Recenzija MSFPHARM proizvoda | Neostrata, Sesderma & Heliocare

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu, u današnjem postu ću vam recenzirati dermtološki ispitane preparate za negu kože lica izrađene po najsavremenijoj tehnologiji čije su recepture kreirane u jednim od najpoznatijih farmaceutskih laboratorija. U pitanju su tri različita brenda koja su dostupna na MSFPHARM online prodavnici, a u nastavku ću vas upoznati sa proizvodima koje sam testirala u proteklih mesec i po dana i preneću vam utiske o istima. Preparati koje ću spominjati su od farmaceutskih kuća Neostrata, Sesderma i Heliocare za koje ste vrlo verovatno već čuli ili zapazili u bolje snabdevenim apotekama u delu sa medicinskom kozmetikom.

U PR paketu koji sam vam već predstavila na mom Instagramu su se našli sledeći preparati:




- Neostrata dnevni hidrator za masnu kožu -


Opis proizvoda: "Pogodan za korišćenje u vrelim klimatskim uslovima, kao i kada je povećano mašćenje kože. Ovaj lagani hidrator formulisan je da nežno eksfolira kožu, poveća obnovu ćelija i umanji pojavu starosnih fleka ili fleka nastalih od akni. Na bazi patentiranog NeoGlukozamina koji, klinički dokazano, ravna bore iznutra, čineći kožu zategnutom i mlađom. Široki spektar filtera štiti kožu od oštećenja izazvanih štetnim delovanjem spoljašnje sredine, dok Fitotal®, mešavina nima i korena čička, redukuje mašćenje kože bez iritacija. Bez mirisa i ulja. Nekomedogen. Razvijen u saradnji sa dermatolozima."

Glavni sastojci: 8% NeoGlukozamina, botanički ekstrakti


Količina: 50ml
Regularna cena: 4.300 RSD *trenutno je snižen 20% i cena mu je 3.440 RSD!


Moje mišljenje:

- Dugo sam bila u potrazi za nekim hidratorom koji će pomoći u održavanju vlažnosti moje kože, koja je mešovitog tipa ali je vrlo često dehidrirana zbog svih proizvoda za eksofolijaciju koje koristim, tako da mi je ovakav proizvod bio neophodan. On deluje tako što dubinski hidrira i hrani kožu, a da pritom ne remeti regulisanje sebuma i doprinosi da koža bude vlažna ali ne masna što svako, ko ima tip kože kao što je moj, priželjkuje.

- Koristila sam ga nešto više od mesec dana u jutarnjoj rutini odnosno nakon čišćenja lica, a pre nanošenja šminke jer ima SPF40 i samim tim štiti kožu od štetnih sunčevih zraka, ali i od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine. Pored toga što je vratio vlažnost mojoj koži i što konačno više nije dehidrirana i bez suvih delova pomogao je u umanjivanju vidljivosti ožiljaka od pubertetskih akni, a takođe mi se u manjem stepenu javljuju hormonske akne koje su vrlo čest gost tokom onih dana.

- Tekstura mu je dosta gusta na prvi pogled, međutim poprilično je vazduštasta pa se proizvod jako lepo razmazuje i koža ga vrlo brzo upija ne ostavljajući za sobom beli niti mastan trag. Ne izaziva nikakve iritacije, ne osećate ga na koži i moram priznati da je odličan i kao priprema za nanošenje pudera zbog lagane teksture.

- Mnogo mi se dopada efekat koji pruža mojoj mešovitoj koži i smatram da je idealan za problematični tip kože kao što je moj.

- Imate moju iskrenu preporuku!

Možete ga poručiti OVDE!

- Neostrata losion za čišćenje lica -


Opis proizvoda: "Penasti gel bez sapuna sa snažnim antibakterijskim dejstvom. Formulacija na bazi glukonolaktona, salicilne i bademove kiseline dubinski čisti kožu, neutrališe bakterije i poboljšava teksturu kože."

Pogodan za normalnu i mešovitu kožu sklonu aknama!

Glavni sastojci: Salicilna kiselina, bademova kiselina, glukonolakton, ulje čajevca.


Količina: 200ml
Regularna cena: 3.850 RSD *trenutno je snižen 20% i cena mu je 3.080 RSD!


Moje mišljenje:

- Znate da vrlo često volim da eksperimentišem sa umivalicama za lice jer nikako da pronađem onaj koji mi apsolutno odgovara ili od kog mi se lice ne zasiti već posle nedelju dana, međutim mislim da sam pronašla nešto što je apsolutno stvoreno za moj tip kože i što već mesec dana sa zadovoljstvom koristim.

- Losion za čišćenje lica koji vidite na fotografiji iznad me je oduševio iz nekoliko razloga, a to su: gelasta tesktura, odličan sastav, efekat dubinski očišćene kože koja škripi pod prstima a da pritom ne isušuje kožu, mekoća i glatkoća kože nakon upotrebe ali i učinak umirivanja moje problamtične kože jer je u pitanju blag i nežan proizvod. 

- Sam miris losiona je dosta neutralan što mi se dopada jer onda znam da nisu korišćeni jaki i veštački parfemi u kreiranju ovog preparata. Sadrži PHA/AHA kiseline koje su i te kako pogodne za negu masne i problematične kože, a samim tim je dubinski čiste bez iritacija. Od kada njega koristim u kombinaciji sa malopre pomenutim hidratorom koža mi nikad nije lepše izgledala, a dobila je na elastičnosti, zategnutosti i izgleda sjajnije i zdravije bez pojačanog lučenja sebuma.

- Obožavam ovaj losion!

- Ako tražite proizvod koji će vam dubinski očistiti kožu, a da nije piling ili neki drugi grubi ekfolijator onda je ovo preparat za vas!

Možete ga poručiti OVDE!


- Sesderma hidratantni gel krem -


Opis proizvoda: "Sesderma SALISES – Hidrantni gel krem za mešovitu, masnu i kožu sklonu aknama Svojom idealnom formulacijom reguliše nivo sebuma, uklanja izumrle ćelije,otpušava pore, sprečava nastanak i smanjuje broj već postojećih nepravilnosti na koži."

Pogodan je za mešovitu, masnu i kožu sklona aknama!

Glavni sastojci: Slobodna i lipozomalna salicilna kiselina, nikotinamid, kompleks za regulaciju sebuma, soli cinka, Aloe vera, sredstvo za umirenje, kamilica, pantenol.

Način primene: Naneti ujutru i uveče SALISES – hidrantni gel krem na prethodno očišćenu i suvu kožu lica i nežno umasirati.


Količina: 50ml
Regularna cena: 5.400 RSD *trenutno je na popustu 30% i cena mu je 3.780 RSD!


Moje mišljenje:

- Od svih proizvoda u ovom paketu mislim da mi je ovo favorit jer do sada ovako nešto nisam probala. U pitanju je hidratantni gel krem koji dolazi u pakovanju na pumpicu što je prvi razlog zašto mi se dopada jer je praktičan i način upotrebe mu je higijenski.

- Sama tekstura ovog proizvoda je veoma lagana i podseća na teksturu seruma, a proizvod se jako brzo upija ostavljajući kožu mekanom, glatkom i osveženom satima.

- S obzirom na to da sadrži salicilnu kiselinu koja je dobro poznata po blagotvornom dejstvu protiv akni znala sam da će odgovarati mojoj problematičnoj koži, ali da će joj ovoliko prijati nisam mogla ni da pretpostavim. Od kada ga koristim, a to je period od pune tri nedelje imam samo reči hvale i smatram da je ovo odlična opcija za sve osobe sa masnom/mešovitom kožom. Može odlično poslužiti i umesto prajmera odnosno baze za šminku!

- Još jedna ogromna preporuka!

Možete ga poručiti OVDE!

- Sesderma Sesmedical hidrirajuća maska za lice -


Opis proizvoda: "Polipropilenska maska sa slobodnom i inkapsuliranom hijaluronskom kiselinom. Hidrira dublje slojeve kože i ostavlja kožu glatku i izuzetno hidriranu."

Pogodna za sve tipove kože, idealna za dehidiranu i suvu!

Glavni sastojci: glicerin, propiendiol, hijaluronska kiselina, natrijum hijaluronat, pantenol.

Način primene: Na prethodno očišćeno lice nanesite masku, oblikujte je i prilagodite licu. Ostavite da deluje 20-30 minuta, pažljivo je uklonite i nežno masirajte kožu.

Količina: 1 sheet maska
Regularna cena: 1.650 RSD *trenutna cena sa 30% popusta je 1.155 RSD!


Moje mišljenje:

- Veliki sam ljubitelj maski za lice, a pogotovo sheet odnosno onih papirnih. Međutim, ako koristite jeftinije maske koje koštaju od 100 pa do 300 dinara primetićete da retko koja od njih deluje na duže staze i da je većinom to samo trenutni efekat koji najduže traje 24h. U tome je razlika između ostalih i ove maske jer se njen efekat primećuje tokom čitavih nedelju dana i na duže staze pomaže u hidrataciji kože jer prodire kroz sve slojeve.

- Glavni sastojak između ostalih joj je hijaluronska kiselina pa je odlična i za osobe sa pojavom prvih bora jer ima anti-age efekat i trenutno zateže kožu i popunjava bore pa je odlična za korišćenje pre nekog važnog događaja jer nakon nje šminka izgleda besprekorno.

- Ono što sam primetila je da i nakon samo jedne upotrebe ona pruža koži hidrataciju i daje joj na glatkoći što je svakako nešto što je svima nama potrebno, pogotovo u ovim hladnijim mesecima kada je napolju vetrovito i kada je vazduh suv.

- Jeste joj cena poprilično visoka za proizvod ovakvog tipa, ali vredi uložiti u ovakvu masku s vremena na vreme jer nakon nje imate osećaj kao da ste bili u salonu na kozmetičkom tretmanu.

Možete je poručiti OVDE!


- Heliocare 360° TONIRANI gel bez ulja SPF 50+ -


Opis proizvoda: "Tonirana fotoimuno zaštita obogaćena Fernblock® FC i drugim aktivnim sastojcima sa antioksidativnim i obnavljajućim delovanjem. Specijalna „OIL FREE“ formulacija je namenjena za normalnu, mešovitu i masnu kožu. Štiti, ujednačava ten, prekriva nepravilnosti i obezbeđuje prirodan i zdrav izgled kože bez masnog sjaja. Lagana „DRY TOUCH“ tekstura."

Način primene: Protresti pre upotrebe. Ravnomerno i bogato naneti pre izlaganja Suncu. Ponavljati nanošenje često, posebno nakon plivanja ili znojenja.

Količina: 50ml
Regularna cena: 3.500 RSD *trenutna cena sa 45% popusta je 1.925 RSD!


Moje mišljenje:

- Prvi put se susrećem sa toniranim gelom kao takvim jer sam do sada samo koristila BB kremu umesto tečnog pudera kada bih želela tu neku laganiju formulu.

- Ovaj proizvod je poseban po tome što ne sadrži ulje i što ne ostavlja mastan trag niti sjaj nakon upotrebe, a ima SPF50+ odnosno visoku zaštitu od delovanja štetnih sunčevih zraka i pritom ima srednju pokrivnu moć pa savršeno ujednačava ten i izgleda veoma prirodno na koži.

- Tekstura je jako lagana i daje jako lep finiš na koži koji podseća na mat iako daje koži blagi, prirodan sjaj ali nikako mastan izgled.

- Dostupan je u tri nijanse i jedinu zamerku koju kod njega imam je da dosta oksidira pa budite oprezni pri odabiru nijanse.

- Još jedna preporuka!

Možete ga poručiti OVDE!

- To bi bilo to što se tiče pomenutih proizvoda, a moram priznati da me nijedan nije razočarao i da je cena svakog i te kako opravdana jer vam koža pri upotrebi ovih preparata izgleda kao da ste bili na skupim kozmetičkim tretmanima. Zaista imam samo reči hvale!

Svi ovi proizvodu su dostupni na MSFPHARM online prodavnici (na iznos porudžbine preko 3000 RSD ostvarujete mogućnost besplatne dostave na teritoriji Srbije), a možete ih pronaći i u bolje snabdevenim apotekama. Preporučujem da na Instagramu zapratite @neostrata_srbija, @sesdermasrbija i @heliocare_srbija kako biste uvek bili u toku sa aktulenim sniženjima, akcijama i promocijama!

- Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine ako ste ih već koristili?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!