SOFI - moć biljaka u službi lepote | RECENZIJA prirodne kozmetike

 


SOFI je domaće preduzeće koje se bavi izradom i prodajom kozmetike od prirodnih sastojaka iz razloga što se oslanjaju na moć biljaka i time poštuju okolinu. To je ono što njih čini posebnim i izdvaja ih iz mase proizvođača kozmetike ovog tipa.

Njihove kozmetičke preparate možete pronaći u njihovim prodavnicama u Novom Sadu (Nikole Pašića 9) i Beogradu (ugao Maršala Birjuzova i Carice Milice, Zeleni Venac), ali i u svim bolje snabdevenim dm drogerijama. Na njihovom sajtu postoji mogućnost i online kupovine, a njihov celokupan asortiman možete pogledati ovde!

U nastavku ovog posta ću vam, na moje veliko zadovoljstvo, recenzirati tri proizvoda iz tri različitih kategorija koje su oni izabrali za mene i moram priznati da su apsolutno uboli što se tiče izbora jer se već mesec dana ne odvajam od preparata koje ćete videti u nastavku.

Sadržaj PR paketa možete pogledati ispod:



• Hranljivi balzam za usne sa vanilom
• Hamamelis krema za mešovitu i masnu kožu
• Prirodni dezodorans sa osvežavajućim mirisom Bergamota

- HRANLJIVI BALZAM ZA USNE SA VANILOM -


O proizvodu: "Hranljivi balzam za usne kao glavni sastojak sadrži pčelinji vosak, a uz dodatak bademovog ulja i kakao butera čini savršenu kombinaciju koja je idealna za negu i regeneraciju usana."

Broj prirodnih sastojaka u sastavu: 7!


Sastav: Cera Alba, Hydrogenated Coco-Glycerides, Butyrospermum Parkii Butter, Ricinus Communis Seed Oil, Tocopherol, Triticum Vulgare Germ Oil, Cetyl Alcohol, Triticum Vulgare Germ Oil, Cetyl Alcohol,Flavore, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.

Cena: 360 RSD
Količina: 6g


Moje mišljenje:

- Iako u svojoj kolekciji već imam nekoliko balzama želela sam ovome da dam šansu 'preko reda' jer mi se mnogo dopao sastav, a i sam miris vanile koji je očaravajući. Drago mi je da sam to uradila jer je zamenio sve balzame koje imam i već sigurno mesec dana samo njega koristim, zašto pročitajte u sledećem pasosu.

- Možda na prvi pogled izgleda kao svaki drugi balzam za usne, međutim poseban je po tome što je naizgled čvrste tekture, a veoma se lako nanosi i razmazuje jer se u dodiru sa usnama pretvara u proizvod nalik ulju zbog svih divnih prirodnih sastojaka koje sadrži. Pored toga, usne ga vrlo brzo upijaju i iako ostavlja blagi sjaj baš on daje usnama taj zdravi i negovani izgled. Veoma malo balzama je potrebno da bi se naneo na usne, a uz redovno korišćenje imate konstantno osećaj mekanih i glatkih usana. 

- Mnogo mi se dopada i smatram da svakako treba da se odlučite za neku zdraviju alternativu balzama, a ovaj zaista pruža svu negu koja je potrebna usnama bez ikakve težine. Obožavam ga, a pritom mu je cena i te kako pristupačna za kvalitet koji dobijate!

Možete ga poručiti ovde!

- HAMAMELIS KREMA ZA MEŠOVITU I MASNU KOŽU -


O proizvodu: "Hamamelis krema je namenjena osobama sa mešovitom i masnom kožom, za negu preko dana i noći. Odabrani sastojci ši buter, jojobino ulje, ulje semenki grožđa i kaprilno/kaprinski trigliceridi omekšavaju kožu, bez stvaranja masnog filma. Glicerin hidrira kožu. Destilat hamamelisa sužava pore i smanjuje količinu sebuma na površini kože."

Broj prirodnih sastojaka u sastavu: 11!


Sastav:  Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Oil, Hamamelis Virginiana Distillate, Butyrospermum Parkii Butter, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Alcohol, Parfum*, Limonene*, Geraniol*, Linalool*.

*dobijeno od prirodnih etarskih ulja!

Način upotrebe: svako jutro i veče naneti na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea.

Cena: 960 RSD
Količina: 30ml


Moje mišljenje:

- Odmah ću preći na stvar! Ovo je najbolja, ponavljam, najbolja krema za kombinovanu i masnu kožu!

- Isprobala sam mnogo, ali zaista mnogo krema za pomenuti tip kože jer je moja takva i sa svakom bih se oduševila iz nekog razloga ali kod svake mi je to nešto falilo i konačno sam pronašla baš onu koja ima sve i sigurno je neću menjati do daljnjeg a već sledeće nedelje idem po svoju drugu tubu jer sam je koristila svakodnevno skoro mesec i po dana.

- Ono što me je kod nje prvo privuklo je pakovanje koje je minimalističko, praktično i veoma lako za upotrebu. Podseća na pastu za zube i samim tim se proizvod veoma lako istiskuje i dozira baš onoliko koliko vam treba. Miris joj je predivan i veoma opuštajući, a osećaju se biljke koje ima u sastavu. 

- Ja sam je koristila samo uveče (vrlo retko ujutru jer koristim druge tipove proizvoda kada se probudim) i to nakon čišćenja kože, a posle seruma. Istisnula bih određenu količinu i prstima je nanela na lice, vrat i dekolte i zatim kružnim pokretima i tapkanjem umasirala u kožu. 

- Krema je izuzetno lagana, koža je upija u roku od par sekundi i uopšte ne ostavlja beli niti mastan trag. Koža nakon nje bude mekana, zaglađena i izgleda nahranjeno, a takođe dobija blagi sjaj koji izgleda potpuno zdravo i "dewy". Primetila sam već sledećeg jutra nakon prvog nanošenja da mi se koža preporodila i da konačno više nije dehidrirana, a sada nakon mesec i po dana korišćenja mogu reći da mi je potpuno regenerisala kožu i da mi se sada čak manje masti, a da pritom ne izgleda dehidrirano. Takođe moram da napomenem da mi se i poboljšala sama tekstura kože i da mi je ten ujednačeniji.

- Preporučujem je apsolutno svima koji imaju isti tip kože kao ja jer mi nije izazvala nikakve iritacije iako imam osetljivu kožu, a jedinu zamerku koju za nju imam je ta što se jako brzo troši. Međutim, složićete se da to i nije neka zamerka.

Možete je poručiti ovde!

- PRIRODNI DEZODORANS SA PAČULIJEM I BERGAMOTOM -


Opis proizvoda: "Dezodorans prodornog mirisa koji vas prvo obuzme psihodeličnom notom pačulija koja se kasnije tokom dana razvije u osvežavajući miris bergamota."

Broj prirodnih sastojaka u sastavu: 7!


Sastav: Alcohol, Aqua, Citrus Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli/Pačuli) Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel/Hamamelis) Distillate, Lavandula Angustifolia (Lavender/Lavanda) Oil, Panthenol, Fragrance*, Citral**, Linalool**, Limonene*.

*od prirodnih komponenata, **od prirodnih etarskih ulja!

Cena: 550 RSD
Količina: 100ml


Moje mišljenje:

- Znate da sam već dugo vremena u potrazi za prirodnim dezodoransom od kojeg mi se koža pazuha neće zasititi i koji će zaista delovati na duže staze. Mnogo mi je drago da sam konačno pronašla proizvod koji odgovara mojim potrebama, a zašto sam stekla takvo mišljenje pročitajte u nastavku.

- Kada sam saznala koliko su štetni sastojci poput aluminijumam parabena, jakih parfema i slično prestala sam da kupujem dezodoranse komercijalnih marki poput Dove, Nivea, Fa, B.U., Cithru itd. Istog tog momenta sam prešla na dezodoranse sa prirodnim sastojcima i dobrim sastavom, međutim moja potraga za savršenim je trajala sve do pre mesec dana. Zašto pitate se? Zato što su mi svi pružali trenutan efekat zaštite od neprijatnih mirisa koji bi trajao pola sata - sat, a već nakon par dana bi mi se koža pazuha zasitila i više mi uopšte nisu bili delotvorni odnosno efekat istih bi potpuno iščezao. Nisam se mnogo nadala ni kada je u pitanju ovaj dezodorans, ali me je on uverio da ipak prirodan dezodorans može biti i efektivan u borbi protiv prekomernog znojenja i u zaštiti od neprijatnih mirisa.

- Ono što mi se kod njega prvo dopalo je samo pakovanje koje ja jako praktično i podseća na parfem jer se dozira putem raspršivača. Sama bočica je staklena i može se reciklirati i to baš kod njih, a miriše na dve veoma poznate mirisne note - pačuli i bergamot. Nažalost ja nisam ljubitelj nijedne od te dve, međutim one se nakon 10-ak sekundi više ne osećaju toliko već se samo oseća svežina što mi apsolutno odgovara. Štiti me satima, a takođe konačno više nema tragova od znojenja na mojoj odeći ma koliko toplo bilo. Jako se sporo troši što znači da će mi dugo potrajati, a moram priznati da mi uopšte nije izazvao nikakve neželjene reakcije. Čak iako bih ga nanosila odmah nakon brijanja, samo bih osetila blago peckanje na par sekundi dok ga koža ne upije i to je to.

- Konačno više ne moram da trpim bolne upaljene limfne čvorove ispod pazuha i mogu da uživam u dezodoransu koji će me štititi od neprijatnih mirisa sve do narednog tuširanja (4-12h).

- Imate moju iskrenu preporuku!


Naravno, kada neki brend tvrdi da čuva okolinu onda to isto dokazuje ovakvim akcijama, a akcija #napuniponovo podrazumeva sledeće: "Procesom sterilizacije staklena ambalaža iznova postaje nova i spremna je za ponovnu upotrebu. Time se smanuju energija i materijali potrebni za ponovno pravljenje, ali najpre i najvidljivije, smanjuje se ambalažni otpad i količina istoga. Ponovnim korišćenjem staklene ambalaže osećamo se dobro zato što znamo da  radimo nešto što je od koristi svima. Da, dozvoljeno je da se hvalite tome. Iskoristimo stvari do kraja. Učinimo to zajedno jer za 5 vraćenih praznih flašica na poklon dobijate kremu za lice!"

Informacija o sirovinama koje koriste u izrađivanju njihovih preparata možete pročitati OVDE!

- Skidam kapu ljudima koje stoje iza brenda SOFI jer da je više ovakavih brendova ova planeta bi bila mnogo lepšte mesto i konačno bismo mogli da kažemo da nešto radimo kako bi nju učinili onakvom kakva je nekad bila i boljom za život ne samo za nas, nego i za biljni i životinjski svet.

- Nadam se da sam uspela da vam dočaram koliko su ovi proizvodi delotvorni, kvalitetni i koliko je za svaku pohvalu što su prirodnog sastava. A vi, ako želite da pružite podršku ovom domaćem brendu zapratite ih na Instagramu ovde, lajkujte njihovu stranicu na Facebook-u ovde i pogledajte njihov celukupni asortiman ovde!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine ako ste ih već koristili?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Probala sam ove proizvode, za divno čudo jer retko sta isšrobavaž, i zaista sam zadovoljna. ❤️

    ReplyDelete
  2. Ovi proizvodi mi deluju primamljivo, super post, divne fotke kao i uvek♥

    www.hi-stylish.com

    ReplyDelete
  3. Post mi se veoma dopao, a svi proizvodi mi djeluju odlično. Takođe ne kupujem dezodoranse komercijalnih marki, jer sam izgubila volju, a dugo nisam kupila dezodorans, jer nisam našla nijedan dobar. Zato ovaj uzimam u obzir. Takođe, krema za lice mi djeluje vrh, prava za moju kožu. Divan post. ❤️

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!