RECENZIJA Medical Plants prirodnih preparata | Inovativna Biokozmetika

 


Zdravo svima i dobro došli u novi post! U ovom postu vam recenziram prirodnu kozmetiku brenda Medical Plants, a njihovi preparati se i te kako ističu od drugih jer su kreirani po inovativnim metodama i po recepturama tri generacije farmaceuta koji su spojili kozmetologiju i farmaciju u jedno i time postigli da su njihovi proizvodi napravljeni od visokokvalitetnih sastojaka poput matičnih ćelija zelene jabuke, hranljivih ulja od argana, ruže, kanabisa, pirinča, šargarepe i mnogih drugih.

Njihova ponuda me je apsolutno oduševila i način na koji su pokrili negu svih tipova kože ali i kose sa raznovrsnim preparatima na biljnoj bazi.

U ovom postu ću vam predstaviti četiri preparata iz njihove široke ponude, a koja su to možete videti na fotografiji ispod:





Opis proizvoda: "MP Emoliens 5% Urea hidrira, omekšava i neguje kožu. Pospešuje njene odbrambene sposobnosti, zahvaljujući čemu koža postaje glatka, meka i elastična."

Način upotrebe: Naneti na kožu svakoga dana (po potrebi više puta dnevno) i lagano masirati do potpunog upijanja.

MP Emoliens 5% Urea namenjen je za suvu i normalnu kožu.

Sastav: AQUA, GRAPE SEED OIL, UREA, PETROLATUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, D-PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL, CETEARYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL, ALLANTOIN, DIMETHICONE, BHT, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, SODIUM CETEARYL SULFATE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, FARNESOL, LINALOOL, PARFUM.

Količina: 200ml
Cena: 900 RSD


Moje mišljenje:

- Znate da mnogo volim sve vrste mackalica za telo jer mi je koža tela poprilično osetljiva i suva pa joj je potrebna redovna nega kako bi bila uvek mekana, glatka, zdrava i nahranjena. Nažalost retko koji proizvod mi nije izazivao iritacije, osipe i crvenilo na koži, a MP Emolliens kao da je napravljen upravo za moju kožu jer joj u potpunosti odgovara bez neželjenih reakcija.

- Ono što mi se kod ovog mleka  dopada je nežan miris, lagana tekstura i to što ga koža jako brzo upije, a pakovanje je jako praktično zbog doziranja na pumpicu. S obzirom na to da sadrži 5% uree koja je inače i te kako delotvorna kada je u pitanju nega suve kože, znala sam da će biti delotvorno i drago mi je da je opravdalo moja očekivanja. Prethodnih godinama sam koristila kremu za opravak suve i ispucale kože na rukama koja je takođe bila sa ureom i prosto sam se mnogo obradovala kada sam videla ovo mleko u njihovom asortimanu. Imam samo reči hvale za njega i moram priznati da se uz redovnu upotrebu rešavate suve i dehidrirane kože na duže staze, dok ćete u početku imati trenutan efekat nežne i glatke kože pa je potrebno da ga nanosite nakon svakog tuširanja ili 2-3 puta dnevno.

- Imate moju iskrenu preporuku ukoliko takođe imate problem sa suvom kožom tela sklonom iritacijama jer je ovo pravi spas za takvu kožu!

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "MP Šampon sa Proteinom Svile i Hijaluronskom Kiselinom je izuzetno blag šampon namenjen suvoj, farbanoj, termički i hemijski tretiranoj kosi. Naročito pogoduje osobama sa suvim temenom sklonim svrabu. Formulisan je bez sulfata. Zbog svog bogatog sastava: protein svile sa jezera Komo, keratin, D-pantenol, ulje avokada i hijaluronska kiselina, pogodan je za sve tipove kose. Redovnom upotrebom, kosi daje sjaj, volumen i elastičnost. Suvi krajevi se oporavljaju."

Pogodan je za čestu upotrebu!

Sastav: AQUA/WATER•DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE•COCAMIDOPROPYL BETAINE•PEG–7 GLYCERYL COCOATE•GLYCERIN•SODIUM LAUROYL SARCOSINATE•SODIUM COCOAMPHOACETATE•LAURYL GLUCOSIDE•SODIUM METHYL COCOYL TAURATE•C12-C13 ALKYL LACTATE•LAURETH-2•PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE•POLYQUATERNIUM–7 •SODIUM CHLORIDE•HYDROLYZED SILK PROTEIN (SERICIN)•D-PANTHENOL •AVOCADO OIL GLYCERETH–8 ESTERS •GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE•SODIUM HYALURONATE •KERATIN•SILICONE QUATERNIUM-17 •TRIDECETH-7•TRIDECETH-5 TOCOPHERYL ACETATE•SODIUM HYDROXIDE•PHENOXYETHANOL•ETHYLHEXYLGLYCERIN•BENZYL ALCOHOL•FRAGRANCE.

Količina: 200ml
Cena: 990 RSD


Moje mišljenje:

- Isto kao što sam uvek u potrazi za proizvodom za negu kože sa dobrim sastavom, tako sam i u potrazi za šamponom koji neće sadržati sulfate a koji će oporavati moju kosu i dati joj na živahnosti. Vrlo često sam imala problem sa prirodnim šamponima da nisu dovoljno penili, da me je teme svrbelo od njih i da prosto nisu davali dugotrajan efekat, ali su se takođe i jako brzo trošili. Iz tog razloga sam vrlo skeptična po pitanju istih ali sam htela da dam šansu ovom šamponu jer se do sada prvi put susrećem sa proteinom svile i hijaluronskom kiselinom kao glavnim sastojcima šampona, pa vam u nastavku prenosim svoje utiske.

- Prvo što me je oduševilo kod ovog šampona je miris koji do sada nisam imala prilike da osetim jer je veoma specifičan, ali prijatan i nežan. Ne mogu vam tačno reći na šta mi miriše, ali se oseća na sveže što je svakako ono što tražim u šamponu i samim tim znate da nisu koristili jake parfeme u sastavu koji i te kako mogu da budu štetni. Pakovanje je jako lepo i možda bih mu jedino zamerila što i on sadrži pumpicu jer mi je prosto lakše tako da doziram proizvode koje koristim u kadi. Jako lepo peni, potrebno je jako malo proizvoda za jedno šamponiranje, a tekstura je svilenkasta, dok je sam šampon potpuno providan. Ono što ovaj šampon uradi sa kosom je pravo čudo jer joj vraća volumen, sjaj, postaje glatka i mekana i čak pomaže u umirivanju temena jer me ne svrbi od kada njega koristim. Ne znam šta bih drugo rekla sem da svakako vredi probati i da mislim da nema osobe kojoj ne bi odgovarao, a posebno je idealan za osobe koje tretiraju kosu farbanjem i stilizovanjem. Još jedna preporuka!

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "MP Penušavi Sumporni Gel za umivanje je namenjen za umivanje masne kože i kože sklone aknama.Temeljno uklanja višak masnoće, i predstavlja vrstu hemijskog pilinga. Sadrži kozmetički aktivne supstance: glicerin, salicilnu koselinu, vitamine  B3 i B5, alantoin i ulje lavande."

Način upotrebe: Dva puta dnevno naneti gel na vlažno lice veoma blagim pokretima. Ostaviti da deluje jedan minut, a zatim gel isprati mlakom vodom. Ukoliko su leđa, ramena i dekolte zahvaćeni miteserima i aknama, koristiti gel jedanput dnevno za tuširanje ciljne zone. Takođe, naneti na vlažnu kožu, ostaviti da deluje jedan minut i isprati.

Sastav: AQUA, MAGNESIUM LAURYL ETHER SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, GLYCERIN, D-PANTHENOL, NICOTINAMIDE, BIOSULFUR FLUIDUM, SALICYLIC ACID, UNDECYLIC ACID, LAVANDULA HYBRIDA GROSSO HERB OIL, ALLANTOIN, GLYCERETH-90 ISOSTEARATE, LAURETH-2, PEG -40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, BENZYL ALCOHOL.

Količina: 200ml
Cena: 850 RSD


Moje mišljenje:

- Godinama već mučim muku sa aknama, bubuljicama i mitriserima, odnosno u dve reči sa problematičnom kožom i u poslednje vreme se mogu pohvaliti da sam konačno pronašla proizvode koji mi odgovaraju i koji su mi pomogli u oslobađanju kože od pomenutih problematičnih pojava, ali svakako kada su oni dani u mesecu zbog dejstva hormona meni se uvek na licu pojavi barem jedan nepoželjni gost, a na ramenima i leđima ali i dekolteu mi se javlja osip koji prođe kako prođe i sama menstruacija. U tim danima mi je potrebno nešto što će mi smiriti kožu i pomoći mi u bržem rešavanju problema koji se pojave na koži. Upravo sam tome namenila ovaj proizvod i nazvala bih ga "spas u zadnji čas" jer sadrži sumpor koji je fantastičan sastojak u borbi protiv akni i bubuljica, ali i upornih mitisera.

- Ovaj gel sam koristila baš kako je napisano, umivala sam se ujuru i uveče sa njim u tom periodu, a jednom dnevno bih istuširala leđa, ramena i dekolte takođe sa njim i već za dva dana su bubuljice i akne počele da se suše, a posle nedelju dana potpuno iščezle. Ostala sam zatečena koliko je delotvoran, a opet blag prema koži i miris uopšte nije neprijatan već naprotiv, miriše na lavandu koja je meni omiljena mirisna nota. Ono što vam preporučujem je korišćenje hidratantne kreme ili mleka dok koristie ovaj proizvod kako vam ne bi dodatno isušio kožu, a moja preporuka je upravo njihov Emolliens.

Možete ga poručiti OVDE!



Opis proizvoda: "MP Šećerni Piling je čarobna kompozicija mirisnih nota bele orhideje i belog lotusa i finih kristala šećera. Uklanja isušene ćelije gornjeg epidermalnog sloja, a kožu čini ishranjenom, hidriranom , glatkom i mirisnom. Naročito prija za večernju upotrebu."

Način upotrebe: Primenjuje se utrljavanjem na suvu kožu celog tela, pre tuširanja. Zatim se ispere mlakom vodom. Tada nije potrebno koristiti ni kupku, ni mleko za telo. Koža je predivno glatka i mirisna što stvara osećaj relaksacije i kompletnog balansa.

Sastav: MINERAL OIL, SUCROSE, SILICA, SWEET ALMOND OIL, GRAPE SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, BHT ASCORBYL PALMITATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, FARNESOL, LINALOOL, FRAGRANCE.

Količina: 50ml
Cena: 600 RSD


- Obožavam eksofolijaciju kože, a pilinzi su mi omiljeni proizvodi u te svrhe i to upravo šećerni jer mi uz njih nije potrebno da koristim nikakav proizvod za hidrataciju nakon upotrebe zbog svih negujućih ulja koje sadrže pa su 2 u 1 proizvod. Ovaj šećerni piling je upravo takav, a obećava kožu mekanu kao somot što mogu i da potvrdim.

- Koristila bih ga onog dana kada se ne brijem, ili pre brijanja jer svaki šećerni piling može izazvati iritaciju na tek obrijanoj koži koja ima mikro posekotine. Na taj način me nije peckao i uživala sam u njegovom predivnom mirisu. Šećer je fino mleven i nije previše grub prema koži, a zaiste na duže staze podstiče cirkulaciju kože i pomaže u pomaže u njenoj regeneraciji i time dugotrajnim osećajem mekoće i zaglađenosti. Još jedan odličan proizvod i drago mi je da je dostupan i u većoj mililitraži!

Možete ga poručiti OVDE!

- Sa velikim zadovoljstvom moram priznati da mi je ovo jedno od najdražih testiranja preparata jer sam zaista uživala u korišćenju svakog proizvoda i u kvalitetu istih. Svaki me je oduševio i svaki vam od srca preporučujem, a pored ovih je dostupno još mnogo fenomenalnih proizvoda pa sam sigurna da ćete naći neki koji bi vama odgovarao. Njihovu celokupnu ponudu možete pogledati ovde, a ja ću samo da dodam da na porudžbine u iznosu od 2000 RSD i više ostvarujete pravo na besplatnu poštarinu, dok je ovako 260 dinara što je svakako povoljno.

Zapratite ih na Instagramu ovde, lajkujte njihovu FB stranicu uvek budite u toku sa novitetima koje izbace, ali i sa akcijama, promocijama i sniženjima!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine ako ste ih već koristili?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Odličan post i sjajni proizvodi. Divna recenzija. ❤️

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!