Kräuterhof šampon sa belim lukom & krema sa nevenom | RECENZIJA

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu!

U ovom postu vam donosim recenziju dva proizvoda koji su me apsolutno oduševili, a deo su širokog asortimana nemačkog brenda Kräuterhof koji su izrađeni po 100% originalnoj, nemačkoj recepturi koja osigurava vrhunski kvalitet i tradcionalan sastav proizvoda.

Sigurna sam da ste barem jednom došli u dodir sa njihovim proizvodnim programom ukoliko ste ikad osetili bolove u mišićima, leđima, imali sportsku povredu i slično jer su njihovi konjski balzami najpoznatiji upravo u saniranju takvih problema. Ja sam nekoliko puta do sada uspešno došla do oporavka baš zbog njihovih preparata i zato sam imala visoka očekivanja za proizvode koje ću vam predstaviti u nastavku, a to su šampon sa belim lukom za jačanje kose i krema sa nevenom.


Njihove proizvode možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama i marketima širom Srbije, kao i u lilly i dm drogerijama.


Opis proizvoda: "Šampon sa pantenolom i ekstraktom belog luka, bele koprive, potočarke, bršljana, ruzmarina, kamilice, čička, belog bora i arnike. Pogodan za svakodnevnu upotrebu. Ne remeti pH vrednost kože glave. Prijatnog je mirisa jer sadrži esenciju parfema, a redovnim pranjem ojačaćete svoju kosu, ublažiti njeno opadanje i pružićete joj sjajan i zdrav izgled na potpuno prirodan način."

Uputstvo za upotrebu: Nakvasite kosu, nanesite Kräuterhof šampon, nežno masirajte kožu glave oko pola minuta, isperite toplom vodom.

Količina: 500ml
Cena: oko 500 RSD (trenutno je na sniženju u Maxi radnjama i košta 369 RSD, možete ga poručiti ovde)

Sastav možete pročitati na poleđini ambalaže koju sam fotografisala ispod!


Moje mišljenje:

- Kräuterhof se inače može pohvaliti sa jako kvalitetnim proizvodima čiji je sastav prirodan, a ambalažu je moguće reciklirati pa na taj način vode računa i o životnoj sredini.

- Moram da priznam da sam imala izuzetno visoka očekivanja za ovaj šampon zbog mnoštvo pozitivnih recenzija koje sam pročitala i zato sam jedva čekala da ga isprobam. Inače imam jako dobro iskustvo sa šamponima koji u svom sastavu imaju beli luk jer mi prijaju koži glave, lepo očisti kosu i zaista pospešuje rast kose, kosa manje opada i jača sam koren dlake.

- Znam, mislićete da mu je miris neprijatan i zato ga izbegavate, ali nemojte jer miriše apsolutno PRELEPO! Meni miriše lepše od bilo kog drugog šampona, na prolećne mirisne note. Miris se zadržava čak do sledećeg pranja (ukoliko ne izlažete kosu duvanskom dimu, prejakim mirisima hrane prilikom kuvanja itd).

- Koristim ga već mesec dana zajedno sa dečkom (peremo kosu 2-3 puta nedeljno) i tek smo pola pakovanja potrošili, tako da mislim da mu je cena i više nego pristupačna za količinu i kvalitet koji se dobija.

- Uvek sam imala problem sa šamponima prirodnog sastava jer uopšte ne pene lepo ili mi treba velika količina da bi zapenili i lepo očistili kožu glave, a na taj problem sa ovim šamponom nisam naišla što je za svaku moguću pohvalu. Potrebna je vrlo mala količina šampona da se opere cela kosa jer fenomenalno peni i toliko lepo i dubinski opere kosu da osećate škripanje po prstima od glatkoće dlake. Ne, ne isušuje kosu ako nakon njega nanesete na krajeve neku hidratantnu masku (ja koristim sa kokosom i makadamijom od Garniera) i odličan je za masnu kosu jer produžava period između pranja i čini da kosa duže ostane čista. Od njega me ne svrbi teme glave (što mi se uvek dešavalo jer šamponi umeju da budu grubi zbog hemikalija koje sadrže i dolazi do iritacije temena), baš prija mojoj kosi i daje joj dodatan volumen i sjaj. Od njega mi se kosa apsolutno oporavila od svih loših šampona koje sam ranije koristila i biću dovoljno smela da kažem da je ovo ubedljivo najbolji šampon koji sam u životu probala! Imate svaku moju preporuku!


Opis proizvoda: "Krema sa nevenom se preporučuje za negu grube, suve i ispucale kože ruku i nogu jer podstiče njenu regeneraciju. Pogodna je za svakodnevnu negu. Pomaže pri zašititi kože od klimatskih uticaja. Ubrzava proces zarastanja rana, blagotvorno deluje na opekotine i ožiljke. Pomaže kod gljivičnih oboljenja stopala."

Uputstvo za upotrebu: Željeno mesto namazati kremom u tankom sloju, izbegavati kontakt sa očima, sluzokožom i otvorenim ranama.

Glavni sastojci: neven, glicerin, pantenol i vazelin.

Količina: 100ml (postoji i varijanta od 250ml)
Cena: 215 RSD u lilly drogerijama (klik ovde za više informacija)
*Varijanta od 250ml košta 329 RSD i možete je pronaći ovde (Aksa)!


Moje mišljenje:

- Inače jako volim da koristim mleka i losione za negu kože jer mi njihova tekstura odgovara, ali i formula koja se brzo suši i upija. No, htela sam da dam šansu ovoj univerzalnoj kremi sa nevenom jer me je privukla tekstura koja je dosta lagana i brzo se upija, a ne ostavlja mastan trag.

- Krema prelepo miriše na neven i pantenol. Jako je malo potrebno iste, količinski, kako biste postigli pun efekat zategnute, mekane i glatke kože koja takva ostaje satima. Ja sam je nanosila umesto mleka i losiona na celo telo i miris bi se zadržao na koži par sati, dok bi koža bila mekana na dodir i hidrirana sve do sledećeg tuširanja. Krema je zaista fenomenalna, odlična za sve tipove kože, ali posebno za suvu i fenomenalno ublažava iritacije. Meni je najviše prijala kada bih je koristila nakon brijanja. Apsolutno je obožavam i svima vam je od srca preporučujem.

- Onda kada budete ovoj kremi dali šansu, više nećete imati želju da se vraćate klasičnim proizvodima za negu kože tela poput losiona i mleka. Ova krema se može koristiti i na licu, ali je ja nisam probala na taj način jer imam dosta proizvoda za tu namenu i zato mi nije neophodna.

- To bi bilo to za ovu recenziju! Nadam se da vam se dopala!

- Ja sam apsolutno uživala u korišćenju i isprobavanju oba proizvoda i sigurna sam da ću proširiti svoju kolekciju Kräuterhof preparata jer su me ponovo oborili s nogu!

- Da li ste vi probali nešto iz njihovog asortimana? Kakvi su vaši utisci?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!
- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!

Zapratite @krauterhofsrbija na Instagramu!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments