kako istu ne biste uprljali jer se jako teško skidaju.

- Dečko je odlučio prvi put da je isproba kada je imao upalu tetive usled podizanja nešto veće kilaže tega nego što je navikao i usled toga što je spavao u nezgodnom položaju i moram priznati da je bila delotvorna, ali da nije u potpunosti otklonila bol jer nije bio uporan da je stavlja nekoliko dana, već samo dva pošto mu je miris bio neizdržljiv. Oseća se kao na gumu. Imao je trenutno poboljšanje, ali verujem da je nastavio da je koristi da bi ga mnogo brže prošao bol nego što jeste.

- Sve u svemu, sasvim solidan proizvod ali nisam u potpunosti zadovoljna sa istim zbog fleka i neprijatnog mirisa prilikom korišćenja.

Okvirna cena mu je oko 300-350 dinara!

Za više informacija kliknite OVDE!

- Cinkvitaminska mast -


Opis proizvoda: "Cinkvitaminska mast u svom sastavu sadrži cink oksid, riblje ulje i cvetni miris. Cink, primenjen spolja u obliku paste ili masti, taloži proteine, a sam jon cinka je toksičan za bakterije. Riblje ulje koje sadrži vitamine A (retinol) i D (holekalciferol) smanjuje zategnutost i vlaži kožu."

Efekti & Benefiti:

1. Cinkvitaminska mast pomaže kod upalnih procesa na koži (naročito kod ekcema), pomaže epitelizaciju, brže zarastanje rana i granulaciju.

2. Ublažava crvenilo, svrab i osip kože.

3. Pomaže i kod ispucale kože, ragada na rukama i petama, ulceracija, promena na noktima (zanoktice) i promena na usnama (žvale i "groznica").

Način upotrebe: Preparat se primenjuje spolja, nanošenjem na promenjeno mesto, mazanjem 1-2 puta dnevno u tankom sloju, a teže promene se tretiraju debljim slojem masti.

Okvirna cena od 300-350 RSD, a dostupna je u svim bolje snabdevenim apotekama!


Moje mišljenje:

- Ova krema ima mnogo lepši i prijatniji miris u odnosu na prethodno opisane masti i po meni je to nešto što je od njih dve izdvaja, međutim njeno dejstvo je drugačije pa je i ona i te kako potrebna kada se pojave rane na koži raznih tipova, a koje sam malopre navela jer će pomoći da iste brže zarastu i bez jako vidljivog ožiljka.

- Koristila sam je na žulju koji mi je izašao na peti jer je pukao i napravila se i te kako velika rana za taj predeo koja mi je smetala i tokom hodanja i nikako nije htela da zaraste u krastu i samim tim prođe. Ranu bih dezinfikovala jodom svako jutro i veče i zatim bih namazala ovu mast koje je veoma kremasta za razliku od prethodne dve i dosta gusta. Pomogla mi je pri pomenutom problemu i žuljevi su mi zarasli za svega nekoliko dana što je za svaku pohvalu.

- Nisam je isprobala ni za kakve druge promene na koži jer ih nisam imala u poslednje vreme pa nisam sigurna da li je delotvorna ali sudeći po sastojcima koje sadrži mislim da će i te kako biti efikasna.

Još jedna preporuka!

Za više informacija kliknite OVDE!

Teksturu krema možete pogledati na fotografiji ispod:


*Prva, braon mast je Ihtiol-kamfor, ispod nje je Cinkvitaminska, a poslednja u nizu je Flogocid mast.

Sve tri masti su odlične jer imaju posebnu namenu i samim tim pokrivaju širok spektar kožnih promena, ali i upalnih procesa i time su trio koji uvek treba da imate u kući. Cene su im pristupačne, a jako se sporo troše i pritom su odličnog sastava i izrađuju se u našoj zemlji pa mislim da ih zaista treba kupovati umesto nekih skupljih preparata jer su podjednako efikasne i uvek treba podržati domaće!

Možete pogledati njihov celokupan asortiman OVDE, a takođe ih možete zapratiti i na Instagramu putem naloga @flogocid_official!

 To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li ste isprobali neku od pomenutih masti, i ako jeste kakvi su vaši utisci?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Za Flogocid mast sam prvi put čula od neke youtuberice, baš davno i od tada mi je ostalo u sjećanju da je baš super proizvod, drago mi je čuti da je tebi pomogao kada ti je najviše trebalo- pri ulasku u pubertet. Odlična recenzija a i fotkice su super, baš lijepo prikazan sastav i struktura svakog proizvoda!
    xoxo

    LIVING LIKE V

    ReplyDelete
  2. Glogocid kao jedino rešenje za bubuljice! ❤️

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!