AMELLES - prirodna, ručno rađena kozmetika | RECENZIJA

 

Zdravo svima! Dobro došli u novi post na mom blogu! U ovom postu vam pišem recenziju dva prirodna, ručno rađena preparata domaće proizvodnje, koji se nalaze u okviru asortimana @amelles.kozmetika!

Ono po čemu se ovaj domaći brend razlikuje od ostalih je asortiman posvećen nezi svih tipova kože, a u sastav njihovih proizvoda ulaze pažljivo birani sastojci visokog kvaliteta koji su prirodnog porekla. Ručna izrada čini svaki njihov proizvod unikatnim, a najlepše je podržati nekog ko proizvode izrađuje iz srca, u svojoj radionici.

U PR paketu koji sam dobila od njih, stigla su već pomenuta dva proizvoda, a to su:


• Sapun za lice i telo sa paradajzom
• Krema za lcie sa aronijom i diviljim narom


Opis proizvoda: "Sapun za lice i telo sa paradajzom, za masnu kožu i kožu sklonu aknama i bubuljicama."

Količina: 80g (+/- 5g)

Zašto baš paradajz i koji su benefiti ovog sastojka?

- Paradajz sadrži salicilnu kiselinu, koja je poznata po svojoj efikasnoj borbi protiv masne kože, sklonoj aknama i bubuljicama. Pomaže pri isušivanju bubuljica i bržem zaceljivanju kože. Salicilna kiselina prodire u dublje slojeve kože, apsorbuje višak masnoće sa kože, pospešuje razvoj kolagena (čineći kožu elastičnom i glatkom), posvetljuje kožu i time se rešava hiperpigmentacije usled nastalih ožiljaka od akni i bubuljica. Pomaže da se koža zategne i da se raširene pore smanje. Dubinskim delovanjem i svakodnevnom upotrebom sprečava pojavu novih nesavršenosti kože i reguliše lučenje sebuma.

*Paradajz takođe sadrži visok nivo likopena, koji štiti kožu od štetnog, ultraljubičastog (UV) zračenja.

Sastav: ulje Vitus vinifera (koštice grožđa), ulje Argania spinosa (argan), ulje Prunus amygdalis dulcus (badem), Sodium hydroxide, Theobroma cacao (kakao buter), Solanum Lycopersicum Extract (paradajz) i etarsko ulje Rosmarinus officinalis (ruzmarin).


Moje mišljenje:

- Umivala sam lice sa ovim sapunom u protekla dva meseca, svako jutro nakon što bih se probudila. Pošto sam pri noćnoj rutini koristila (i dalje koristim) kremu koju ću vam recenzirati u nastavku, a koja ostavlja mastan trag ovaj sapun bi se ujutru rešio tog masnog osećaja na koži i ostavio je čistom (škripi pod prstima od čistoće), zaglađenom i mekanom.

- Salicilna kiselina kojom je bogat ovaj sapun sa paradajzom zaista ima efekat isušivanja nesavršenosti i zato se preporučuje da nakon upotrebe nanosite neku hidratantnu kremu kako ne biste imali problem sa isušivanjem celokupnog lica, već da samo deluje na određena mesta. Bubuljice i akne se uz redovnu upotrebu povlače već za 2-3 dana, a posle nedelju dana posle njih ne ostaje apsolutno ništa. Pomaže u smanjivanju ožiljaka i ujednačavanju tena, rešava se hiperpigmentacije uz višemesečnu primenu, sprečava pojavu novonastalih bubuljica i akni. Dubinski čisti pore i samim tim reguliše i lučenje sebuma, bez osećaja dehidriranosti.

- O pakovanju bolje i da ne govorim jer sam bez teksta ostala kada sam ga ugledala. Dizajn je apsolutno prelep, minimalistični osmišljen, ali daje poseban, luksuzan doživljaj proizvodu i zaista se vidi da je u njega uloženo mnogo ljubavi. Ovaj brend treba da bude primer ostalim domaćim brendovima kako sa lepim pakovanjem mogu dodatno ukrasiti i povećati vrednost samog proizvoda, jer iskreno smatram da ako se u sastavu proizvoda nalaze visoko-kvalitetni sastojci tako treba i pakovanje da izgleda, a to vrlo često nije slučaj.

- Moja iskrena preporuka! Pogotovo ako volite miris paradajza kao ja!


Opis proizvoda: "Krema za lice sa aronijom i divljim narom služi za hidrataciju masne i mešovite kože. Ručno je rađena, od 100% prirodnih sastojaka, regeneriše i hrani kožu, jača tonus, usporava starenje i stvaranje bora, balansira lučenje masnoće."

Način upotrebe: Naneti na očišćenu i vlažnu kožu!

Količina: 40ml

Zašto baš aronija i koji su njeni benefiti?

- Aronija sadrži sve esencijalne nutrijente - vitamine C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6 i B9, a bogata je i mineralima - cinkom, gvožđe, kalijumom, kalcijumom, manganom, fosforom i jodom. Poznata je kao jedan od najjačih antioksidanata, a njihova krema za lice sa aronijom pogodna je za negu masne i mašovite kože jer pored pomenutog sadrži i veliku količinu tanina i flavonoida, a glavnu ulogu ima antocijanin. Aronija povećava opšte zdravlje organizma tako što eliminiše slobodne radikale u krvotoku, koži, očima, organima i tkivima, koji pokušavaju da dovedu zdrave ćelije do mutacije.

Zašto divlji nar i koji su njegovi benefiti?

- Nar je poznat po svom protivupalnom dejstvu, a preporučuje se za brzu regeneraciju i podmlađivanje kože lica. Njegova tajna lekovitosti je: preko 70% svih masnih kiselina čini tzv. punicična kiselina (konjugavana masna kiselina), kompleks vitamina E i fitosterola!
 

Moje mišljenje:

- Čim sam počela da koristim prethodno recenzirani sapun, uvela sam i ovu kremu za lice koja je bogatog sastava i veoma hranljive prirode. Ono što mi se kod nje nije dopalo je što je teška na licu i što ostavlja i te kakav mastan trag pa sam je izbegavala preko dana i nanosila samo u noćnoj rutini, odnosno pred spavanje. Drago mi je da sam odlučila da je koristim kao noćnu kremu jer je njen efekat preko noći fenomenalan.

- Prvenstveno prelepo miriše, sastav joj je bogat prirodnim sastojcima i zato je blaga prema koži i ne izaziva nikakve neželjene reakcije, a dubinski hrani kožu i regeneriše je. Kada bih prespavala sa njom licu, koža bi je skoro do kraja upila u toku noći i ujutru bih ostatke skinula sa pomenutim sapunom. Koža nakon umivanja bude toliko sjajna, glatka, mekana i baršunasta da ne mogu da vam opišem. Tačno se primeti koliko dubinski deluju pomenuti sastojci jer konačno nemam dehidrirane delove na koži i pojava bubuljica i akni se svela jedino na one dane u mesecu, što je za mene nestvarno. Na kraju posta ću vam ostaviti rezultate nakon mesec dana primene pa se svakako možete uveriti u njeno dejstvo.

- Iako se čini kao da je pakovanje malo, količinski se dobije čak 40ml kreme, a obično su kreme za lice dostupne u ambalaži od 30-50ml. Jako malo kreme je potrebno da se nanese na celo lice, pa i vrat i dekolte i zato je i dalje imam, a koristim je puna dva meseca.

- Pakovanje joj je preslatko, miris veoma prijatan i dejstvo bolje od mnogo skupljih krema, tako da svakako treba obratiti pažnju na nju i pružiti joj šansu.

- Još jedna preporuka!

*Rezultati nakon mesec dana uzastopnog korišćenja sapuna (ujutru za umivanje) i kreme (u noćnoj rutini):


- Moram samo da napomenem da je ova bubuljica (koju možete videti na gornjoj fotografiji) nastala usled hormonalnih promena, a bila mi je prisutna na licu 3-4 nedelje i tek je nestala kada sam počela da koristim pomenute proizvode. Od dana kada sam počela da ih koristim je bilo potrebno samo 3 dana da se smanji upala, a posle nedelju dana kao da je nikad nije bilo. Moja koža inače sporije zaceljuje i vrlo često se dogodi da ostane ožiljak jer imam naviku da stalno čačkam bubuljice, cedim ih i ostalo i ne dozvoljavam da zarastu i na svu sreću sam našla rešenje kako da ne dođe do pojave ožiljaka, ali sam svakako smanjila pomenute loše navike.

- Pomenute proizvode možete poručiti putem Instagrama ovde!

- To bi bilo to za ovu recenziju! Nadam se da vam se dopala!

Da li ste vi probali nešto iz njihovog asortimana?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!
- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments