Recenzija prirodne kozmetike ručno rađene po recepturi ruskih majstora | @zt.kozmetika

 

Svi već znate da sam ljubitelj prirodne kozmetike i da takve proizvode najčešće koristim, zato jedva čekam da vam predstavim jedno novo domaće preduzeće pod korisničkim imenom @zt.kozmetika koje se bavi ručnom izradom upravo takvih preparata po recepturi ruskih majstora. Oduševili su me sa njihovom širokom ponudom proizvoda fenomenalnog sastava i jedva sam čekala da iste isprobam i prenesem vam utiske.

U promo paketiću su se našla sledeća dva preparata:


• Dnevna lagana krema za kombinovanu kožu sa tonirajućim efektom
• Tonik od hidrolata ruže


Iz ovog divnog domaćeg preduzeća stoji ruskinja po imenu Yulia i evo šta ona ima da kaže o sebi i njenoj kozmetici koju s ljubavlju izrađuje:

"Ja sam Yulia, pre 10 godina sam došla iz Rusije ovde i jako mi se dopala ova zemlja. Po struci sam inženjer hemije, a više od 25 godina sam radila u hemijskim laboratorijama. Od kako sam se preselila u Srbiju stalno proučavam nešto novo tražeći omiljeni posao za svoju dušu. Otprilike, pre dve godine se u mom životu pojavilo novo zanimanje za mene - kreiranje prirodne kozmetike za negu kože. Prvo sam testirala svoje proizvode na sebi, a potom na rodbini i  rezultati nakon upotrebe su bili stvarno vidljvi! Moja kozmetika je rešila prvo moj problem, a posle je i drugima pomogla i poboljšala stanje njihove kože. Kada sam to shvatila, to je bio neverovatan osećaj, a zbog tog osećaja sam odlučila da stvarno želim raditi ovo. Kao što je Konfucije rekao: "Izaberite posao po svojoj želji i nećete morati da radite ni jedan dan u životu." Samim tim osećam da moram da primenim svoje znanje koje sam dobila od ruskih majstora i da to isto iskustvo podelim sa ljudima jer imam želju da pomognem. Međutim, ispostavilo se da kako bi se prodala kozmetika vlastite proizvodnje nije samo dovoljno izraditi je kvalitetno i sa dušom jer je morate znati dobro prodati. Nisam prodavac, a i slabo stojim sa blogovanjem pa se još uvek trudim da kreiram lepe fotografije i korisne tekstove. Ali bitan je trud, a ja se veoma trudim. Nadam se da ću jednog dana uspeti da ispunim svoj san."

Kao što i sami možete da zaključite, iza ovog preduzeća stoji jedna divna žena koja je na dobrom putu da ispuni svoje snove, a hajde da joj dokažemo da je to što je zamislila moguće i da je u tome podržimo sa tim što ćemo pratiti njen profil na Instagramu @zt.kozmetika i poručiti nešto iz njenog asortimana koji je stvarno širok i koji sigurno sadrži proizvod koji bi i vama odgovarao.

Pošto je prošlo nekih mesec i po dana od kada sam počela sa korišćenjem prethodno spomenutih proizvoda ispod vam donosim iskrenu recenziju istih!

• Tonik od hidrolata ruže •


Opis proizvoda: "Tonik od hidrolata ruže za izglađivanje tonusa suve, osetljive, zrele kože i kože a znakovima rozacee."

Sastav: hidrolat ruže, dekspantenol, niacinamid, esencijalno ulje damaske ruže, mikrocill.

Količina: 100ml

Možete ga poručiti OVDE!


Moje mišljenje:

- Do sada nikad nisam koristila tonik u bočici sa raspršivačem pa mi je vrlo interesantan način njegove primene i moram priznati da je idealan za leto jer osvežava lice baš zbog ovakvog načina nanošenja. Koža ga vrlo brzo upija jer je najbolje da ga naprskate sa razdaljine od 10-20cm i da pustite da ga koža sama upije ili da ga utapkate prstima u kožu.

- Miris je zaista divan ko obožava ružu, a ja je mnogo volim i jako mi prija jer se oseća i nakon što ga koža upije. Koristili smo ga i dečko i ja i stvarno nam je izuzetno prijao. Jako je nežan prema koži, veoma je lagan i vodene je teksture. Preporučujem da ga promućkate pre upotrebe kako bi se svi sastojci sjedinili.

- Posebno mi se dopada što poseduje niacinamid jer je on jedan jako delotvoran sastojak, a zapravo predstavlja vitamin B3 koji pomaže kod akni, može smanjiti crvenilo, umiriti iziritiranu kožu, pogotovo ako je takva usled opekotina od sunca. Sastav je zaista fenomenalan i mislim da je idealan za svaki tip kože, ali posebno za mešoviti i problematični zbog svih blagodeti i benefita samih sastojaka koje sadrži.

- Obožavam ga i pošto sam već potrošila pola svakako bih volela uskoro da ponovim kupovinu! Odlična je zamena i za toliko popularne termalne vode, a svakako je boljeg sastava. Imate moju iskrenu preporuku!

• Dnevna lagana krema za lice •


Opis proizvoda: "Dnevna, lagana krema za kombinovanu kožu sa tonirajućim efektom."


Sastav: hidrolat, HEC, dekspantenol, kaprilic, ulje rižinih mekinja, babassu ulje, ulje crne ribizle, ulje semenki šargarepe,  urea, MLK, planta M, cetil alkohol, vitamin C u lipozomima, glicerin, ulje makadamije, gota-kola u glicerinu, hidranov, heroderm, gel aloe vere, flukogel, ulje semenki grožđa, shea maslac, alatonin, mikrocill, karbomer, tonirajući sfere, titanium oksid, cink oksid, Co2, ekstrakt kvasca.

Količina: 50ml



Moje mišljenje:

- Što se tiče ovog proizvoda imam podeljeno mišljenje, dopada mi se njegov efekat ali nisam ljubitelj njegove teksture i mirisa.

- Tekstura je dosta tečna i uljana u isto vreme, krema se lepo razmazuje i koža je upija u roku od par sekundi, ne ostavlja mastan trag i jako se sporo troši što je za pohvalu ali mi je miris skroz odbojan i iz tog razloga mi nije prijatna za korišćenje iako mi se dopadaju njeni efekti.

- Umiruje kožu, ujednačava ten, smanjuje pojavu akni i bubuljica i sa te strane bih je svakom preporučila ko ima problematičan tip kože. Koristila sam je neke 2 nedelje uzastopno i dopada mi se kako zagladi i omekša kožu, ali i način na koji je osveži i daje joj prirodan sjaj koji daje izgled negovane i zdrave kože.

- Kupovinu jedino ne bih ponovila zbog tog mirisa, ali to je iz razloga što verovatno ne volim neko ulje u njegovom sastavu, dok to ne znači da se vama takav miris neće dopasti već naprotiv, a mislim da svakako vredi da je isprobate zbog njene delotvornosti.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se recenzija dopala i da ste usput saznali za neko novo preduzeće koje je svakako vredno pažnje! Zapratite @zt.kozmetika i uvek budite u toku sa svim novitetima koje izbacuje draga Yulia, ali i sa akcijama, sniženjima i promo setovima.

 Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine ako ste ih već koristili?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Probala bih definitivno ovaj tonik s hidrolatom ruže, zvuči tako primamljivo! <3


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!