Testiranje sertifikovane i #crueltyfree kozmetike | EVERGREEN

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu!

S obzirom na to koliko volim da isprobavam kozmetiku jasno vam je da su mi omiljena rubrika za pisanje upravo recenzije jer mi je izuzetno drago kada mogu da vam  pomognem da pronađete nešto što će vam odgovarati nakon što vam prenesem svoje utiske o proizvodima, a da su oni pritom povoljni i odličnog sastava.

U nastavku ovog posta vam predstavljam kozmetičke preparate koji su patentirani, sertifikovani, #crueltyfree, prirodnog sastava i ručno izrađeni. U pitanju su proizvodi brenda EverGreen, a vi ih na Instagramu možete pronaći kao @green_for_skin

Sadržaj paketa čije ću vam proizvode recenzirati u nastavku:


• EverGreen Mediterranean mleko za telo
• EverGreen ulje za letnju negu tela
 • Krema za lice SPF30


Opis proizvoda: "EverGreen Mediteran mleko za telo sa uljima masline i badema je ručno izrađena, nežna, 3 u 1 formulacija koja će koži pružiti negu, hidrataciju i ishranjenost."

*Ne sadrži parabene, silikone, mineralna ulja niti pojačivače apsorpcije!

Način upotrebe: Manju količinu naneti na čistu kožu, nežno umasirati do upijanja.

Sastav: Aqua, Glycerine, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Oryza Sativa Bran, Olea Europeaea Fruit Oil, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Mirisno ulje, Tocopheryl Acetate, Xantan Gum.

Količina: 200ml
Cena: 500 RSD


Moje mišljenje:

- S obzirom na to koliko često se nalaze silikoni u sastavu kupki i gelova za tuširanje koje koristimo nije ni čudo što nam je koža tela konstantno suva i osetljiva na sve što na nju nanesemo. Iz tog razloga mi je i te kako bio potreban proizvod prirodnog sastava koji će dubinski hidrirati moju kožu, nahraniti je i učiniti je mekanom i glatkom.

- Ovo mleko za telo sam koristila u protekla dva meseca 2-3 puta nedeljno jer za češće nanošenje nije bilo potrebe. Ono što mi se kod njega jako dopalo je sastav koji je za svaku pohvalu i što nije izazivao iritacije na mojoj suvoj i osetljivoj koži tela. Takođe ne ostavlja masan niti beli trag nakon što ga koža upije. Ono što mi se kod njega nije dopalo je miris koji ne mogu da definišem (miriše na čisto) ali je nešto jači od onog na koji sam ja navikla, no verujem da će se mnogima dopasti jer je to samo moja preferencija. Tekstura mu je dosta gušća nego što sam očekivala od jednog mleka, ali se zato lepo razmazuje i vrlo je malo proizvoda potrebno da ga nanesete na celo telo.

- Nakon svog ovog vremena sam konačno stekla utiske u vezi njega upoređujući njegovo dejstvo sa drugim proizvodima ovog tipa i moram priznati da je ovo jedino mleko koje nema samo trenutno dejstvo, već omekšava kožu i hidrira je na duže staze. Od kada ga koristim nisam nijednom imala problema sa pojavom suvih delova na koži, a pritom je koža uvek bila glatka i mekana i zaista je izgledala zdravo i negovano.

Imate moju iskrenu preporuku!


Opis proizvoda: "EverGreen ulje za letnju negu kože tela obezbeđuje hidrataciju i ishranjenost kože u vreme kada je najviše izložena isušivanju. Ne sadrži parabene, silikone niti mineralna ulja."

Način upotrebe: Pre upotrebe dobro promućkati, malu količinu ulja naneti na čistu kožu.

Sastav: Cocos Nucifera Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Mineralni pigment, Mirisno ulje.

Količina: 100ml
Cena: 600 RSD


Moje mišljenje:

- Znate kada za nešto kažu da je savršenstvo u bočici, upravo ovaj proizvod bih tako opisala. Iako na njegovoj ambalaži piše da je za letnju negu jer tada zbog sunčanja dolazi do isušivanja kože pa joj je tada potrebna dodatna hidratacija, mislim da je ovo ulje idealno za korišćenje tokom cele godine, a posebno zimi kada je hladno i vetrovito i kada se koža takođe suši ali zbog uticaja spoljašnje sredine i same temperature.

- Samo ulje dolazi u praktičnom pakovanju od 100ml i tečne je teksture. U sebi sadrži sitne zlatne šljokice pa se koža zaista prelepo presijava nakon što ga razmažete, a neverovatno je da uopšte ne ostavlja onaj masan trag već je veoma lagano na koži i vrlo brzo se upija, a koža ostaje sjajna i mekana. Miris mu je fenomenalan i ko voli kokos mislim da mu ne bi mogao odoleti!

 - Bočica mi je već pri kraju i jedva čekam da je potrošim pa da ponovo kupim!


Opis proizvoda: "EverGreen krema za zaštitu od sunca (UVA+UVB) ne sadrži hemijske filtere, parabene, silikone niti mineralna ulja. Može se pohvaliti sa SPF30!"

Način upotrebe: Pre izlaganja suncu kremu naneti na lice. Redovno ponovo nanositi zaštitnu kremu, naročito posle znojenja, plivanja ili brisanja peškirom.

Sastav: Aqua, Zinc Oxide, Oryza Sativa Bran Oil, Glycerine, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Tocopheryl Acetate, Mirisno ulje, Xantan Gum.

Količina: 50ml
Cena: 900 RSD


Moje mišljenje:

- Kada sam prvi put isprobala ovu kremu ostala sam zatečena koliko je lagane i gelaste teksture što obično nije slučaj kod zaštitinih krema za lice ovog tipa. Veoma je malo potrebno kreme kako bi se prekrilo celo lice, a ja sam je koristila i na ramenima i dekolteu jer inače tu uvek izgorim i htela sam na taj način to da sprečim s obzirom na to da mi se takođe na tim mestima pojavljuje i osip kada izlažem kožu suncu pa mi je ova krema baš umirila taj predeo i pomogla mi da leto prebrodim bez iritacija.

- Miris joj je jako lep, ne ostavlja mastan trag, malo se teže upija odnosno treba joj više vremena da je koža upija ali kada se upije nestaje beli trag koji se pojavljuje na početku. Nisam nijednom pocrvenela u licu niti na ramenima i dekolteu od kada nju koristim. Imate moju iskrenu preporuku!

- Apsolutno vam preporučujem da poručujete prirodnu kozmetiku preko profila @green_for_skin jer je prava retkost da u današnje vreme kupite sertifikovanu i #crueltyfree kozmetiku koja ima patentiran brend, a da je ručno izrađena i provereno dobrog sastava.

- Putem njihovog instagrama pored kozmetike možete od nedavno poručiti i šminku koja je takođe prirodnog sastava pa vam preporučujem da ovde pogledate njihov celokupan asortiman!

Dostava na teritoriji Beograda je besplatna bez obzira na iznos porudžbine, a ukoliko vaša porudžbina iznosi više od 2000 dinara ostvarujete pogodnost besplatne dostave širom Srbije! 

- Ambalaža koju koriste se može reciklirati i uvek je možete ponovo upotrebiti!

- Da li biste isprobali pomenute proizvode i kako vam se isti čine ako ste ih već koristili?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments