Recenzija prirodne, ručno izrađene, kozmetike po apotekarskim proskripcijama | @jasmina.cosmetics (Dipl. farm. Jasmina Idrizović)

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu! Ovog puta vam donosim recenziju prirodne, ručno izrađene kozmetike po apotekarskim proskripcijama od strane diplomiranog farmaceuta - Jasmine Idrizović.

Veliko mi je zadovoljstvo kada sarađujem sa nekim kao što je divna Jasmina koja ulaže i te kako ljubavi u izradu svojih proizvoda, koji u sebi sadrže prirodne sastojke, kombinovane da pruže ono najbolje iz prirode i pomognu vam da u svojoj rutini nege kože koristite proizvode koji nisu štetni po vašu kožu i koji će doprineti pravilnoj nezi i rešavanju kožnih problema poput iritacije, crvenila i sličnih stanja koja nastaju usled korišćenja neodgovarajuće kozmetike.

U nastavku ove recenzije ću vam predstaviti čak 4 proizvoda iz @jasmina.cosmetics asortimana. Pored ovih proizvoda postoji još mnogo koji su namenjeni različitim tipovima kože, tako da sam sigurna da ćete pronaći nešto što vama odgovara i time podržati domaću proizvodnju i ručnu izradu.

U ovom PR paketu su se našli preparati koji zajedno čine savršen set za kompletnu rutinu nege kože (od čišćenja do ishranjivanja kože). Pogledajte ih ispod!


Proizvodi su stigli pažljivo upakovani u prelepoj kutiji koju vidite iznad, pa su i idealna ideja za poklon vama dragoj osobi.

Sam sadržaj kutije izgleda ovako:


U nastavku vam pišem o:

ručno rađenom sapunu za čišćenje kože lica i tela,
prirodnom toniku za lice sa hijaluronom i alantoinom,
• prirodnom serumu za lice sa matičnim ćelijama narandže, i
prirodnoj kremi za lice sa hijaluronom i morskim kolagenom.


O proizvodu: "Ručno rađen sapun, prirodnog sastava sadrži kao glavne sastojke bademovo ulje i eterično ulje ruže. Upotrebljava se za pranje lica i celog tela."


Moje mišljenje:

- Znate da sam ja pristalica čišćenja lica penom ili gelom za čišćenje jer mi najviše odgovaraju za moj tip kože, ali isto tako znate da sam uvek otvorena za isprobavanje novih proizvoda i zato sam htela da dam šansu ovom sapunu iako sam ranije imala loša iskustva sa istima jer su mi isušivali kožu, ali mojom greškom jer nisam znala kako pravilno da je negujem nakon njihove upotrebe.

- Koristila sam ga za umivanje lica, nakon buđenja, odnosno ujutru jer mi je tada potrebno neko blaže sredstvo za umivanje i ovaj sapun je zaista idealan za to jer ne izaziva iritacije, niti crvenilo, ne zateže kožu i jako lepo peni, za razliku od ostalih prirodnih sapuna koje sam probala. Može da isuši kožu ako se nakon njega ne nanese nijedna krema, a kada se nanese krema nema nikakve isušujuće reakcije kože. Sasvim suptilno miriše što mi se dopada i jako se sporo troši.

- S obzirom na to da se moje lice vrlo brzo zasiti kada duži period (u ovom slučaju mesec dana) koristim isti proizvod za čišćenje odlučila sam da sa ovim sapunom nastavim korišćenje tako što sam se tuširala sa njim i stvarno je i u te svrhe fenomenalan. Jako lepo očisti kožu i ostavlja je mekanom, što mi je najbitnije. Obavezno posle njega naneti losion ili kremu kako bi se hidrirala koža tela i kako ne bi doveo do isušivanja!

- Mislim da je vredan vaše pažnje i da mu treba dati šansu!


Opis proizvoda: "Prirodni tonik u svom sastavu sadrži d-pantenol, alantoin, aloe veru i ružinu vodicu. Prska se na čistu kožu lica, a može i u toku dana za osveženje kože."


Moje mišljenje:

- Obožavam ovakve proizvode za osvežavanje lica i mnogo mi se dopada kada se tonik dozira u vidu spreja. Ovo je posebno pogodan proizvod za upotrebu leti, kada vam je potrebno osveženje, međutim može se koristiti i u toku večernje i jutarnje rutine.

- Nanosi se posle čišćenja lica, a pre seruma i kreme. Miris mu je neutralan iako se blago nazire mirisna nota ružine vodice. Pruža veoma prijatan osećaj na koži, umiruje je i ne izaziva nikakve štetne reakcije.

- Nisam primetila nikakvu drastičnu promenu na koži nakon mesec dana korišćenja, ali kada god mi je bilo potrebno da osvežim lice, a izbegavam preterano umivanje, ovaj tonik mi je služio kao pravi spas.


O proizvodu: "Serum sa matičnim ćelijama narandže, aloe verom, uljem koštica grožđa i uljem šljive, nanosi se ispod kreme, ali može i kao zamena za kremu kada je u pitanju mlađa koža. Matične ćelije narandže poboljšavaju mikroreljef kože, daju joj mladalački izgled. Koristi se kao intenzivan anti-age tretman, na prirodnoj bazi."


Moje mišljenje:

- Serumi su postali moji neizostavni koraci, kako u večernjoj, tako i u jutarnjoj rutini. Zato i te kako volim da isprobavam nove jer mi se dopada efekat dubinske nege kada se kombinuje sa kremom nakon što ga koža upije.

- Sadrži matične ćelije narandže koje su poznate po svom anti-age efektu, a zbog njihove delotvornosti na poboljšanje teksture kože odnosno samog reljefa, idealna je i za mladalačku kožu koja pati od ožiljaka nastalih od akni, bubuljica i slično.

- Serum je dosta gust i ima sluzavu teksturu, ali se uprkos tome se jako lepo razmazuje i koža ga vrlo brzo upija. Mnogo mi se dopada njegov miris koji je citrusan i veoma osvežavajući.

- Posle seruma svoju rutinu sam završavala kremom o kojoj vam pišem u nastavku, a zajedno sa njom se zaista primećuje efekat zaglađene i osvežene kože koja izgleda negovano i hidrirano.

- Što se tiče anti-age efekta, ja još uvek nemam toliko vidljive bore pa ne mogu da potvrdim takvu vrstu delovanja, ali potvrđujem da mi je koža zategnutija, tako da bi to značilo da bi kod zrelije kože i bore postale manje uočljive uz redovnu upotrebu i pravilnu negu kože.


O proizvodu: "Prirodna krema za lice je bogata pažljivo biranim sastojcima, a to su: makadamija, bademovo i avokado ulje, shea butter, hijaluron, morski kolagen i ekstrakt krastavca. Nanosi se posle tonika i seruma, uglavnom kao noćna krema, a za suvu i zrelu kože može korisititi i kao dnevna."


Moje mišljenje:

- Nisam ljubitelj teških krema koje mi dodatno zamašćuju kožu i zato izbegavam ovakve kreme koje imaju gustu teksturu, međutim pošto sam pročitala da bi trebalo da se upotrebljava kao noćna krema kada je moj - kombinovani tip kože u pitanju, tako sam je i koristila. 

- Izuzetno je bogate teksture, neutralnog mirisa, lepo se razmazuje ali je koža ne upija u potpunosti i ostavlja mastan trag. Pošto je nanosim preko noći to mi nije bitno, a ova krema zaista čuda čini dok spavate. Koža ujutru blista posebnim sjajem, mekana je i zaglađena, hidrirana i dubinski nahranjena. Ujutru ostatak skinem umivanjem, uz pomoć sapuna koji sam već recenzirala, poprskam tonik i to je to, spremna sam za dan uz neku hidrirajuću, a laganu kremu ili pomenuti serum.

- Ukoliko imate suvu kožu ova krema će biti odlična i za dnevnu upotrebu, ali za kombinovani i masni tip kože je jedino preporučuje, kao noćnu.

- Teksturu kreme možete pogledati ispod:


- Ja sam apsolutno prezadovoljna sa ovim setom i kao jedinu manu bi navela to što nisam uspela da potrošim svu količinu proizvoda za vremenski rok od 3 meseca koliki je njihov rok trajanja. Razlog tako kratkom roku je činjenica da ne sadrže nikakve štetne supstance poput konzervanasa, tako da im to ne mogu zameriti jer je za i te kakvu pohvalu.

- Pomenute proizvode, ali i mnoge druge u Jasmininom asortimanu, možete poručiti putem Instagram profila @jasmina.cosmetics!

- To bi bilo to za ovu recenziju! Nadam se da vam se dopala!

Da li ste vi probali nešto iz njihovog asortimana?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!
- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Znajući da iza ovih proizvoda stoji diplomirani farmaceut sigurna sam da su svi sastojci zdravi i prijaju koži. Izgledaju sjajno i volela bih da ih isprobam. <3


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!