Recenzija prirodne kozmetike za negu tela | HERBATERIA


Zdravo svima i dobro došli u još jednu recenziju na mom blogu! Ovog puta vam predstavljam brend Herbateria koji je već nekoliko godina dostupan na našim prostorima i uspešno posluje zbog širokog asortimana prirodnih preparata za negu celog tela. Pored kozmetike, Herbateria u svojoj ponudi ima i biljne čajeve koji su izuzetno povoljni po organizam i preporučljivi za razne zdravstvene tegobe.

Poznato vam je koliko volim prirodnu kozmetiku, ali i da uvek rado podržavam male biznise i domaću proizvodnju tako da mi je zadovoljstvo da vam predstavim tri proizvoda koja sam testirala u prethodna dva meseca i u nastavku vam prenosim svoje utiske o istima!

Sadržaj paketa:




O proizvodu: "Piling za kožu lica i tela sa braon šećerom, cvetom kamilice i mirisom vanile je potrebno naneti u maloj količini na vlažnu kožu, rastrljati umasiravanjem i potom isprati."

Sastav: braon šećer, cvet kamilice, shea buter, bademovo ulje, avokado ulje, jojoba ulje, pčelinji vosak, miris vanile.

Količina: 100ml
Cena: 800 RSD


Moje mišljenje:

- Prvo što ću spomenuti kod ovog pilinga za lice i telo je miris koji je neopisivo predivan. Prosto mu ne možete odoleti i ne znam koliko sam samo puta otvorila ovu preslatku teglicu kako bih pomirisala sam proizvod. Toliko je neodoljiv i što je najbitnije veoma prijatan! Vanila dominira i zbog toga mi se ovoliko i dopada! Miriše na najlepšu poslasticu tako da bih bez problema smazala celu teglicu.

- Piling sam isključivo koristila za ekfolijaciju lica i to jednom nedeljno pošto za češću upotrebu ovakvog tipa proizvoda zaista nema potrebe. Nije grub prema koži, dubinski je očisti i primeti se razlika u poboljšanju teksture kože ukoliko ga redovno koristite. Iako sadrži dosta ulja u sastavu kada se ispere nemate osećaj masnoće pod prstima, već koža upije negujuće sastojke, a sve ostalo uklanjate umivanjem. Ulja su tu i kako bi se proizvod lakše razmazivao.

- Oduševljena sam ovim pilingom jer je odličnog sastava, prelepo miriše, sjajno očisti lice bez isušivanja i pritom ne izaziva nikakve iritacije na koži!

Ocena: 10/10

Možete ga poručiti OVDE!


O proizvodu: "Gel protiv komaraca i drugih insekata na bazi etarskih ulja koja isparavaju sa kože i deluju odbojno na komarce. Bezbedno za upotrebu. Ne sadrži veštačke hemikalije protiv insekata."

Sastav: etarsko ulje citronele, limuna, lavande i eukaliptusa u odgovarajućoj gel podlozi.

Količina: 100ml
Cena: 390 RSD


Moje mišljenje:

- Kada mi je ovaj paket stigao komarci su počeli da jenjavaju ali se tu i tamo uvek našao po neki koji bi mi napravio haos na koži koja uvek burno reaguje, pocrveni, svrbi, natekne i topla je na dodir. Postala sam očajna u potrazi preparata na biljnoj bazi koji će mi pomoći da se zaštitim od pomenutih ujeda ali prosto do ovog preparata nisam ništa slično mogla da pronađem jer je sve puno hemikalija i štetno kako po naše disajne puteve, tako i po našu kožu kao najveći organ našeg tela koja sve apsorbuje i unosi u organizam.

- Mnogo mi se dopala činjenica da je u pitanju gel koji se uz pomoću eteričnih ulja bori protiv komaraca i drugih insekata koje odbija jak miris ulja koja postepeno isparavaju sa kože i na taj način pružaju dugotrajniju zaštitu.

- Miris je veoma jak, ali opet nije neprijatan jer se dosta oseća lavanda koja mene inače opušta. Druga mirisna nota koju osećam je limun i on je takođe dosta osvežavajući tako da mi korišćenje ovog gela sa te strane nije predstavljalo nikakav problem. Ono što mi se kod njega nije dopalo je pakovanje koje mi nije baš praktično jer je sam gel jako tečan i mnogo više proizvoda iscuri nego što bi trebalo. Mislim da je za ovakav tip proizvoda najbolja bočica sa raspršivačem, ali mu to ipak neću toliko zameriti jer je zaista delotvoran. 

- Mislim da sam konačno pronašla svoj spas protiv ujeda insekata!

Ocena: 8/10

Možete ga poručiti OVDE!


O proizvodu: "Kakao buter se koristi za negu kože lica i tela. Obiluje vitaminom E i odlično omekšava i hidrira kožu, podmlađuje, izglađuje bore, vraća koži sjaj i elastičnost. Posebno je pogodan za stvaranje preplanulog tena u letnjim mesecima."

Količina: 100ml
Cena: 480 RSD


Moje mišljenje:

- Iako jako volim butere za telo, ali i kakao kao sastojak i mirisnu notu moram da priznam da nisam oduševljena ovim buterom jer se jako teško nanosi pošto je stigao poprilično stvrdnut i u kućnim uslovima je potrebno par sekundi da ga držite ili u vreloj vodi ili iznad ringle kako bi mogao uopšte da se upotrebi. Sa te strane mi je nepraktičan i zato sam ga retko koristila kod kuće jer nemam uvek vremena da radim upravo pomenuto.

- Međutim, zbog mirisa koji je zaista fenomenalan sam mu iznova i iznova davala šanse i ako zanemarimo činjenicu da je u potpuno stvrdnutom stanju i da mora da se otopi pre upotrebe, zapravo je izuzetno negujući preparat koji ide ka masnijoj strani i ostavlja masan trag ali koža izgleda zaista prelepo, zdravo, negivano i sjajno. 

- Najlepše izgleda na preplanulom tenu i mislim da je zapravo najbolje da se koristi dok ste na plaži, bazenu odnosno po sunčanom vremenu jer onda nema potrebe da ga otopljavate i veoma se fino razmazuje i lako nanosi. Uz njega obavezno koristite i preparat sa SPF faktorom!

Ocena: 7/10

Možete ga poručiti OVDE!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopao! 

- Herbateria proizvode možete direktno poručiti preko PrirodniLek sajta klikom na ovaj link ili putem njihovog Instagram naloga - @herbateria, ali ih takođe možete pronaći u njihovoj biljnoj apoteci na adresi Kneza Miloša 14, u Somboru gde se inače i proizvodi njihova kozmetika!

Ukoliko želite kupovinu da obavite lično i uživo, postoji mogućnost kupovine celog ili dela njihovog asortimana u prodavnicama zdrave hrane tj. bio-špajza na lokacijama koje možete ovde pogledati!

- Da li ste probali nešto iz njihovog asortimana i kakvi su vaši utisci ako jeste?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments