Recenzija dijetetskih suplemenata i kozmetičkih preparata | ESI BGB Italiana (@esi_srbija)

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu!

ESI je kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom kozmetičkih preparata i dijetetskih suplemenata još od davne 1975. godine, a osnovana je u Italiji, dok je BGB Italiana njen zvanični distributer u Srbiji i postoji na tržištu još od 1991. godine.

U nastavku ovog posta ću vam predstaviti poveći deo njihovog asortimana, a njihove proizvode možete poručiti onlajn putem hiperdrogerije, dok ih možete pronaći u svim privatnim i državnim apotekama i Lilly drogeriji!

Sadržaj paketa i preparate koje ću vam recenzirati možete pogledati ispod:



- ERBAVEN RETARD TABLETE -


Opis proizvoda: "Erbaven tablete su dodatak ishrani koji redovnom upotrebom otklanja tegobe proširenih vena, poboljšava perifernu mikrocirkulaciju i sprečava pucanje kapilara. Otklanja osećaj umora i težine nogu, kao i osećaj svraba koji se javlja kod osoba sa proširenim venama. Redovno korišćenje kapsula sprečava pojavu hemoroida i uklanja tegobe ukoliko su se već pojavile. Ne sadrži GMO, veštačke konzervanse i boje!"

Upotreba: 1 tableta dnevno, nakon jela. Ne koristiti u toku trudnoće!

Količina: 30 tableta
Cena na HIPER drogerija sajtu: 699 RSD


Moje mišljenje:

- Ove tablete sam namenila mami jer ona godinama već zbog prirode posla ima problema sa umornim i teškim nogama zbog proširenih vena koje joj vrlo često izazivaju bol koji je ometa u obavljaju mnogih obaveza. Ukoliko ste i vi osoba čiji posao zahteva višečasovno stajanje ili sedenje mislim da je ovaj proizvod idealan za vas jer je mojoj mami posle svega jedne kutije uspeo da ublaži skoro sve simptome.

- Koristila je ovu kutiju punih mesec dana i uzimala po jednu tabletu svaki dan. Zadovoljna je efektima koji su se već osetili posle nedelju dana, a mogla je lakše da se kreće, dok su bolovi svedeni na minimum. Imate njenu preporuku! Nije bilo nikakvbih nuspojava!

Možete ih poručiti OVDE, a za više informacija kliknite ovde!

- ECHINAID KAPSULE -


Opis proizvoda: "Dijetetski dodatak ishrani na bazi suvog ekstrakta korena i lista ehinacee purpuree i ehinacee angustifolije. Koristi se za jačanje imuniteta odraslih i dece starije od 12 godina. Pomaže u jačanju imuniteta urinarnog trakta, takođe je korisna kod prvih simptoma prehlade, bronhitisa, sinuzitisa i zapaljenja uha, kao i kod hroničnih infekcija uzrokovanih herpesom, ešerihijom, kandidom... Echinaid kapsule su 100% biljni proizvod, a biljni ekstrakti su pakovani u biljne, celulozne kapsule."

Proizvod ne sadrži gluten, derivate mleka, laktozu i GMO!

Upotreba: 1-3 kapsule na dan

Količina: 30 kapsula (dostupno i pakovanje od 60 kapsula)
Cena na HIPER drogerija sajtu: 452 RSD za 30 kapsula, 606 RSD za 60 kapsula


Moje mišljenje:

- Oduševila sam se kada sam videla ovaj supletement u paketu jer je na biljnoj bazi i može se koristiti kod mnogih oboljenja nastalih usled smanjenog imuniteta organizma. Ehinacea kao glavni sastojak je delotvorna kod prvih siptoma prehlade, zapaljenja ali i urinarnih infekcija, herpesa i kandide pa je samim tim proizvod sa višestrukom namenom odnosno širokom primenom.

- Već dve godine imam problema sa učestalim urinarnim infekcijama zbog kalkulusa (kamenčića) i peska u bubrezima koje su sada svedene na minimum, a dosta mi je u tome pomogao i ovaj suplement. 

- Naime ja sam posle nekoliko bezuspešnih pokušaja sa antibioticima dobila preporuku od urologa da unosim što više tečnosti i da pokušam uz pomoć čajeva i raznih suplemeneta na prirodnoj bazi da ojačam otpornost mokraćnih puteva i organa na pojavu infekcije i slušajući njene savete sam zaista došla do dobrih rezultata, a naglo poboljšanje sam primetila i nakon korišćenja ovog preparata jer već dva meseca nisam imala simptome urinarne infekcije i ne mogu vam opisati koliko sam srećna zbog ovoga. 

- Ovo je preprat koji je postao deo moje kućne apoteke i koristimo ga svi u porodici jer je veoma efikasan i nije štetan prema organizmu!

Možete ga poručiti OVDE, a za više informacija klinkite ovde!

- ALOE VERA BALZAM ZA USNE SPF20 -


Moje mišljenje: "Balzam za usta sa prirodnim sastojcima - alojom, uljem argana, ši puterom, uljem jojobe i vitaminom E je hipoalergijski i dermatološki testiran proizvod. Aloja ima umirujuće dejstvo i obnavlja sluzokožu pa se posebno preporučuje kod ispucalih usana. Arganovo ulje i ši puter dubinski hrane sluzokožu usana. Faktor zaštite od sunca je SPF 20. Ulje jojobe hidrira usta i sprečava prekomerno isušivanje usana i upale."

Ne sadrži veštačke boje, konzervance, paraaben i NLS!

Količina: 5,7ml
Cena na HIPER drogerija sajtu: 385 RSD


Moje mišljenje: 

- Znate da sam opsednuta sa balzamima za usne i da ih imam poprilično u svojoj kolekciji što ne znači da ne želim da isprobam još neki i da tu istu kolekciju proširim jer sam uvek za to!

- Ovaj balzam mi je privukao pažnju jer je sa aloe verom koja ima blagotvorno dejstvo kada je u pitanju dubinska hidratacija usana, a ulja koje sadrži doprinose da usne budu glatke, mekane i sjajne satima bez lepljivog i teškog osećaja. Miris je skroz neutralan i jako mi se dopada, lako se razmazuje jer se topi pri toploti usana. hidrira usne tokom celog dana i moram priznati da mi je baš dobro došao u ovom trenutku zbog vetrovitog i hladnog vremena zbog kojeg mi se usne suše.

- Još jedan odličan proizvod!

Možete ga poručiti OVDE, a za više informacija kliknite ovde!

- RIGENFORTE LOSION -


Opis proizvoda: "Rigenforte tonični hidroalkalni losion za kosu je bogat hranljivim sastojcima koji osvežavaju i jačaju kosu i folikule u cilju sprečavanja daljeg opadanja i proređivanja kose. Idealan je za svakodnevno korišćenje i nakon svakog pranja kose, usporava prerano starenje kose (isušivanje dlake, gubitak sjaj) praćeno opadanjem. Redovna upotreba obezbeđuje jaču i lepšu kosu. Nakon korišćenja, losion se brzo suši, ne masti kosu i ne daje joj osećaj težine, već je ostavlja čistom i sa blagim, prijatnim mirisom. Pogodan je i za osobe koje imaju osetljiviju kožu glave."

Trajanje tretmana: preporučuje se korišćenje tokom dva meseca. Ponoviti tretman dva do tri puta godišnje!

Način upotrebe: Naneti na suvu kožu glave i jagodicama prstiju masirati kružnim pokretima do potpunog upijanja; naneti i na suvu kosu koristeći tanak češalj. Preparat se može naneti podjednako na sve regije glave ili samo na pojedina područja gde je počelo proređivanje. Ne ispirati.

Količina: 150ml
Cena na HIPER drogerija sajtu: 826 RSD


Moje mišljenje:

- Obožavam preparate za negu kose i imam ih zaista dosta, veliku količinu sam isprobala i mislim da i te kako mogu da prepoznam efikasnost nekog proizvoda ali i njegovu delotvornost.

- Ovaj losion mi se učinio veoma interesantnim baš zato što dolazi u ovoj formi, a ne u formi ulja ili maske, pa čak i balzama. Koristi se vrlo jednostavno i može se nanositi na mokru ili na suvu kosu jer ga vlasište jako brzo upija i ne masti kosu, već doprinosi smanjenu prekomernog opadanja i proređivanja kose, ali i sprečava gubitak sjaja i isušivanje kose.

- Koristila sam ga neke dve nedelje i to u uglavnom na suvoj kosi jer mi je pomogao da izgleda manje naelektrisano. Baš omekša kosu, daje joj sjaj i od kada ga upotrebljavam primetila sam da mi koža manje opada po četki sa kojom se češljam i kadi u kojoj obično i te kako mnogo dlaka opadne nakon pranja kose.

- Imate moju iskrenu preporuku! Jedan od boljih proizvoda za sprečavanje opadanja kose!

Možete ga poručiti OVDE a za više informacija kliknite ovde!

 - ALOE FRESH SPREJ -


Opis proizvoda: "Aloe Fresh sprej osvežava dah i sprečava razvoj bakterija u usnoj duplji zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu. Sadrži aloju, etarsko ulje čajevca, ekstrakt semenki grejpfruta i kitosan koji deluju antiseptički i protivupalno pa se može preporučiti i za ublažavanje tegoba kod pojave afti, upaljenih desni i bolova u grlu. Kitosan - obezbeđuje produženo zaštitno delovanje spreja, sprečava nastanak karijesa, ima antimikrobno dejstvo i sprečava taloženje streptokoka, kandide i stafilokoka. Ksilitol (zaslađivač prirodnog porekla) povećava pH vrednost usne duplje nakon obroka i time sprečava razmnožavanje bakterija koje uzrokuju naslage i karijes."

Aloe fresh sprej ne sadrži alkohol, saharin ni potisni gas!

Upotreba: Po potrebi naprskati 1-2 puta unutrašnjost usne duplje, više puta na dan, pazeći da sprej ne dospe u oči.

Količina: 15ml
Cena na HIPER drogerija sajtu: 375 RSD


Moje mišljenje: 

- Ovaj proizvod me je aspolutno zaintrigirao nakon što sam ga ugledala na sajtu jer do sada ništa slično nisam videla. 

- U pitanju je sprej za osvežavanje daha koji se jako lako koristi jer dolazi u praktičnoj bočici sa raspršivačem. Miris je jako prijatan i lep i preovladava menta odnosno nana koja se oseća tokom celog dana bez obzira na to da li uzimate obroke ili ne u međuvremenu. Ne oseća se neprijatan zadah, a na duže staze zaista poboljšava unutrašnji izgled usne duplje i blagotvorno deluje na sluzokožu, sprečavajući prodor bakterija. 

. Mnogo mi se dopada i mislim da je sjajna i zdrava zamena za žvake koje su uglavnom pune šećera i izazivaju karijes.

Možete ga poručiti OVDE, a za više infromacija kliknite ovde!

- ACKNES GEL -


Opis proizvoda: "Inovativni proizvod za lice i telo, namenjen brzom uklanjanju akni i bubuljica. Preporučuje se osobama sa masnom i mešovitom kožom, svih uzrasta. Redovna upotreba sprečava nastanak ožiljaka i hiperpigmentacije. Transparentni gel za lice, formulisan za tretman i negu masne i mešovite kože sklone aknama, bubuljicama i mitiserima ima prirodno antibakterijsko, protivupalno i sebostatično dejstvo i deluje umirujuće i hidrirajuće na kožu zbog čega se preporučuje i uz konvecionalnu terapiju za akne (retinol, antibiotik). Ne isušuje kožu i ubrazava epitelizaciju. Za razliku od pojedinih lekova i antibiotika za spoljašnju upotrebu, Acknes gel se može koristiti i tokom izlaganja suncu jer ne izaziva fotosenzibilazaciju kože i pojavu fleka što ga čini idealnim izborom za terapiju akni i tokom leta.

Sastav: ulje australijskog čajevca (ima umiurujući i antibakterijski efekat), azelaična kiselina (umiruje upalu, crvenilo i hiperpigmentaciju), cink-glukonat (normalizuje lučenje sebuma), ekstrakt aloje (hidrira i neguje) i vitamine A, E i F (za bolje stanje kože).

Ne sadrži parfeme, parabene i silikone. Dermatološki je testiran!

Upotreba: Naneti malu količinu gela na savršeno čistu i suvu kožu 1-2 puta na dan. Gel naneti samo na problematičan deo kože.

Količina: 25ml
Cena na HIPER drogerija sajtu: 385 RSD


Moje mišljenje:

- Ovakav tip proizvoda sam imala priliku da isprobam nekoliko puta od različitih brendova i postoji par koje bih izdvojila kao delotvorne, ali o tome ćemo u nekom drugom postu.

- Izuzetno mi se dopada ovaj proizvod iz nekoliko razloga, dolazi u praktičnoj tubici i istiskivanjem se dozira pa je u pitanju higijenski tip nanošenja, a jako dugo traje jer je potrebna izuzetno mala količina kako bi se nanela na problematične delove. Miris mu je jak, ali lep i podseća me na ostale gelove koje sam do sada koristila u ovu svrhu. Jedina mana, ali mojom krivicom izazvana, je što mi se nekoliko puta desilo da se pojavi crvenilo kada ga nanesem u većoj količini, ali sve dok pratite uputstvo sa kutije nećete imati tih problema.

- Već posle 2 dana sam primetila poboljšanje u izgledu moje kožea, a bubuljice i akne su nestale bez ožiljaka u roku od 3-4 dana od dana pojave jer ih isušuje. Delotvoran je čak i kod akni hormonalnog tipa.

- Preporučila bih vam da ga nanosite uveče i da na taj predeo gde se nalazi bubuljica ne nanosite niti jedan drugi proizvod sem ovog kako ne bi došlo do slabljenja efekata jer ne može duboko da prodre kroz epitel kože na taj način.

- Još jedan odličan proizvod!

Možete ga poručiti OVDE, a za više informacija kliknite ovde!

- ALOE VERA GEL -


Opis proizvoda: "Hipoalergijski gel za negu kože sa alojom, uljem čajevca i vitaminom E ne sadrži parabene, veštačke boje, parfeme i sulfate. Posebno se preporučuje kod problematične i masne kože jer sprečava pojavu akni i bubuljica. Ulje čajevca, zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, čisti kožu i isušuje akne i bubuljice dok aloja obezbeđuje zadržavanje prirodne vlažnosti kože. Vitamin E je antioksidans koji štiti kožu od prevremenog starenja. Aloe Vera gel ublažava simptome psorijaze, smanjuje perutanje i dubinski hidrira suvu i osetljivu kožu. Preporučuje se i deci i odraslima nakon ujeda komaraca jer ublažava oticanje i svrab. Trenutno umiruje crvenilo i upale nakon sunčanja, solarijuma, depilacije, eplilacije i brijanja. Ubrzava lečenje i zarastanje rana kod manjih ogrebotina, kao i kod žuljeva uzrokovanih tesnom obućom. Bezbojni gel koji ne masti kožu i ne ostavlja tragove na odeći je hipoalergijski proizvod, podvrgnut dermatološkom i mikrobiološkom testu."

Količina: 100ml (dostupan i u ambalaži od 200ml i 500ml)
Cena na HIPER drogerija sajtu: 408 RSD


Moje mišljenje:

- Ovo blago u tubi je za mene pravo otkriće! Ovo je prvi put da sam pronašla proizvod koji leči apsolutno sve probleme na koži koje se javljaju usled dejstva spoljašnje sredine.

- Sigurna sam da već svi znate koliko je aloe vera delotvorna i da ima široki spektar dejstva, ali u kombinaciji sa vitaminom E i uljem čajevca čini čuda i zaista predstavlja odličan preparat koji svakako treba imati u kućnoj apoteci.

- Meni je služio za hidrataciju i negu kože nakon brijanja kako bi smanjio iritaciju nakon ujeda insekta jer smanjuje otok, crvenilo i svrab, ali i pri nezi lica u sprečavanju nastanka akni, bubuljica i svih zapaljenskih procesa. Pomogao mi je čak i kod suve kože ruku usled hladnog i vetrovitog vremena. Obožavam ga!

Možete ga poručiti OVDE, a za više informacija kliknite ovde!

- ESI je brend koji me je apsolutno oduševio sa svim preparatima i suplementima koje sam isprobala jer sadrže prirodne sastojke i biljne ekstrakte, delotvorni su i i te kako efikasni, a odnos cene i kvaliteta je za svaku pohvalu. Dostupni su za poručivanje na Hiperdrogerija sajtu, a možete ih pronaći i u svim privatnim i državnima potekama i Lilly drogerijama širom Srbije. Za sve dodatne informacije, akcije, promocije i sniženja zapratite ih na Instagramu pod korisničkim imenom @esi_srbija! Njihov sajt možete pogledati ovde

- Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine ako ste ih već koristili?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. "
    Tropika Club Deals brings to you great deals and offers from our merchants in the form of amazing discounted vouchers and codes. In addition, enjoy cashback as much as up to 5% for each purchase you make, regardless of the amount you spend. Think Cashback. Think Tropika. To learn about Tropika Club Deals, click on this link

    1.Discounted Brand Vouchers

    2.Hairstyling and Hair loss Treatment Deals

    3.Facial and Aesthetic Services Deals

    4.Brows and Lashes Services Deals

    5.Massage and Spa Deals"

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!