Recenzija prirodnih proizvoda bez sulfata, parabena i silikona | HerbaLab



Znate koliko volim domaće proizvode, ali i koliko često pišem o istima i radujem se isprobavanju jer su upravo ti preparati, koji su ujedno i prirodni, kreirani bez silikona, parabena i sulfata koje su jedne od veoma štetnih supstanci koje svakako ne bi trebalo da se nalaze u proizvodima za negu tela, kose i slično.

U nastavku ovog posta ću vam recenzirati proizvode prirodnog sastava kreiranih od strane hemičara, a taj tim čine doc. dr Vladimir Mihailović, dr Nevena Mihailović i MSc Nikola Srećković. Oni su ti koji garantuju prirodan i dobar sastav proizvoda, njihov kvalitet i unčinkovitost i ti koji ih za nas izrađuju i ispituju njihovu efikasnost. Sada kada sam vas upoznala sa divnim ljudima koji stoje iza brenda @herbalab_melemi jedva čekam da vam predstavim deo njihovog asortimana koji čine melemi, šamponi, kreme, ulja, losioni, dezodoransi tj. proizvodi za negu celog tela, kako za žene tako i za muškarce.

Na moju veliku radost predstavljam vam sadržaj PR paketa na fotografiji ispod:


Na fotografiji iznad su uslikani sledeći proizvodi:

Zlatna krema (30ml)
Herba šampon (200ml)
Neven krema (30ml)
Ulje za oporavak kose (50ml)

- Zlatna krema -


Opis proizvoda: "Zlatna krema na bazi smilja za regeneraciju i podmlađivanje kože - zlato za lice u pakovanju od 30 i 50ml izrađeno od 100% prirodnih sastojaka."

Zašto je glavni sastojak baš ulje smilja?

- Cveće smilja se još naziva i "besmrtnica" ili "imortela" jer uspeva u uslovima u kojima retko koja biljka može da preživi, a čak i posle branja zadržava svoju boju i zlatno-žuti cvet. Ono predstavlja pravo zlato za lice zbog toga što regeneriše kožu i time produžava mladolik izgled.

Količina: 30ml
Cena: 400 RSD


Sastav: ulje smilja, ulje nevena, ulje kamilice, čist pčelinji vosak, kokosovo ulje, bademovo ulje, ulje avokada, ulje makadamije, ulje pšeničnih klica, etarsko ulje čajevca, etarsko ulje lavande/ruzmarina, vitamin E i destilovana voda.


Moje mišljenje:

- Prvo što mi se kod ove kreme dopalo je pakovanje koje je usko povezano i sa samim nazivom iste pošto je zlatne boje. Samim tim vidite da su na svaki detalj mislili i retko ko bi mogao da odoli ovako slatkoj ambalaži.

- Kada sam je otvorila oduševio me je miris na sva ta prelepa eterična ulja koje sadrži poput čajevca, ruzmarina i lavande, ali se i te kako osećaju i ulja među kojima preovladava miris nevena i kamilice.

- Tekstura mi se jako dopada jer je kremasta i naizgled izuzetno puterasta čime znate da je krema bogata i da će zaista imati učinka zbog prirodnog sastava i što ne sadrži niti jedan štetan sastojak.

- Koristila sam je skoro dve nedelje svako veče pred spavanje i oduševila se efektom koji mi je pružila. Nanosila bih je na već očišćeno lice i ujutru bih se umila nakon čega mi je koža na dodir mekana i zaglađena, a ima prirodan sjaj i vidi se da je nahranjena što mi je najbitnije. Iako mi se još uvek nisu pojavile one vidljive bore moram priznati da je poboljšala celokupan izgled teksture kože i doprinela tome da ponovo izgleda zdravo i negovano.

- Jedino bih joj zamerila što je izuzetno masna i što je koža jako teško upija, ali zato ukoliko je koristite preko noći to vam svakako neće predstavljati problem. Mislim da je idealna za svaki tip kože, pogotovo za suvi i iskreno bih je svakome preporučila bez obzira na starost jer nikad nije rano da se počne sa upotrebom preparata ovog tipa. Uvek je bolja preventiva nego lečenje posledica.

- Herba šampon za kosu -


Opis proizvoda: "Herba šampon sa 99% sastojaka prirodnog porekla - na bazi lekovitih biljaka i biljnih ulja. Ne sadrži sulfate, silikone i parabene. Svoje dejstvo bazira na visokoj koncentraciji prirodnih aktivnih sastojaka, dobro izbalansiranih tako da čiste kožu glave, eliminišu višak sebuma i peruti i druge uzroke opadanja kose. Na potpuno prirodan način jačaju koren i samu strukturu dlake, a stimulišu i njen rast i obnavljanje."

Šta možete očekivati od ovog šampona?
*Napisano od strane dr Nevene Mihailović!

Prvi utisak. zamena hemije prirodnih preparatima svakako prija, osećaćete da vam je koža glave i sama "zdravija".
- Šampon će peniti manje u odnosu na kupovne, upravo zbog minimalnog dodatka prirodnih surfaktanata, ali peni sasvim dovoljno da kosa bude kvalitetno oprana.
- Kosa će vam biti izuzetno čista, do te mere da "škripi".
- Šampon ne sadrži silikone, pa je češljanje ukoliko se ne upotrebi balzam nakon pranja za nijansu otežano (u zavisnosti od tipa kose), ali u kombinaciji sa uljem za oporavak kose je olakšano.
- Kosa će se manje mastiti i biće oštrija, jača i gušća.
- Drastično smanuje pojavu peruti, a kosa manje opada i brže raste.

Količina: 200ml
Cena: 500 RSD


Sastav: ektrakti korena i lista koprive, hajdučke trave i rastavića, hidrolat nane, ulje nevena, makademije i ricinusa, prirodni sufraktanti iz kokosa - coco betaine i coco glucoside, ksantan guma (prirodni ugušćivač), biljni glicerin, pantenol, eko-sertifikovani konzervans geogard 221 (benzil, alkohol i dihidrosirćetna kiselina), limunska kiselina, domaće jabukovo sirće, etarska ulja lavande i čajevca.


Moje mišljenje:

- Pakovanje je jako praktično i prvo moram da pohvalim sam dizajn istog. Tekstura je dosta gusta, ali je i drugačija od ostalih šampona na koje smo navikli jer u njoj postoje i granule nekih sastojaka koje nisu u potpunosti sjedinjene što nikako nije zamerka. Miris je jako lep i prijatan što mi se takođe dopada i moram da pohvalim prirodan sastav što je prava retkost kod proizvoda ovog tipa.

- Imajući sve to na umu isprobala sam 2-3 puta ovaj šampon i nisam nastavila korišćenje jer mi se nije dopao efekat koji pruža. Iako sam pročitala da slabije peni jer sadrži prirodni ugušćivač moram priznati da mi je jako bilo teško da operem kosu i da sam potrošila skoro trećinu šampona za samo jedno pranje jer inače dva puta šamponiram kosu pošto se jako brzo zamasti i na drugačiji način ne mogu detaljno da je operem. Iako sam dva puta šamponirala kosu sa njim i dalje sam imala osećaj kao da nije dobro oprana i kada sam je osušila na temenu sam pod prstima i dalje osećala kao da je masno i kao da nisam dovoljno dobro isprala šampon iako sam ga ispirala mnogo duže nego što to inače radim. Nastavila sam da ga koristim jer sam htela da mu dam šansu pošto znam da je potrebno vreme da se kosa navikne na prirodne sastojke umesto silikona, parabena i sulfata. Jako mi je krivo što mi nikako ne odgovara jer je verovatno takav moj tip kose i smatram da bi odgovarao onima sa normalnom i suvom kosom.

- Prosledila sam ga mami i njoj je bio sasvim okej jer je njen tip kose izrazito suv tako da je ipak do mene što mi isti nije odgovarao što ne znači da neće i vama ali prosto ne mogu da se odviknem od činjenice da lakše operem kosu kada šampon više peni. Svakako vredi isprobati jer ne znate da li će vam odgovarati dok ne probate.

- Neven krema -


Opis proizvoda: "Neven krema sa dodatkom propolisa je posebna zato što poseduje izuzetno sposobnost da neguje, vlaži i povećava elastičnost kože. Pogodna je za sve tipove kože, a naročito za suvu i ispucalu. Potpomaže bržem oporavku kože oštećene opekotinama i posekotinama."

Koje probleme ova krema može rešiti?

- Pomaže kod sledećih problema i promena na koži: bubuljice, akne, psorijaza, upalni procesi na koži, ispucale pete, urasle dlake, iritacije od brijanja i depilacije, suva koža sklona pojavi ekcema, hemoroidi, osip pri korišćenju pelena itd.

*Dostupna u ambalaži od 30 i 50ml!

Količina: 30ml
Cena: 250 RSD


Sastav: čist pčelinji vosak, ulje nevena, ekstra devičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje, ekstrakt nevena, propolis, etarsko ulje lavande, etarsko ulje nane, vitamin E.


Moje mišljenje:

- Za razliku od zlatne kreme koja se više preporučuje za negu kože lica kako bi je podmladila i regenerisala, ovu neven kremu možete koristiti za skoro sve promene na koži koje primetite a koje podrazumevaju crvenilo, osip i slične upalne procese.

- Kao što i sami možete da primetite po fotografijama, pakovanje je apsolutno preslatko i vidi se da je s ljubavlju osmišljeno. Dopada mi se što sve informacije koje vas mogu interesovati imate već ispisane na samoj ambalaži, a takođe i što možete prvo isprobati u manjoj mililitraži pa se odlučiti za veću ako vam se proizvod dopadne.

- Miris je jako lep i dosta sličan već pomenutoj zlatnoj kremi, ali kod ove preovladava osvežavajući miris nevena i nane. Tekstura je dosta gušća od pomenute kreme (poređujem je sa njom jer su sličnog sastava) i samim tim je idealna za nanošenje u nekom debljem sloju kako bi delovala kroz sve slojeve kože.

- Koristila sam je na predelu usana kada bi mi ispucale, na modricama, na osipu nastalom usled korišćenja neadekvatnih proizvoda, mazala sam ruke sa njom kada bi mi ispucale usled učestalog pranja i dezinfikovanja, ali i na žuljevima i svim ostalim promenama tog tipa. Pomogla mi je u bržem zarastanju pomenutih rana bez ožiljaka, potpuno je regenerisala moju kožu na svim mestima gde sam je nanosila i najviše sam joj zahvalna što mi je pomogla pri lečenju uraslih dlačica koje su se pojavile na bikini regiji usled nošenja uskog veša i brijanja.

- Apsolutno bih je svakome preporučila i mislim da je svako treba imati u kućnoj apoteci makar za prvu pomoć!

- Ulje za oporavak kose -


Opis proizvoda: "U sastav ulja za negu i oporavak kose ulaze pažljivo odabrana prirodna ulja koja imaju dokazan efekat na zdravlje kose."

Koje probleme može rešiti ovo ulje?

- Pomaže u lakšem raščešljavanju kose, kosa postaje bujnija, mekanija, sjajnija, manje opada, brže raste, manje se masti, oporavlja sva oštećenja na kosi i uklanja perut.

Količina: 50ml
Cena: 500 RSD


Sastav: ulje nevena, ricinusovo ulje, bademovo ulje, ulje pšeničnih klica, ulje makadamije, ulje avokada, maslinovo ulje.


Moje mišljenje:

- Iz celog paketa ovo ulje me je najviše oduševilo zbog instant učinka koji sam primetila već nakon prvog korišćenja.

- Ambalaža je zaista preslatka, mislili su na svaki detalj i takođe imate sve ispisano na samom pakovanju što je za svaku pohvalu.

- Ulje je zelenkaste bolje i preovladava miris maslinovog ulja i ulja nevena. Tečne je teksture pa uopšte nije potrebno mnogo proizvoda da biste ga naneli na kosu, a ja sam ga koristila na dva načina.

- Prvo sam ga isprobala samo na krajevima na vlažnoj kosi i zaista ih je omekšalo i takođe mi je pomoglo pri raščešljavanju kose jer mi tu uvek zapne češalj, a pored toga sam i primetila da su mi ispucali krajevi manje vidljivi.

- Nakon što mi se kosa umastila odlučila sam da ga stavim na celu kosu kao pakovanje fokusirajući se na najviše na krajeve, a najmanje sam ga stavila na teme. Nakon nekoliko sati u turbanu (može i kapa za tuširanje) oprala sam kosu dva puta šamponirajući je i nisam stavljala nikakve dodatne proizvode. Kosa je nakon sušenja bila izuzetno svilenkasta, mekana i dobila je prirodan sjaj koji je učinio da izgleda zdravije i negovanije. Bilo je lako isprati svo to ulje jer je kosa većinu upila, a zamastila mi se u istom periodu kao i inače nakon što sam je na taj način nahranila. Ne znam šta bih više dodala sem da je ovo jedno od najboljih preparata za negu kose koje sam probala, a pritom je i prirodnog sastava!

- Imate moju iskrenu preporuku za poručivanje preko Instagram profila @herbalab_melemi ili preko FB stranice HerbaLab jer su im proizvodi zaista fenomenalni i zato što su pre svega dobri za našu kožu jer su potpuno prirodni i odličnog sastava.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Iako sam se ponadala da će ovaj šampon biti odličan za mene, drago mi je da si iznijela tvoje iskreno mišljenje o njemu, jer imamo isti tip kose, tako da, ni meni ne bi odgovarao. Što se tiče ostalih proizvoda, vjerujem da rade svoj posao i više nego odlično. Sjajan post. ❤️

    ReplyDelete
  2. Zlatna krema me je namamila da je nabavim i probam što pre, zvuči kao nešto što bi zaista prijalo mojoj koži! <3


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete
  3. Nisam probala ove proizvode, tako da mi je drago da sam od tebe saznala za njih.
    Zlatna krema izgleda zanimljivo, dok za šampon verujem da mi se ne bi dopao, jer imamo isti tip kose.

    ReplyDelete
  4. Do sada sam probala samo Neven kremu i mogu da potvrdim da je stvarno najbolji melem koji sam ikada imala u kući. Tako brzo regeneriše kožu da se to graniči sa naučnom fantastikom. Probala sam je posle opekotina, posekotina i kada mi se ruke jako osuše, ova krema zaceljuje brzinom svetlosti :D Odmah ću naručiti ulje za kosu, jedva čekam da ga probam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!