Recenzija Eco-Friendly prirodne kozmetike | ECOLATIER


ECOLATIER je ruski kozmetički brend sačinjen od tima stručnjaka koji se bave stvaranjem prirodne kozmetike, a njihov cilj pokretanja ovog projekta iza kojeg stoje EcoLaboratorie i Greencosmetic Group je: "razvoj i proizvodnja sigurne, efikasne kozmetike zasnovane na prirodnim i organskim sastojcima koristeći najnovije recepture i tehnologije".

Koncept pomenutog brenda, i tima biologa koji stoje iza njega, je nega i usrećivanje tela kroz kožu, koja je najznačajniji deo našeg tela, koristeći prirodne i organske sastojke iz celog sveta. Njihov glavni fokus je na korišćenju transformativne moći čistih biljnih sastojaka za razvoj proizvoda koji su delotvorni u istoj meri koliko su i bezbedni. Pri stvaranju kozmetike nisu važni samo pažljivo odabrani sastojci, već kako oni navode, važna je i umetnost njihovog mešanja i očuvanja.

Na moje veliko oduševljenje, široki asortiman Ecolatier proizvoda je dostupan i kod nas, a putem sajt kozmo nam je sada i na dohvat ruke jer možemo uživati u njihovim preparatima bez da napuštamo dom. Sve stiže na kućni prag, a cene su i te kako pristupačne, dok takođe vrlo često postoje razne akcije i promocije koje možete iskoristiti. Jedna od takvih promocija je mogućnost ostvarivanja besplatne poštarine na sve porudžbine koje prelaze vrednost od 1500 RSD.

U nastavku ovog posta upoznaću vas sa dva proizvoda pomenutog brenda i preneti utiske nakon dvomesečne upotrebe.

U pitanju su:




Opis proizvoda: "Ovaj tečni sapun je univerzalno sredstvo za pranje ruku, posuđa i povrća. Formula je dizajnirana posebno za efikasnu i sigurnu higijenu cele porodice, čisti, uklanja neprijatne mirise, lako se ispire i nežno se brine o koži ruku. Proizvod sadrži preko 98% biljnih sastojaka."

Aktivni sastojci:  Ekstrakt mandarine nežno čisti, ima antioksidativno delovanje, promiče zdravlje kože, podmlađuje, omekšava i pomaže u održavanju hidratacije u ćelijama kože. Eterično ulje vapna poboljšava metaboličke procese u ćelijama kože, tonira i hidrira, čineći je lepšom i negovanom. Štiti od preranog starenja.

Način upotrebe: Nanesite sapun na vlažnu kožu ruku i isperite toplom vodom. Pogodno za pranje posuđa, povrća i voća. Za spoljašnju upotrebu.

Sastav: Ekstrakt drveta Croton Lehler (Dragon Blood), ekstrakt moringe, vitamini B5, B6, C, E stimulišu ćelijski detoks, regenerišu kožu, pokazuju visoko antioksidativno delovanje i poboljšavaju funkcije barijere na koži.


Moje mišljenje:

- Do sada se nisam susretala sa višenamenskim sredstvima poput ovog i zaista me je zainteresovalo jer je 5 u 1 rešenje i zamenjuje mnoge druge proizvode, čime se i štedi da nepotrebnoj upotrebi više ambalaža što je još jedan plus.

- Prvo što sam primetila kod ovog tečnog sapuna je praktično pakovanje i dozer na pumpicu koji olakšava korišćenje i omogućava iskorišćenje proizvoda do zadnje kapi. Dozer funkcioniše odlično i nijednom nisam imala problema sa njim u toku korišćenja.

- Sledeće što mi se kod ovog proizvoda dopalo je predivan citrusan miris na jedno od mojih omiljenih voća - mandarinu. Miris je jako prijatan i osvežavajuć, ali mislim da je nepotreban pošto se sa ovom tečnošću može prati i voće i povrće. No, na svu sreću miris se ne zadržava dugo na istom.

- Koristila sam ga prvobitno za pranje četkica za šminkanje jer je jako blago, a predivno peni. Odličan je bio za tu namenu, ali sam ga prebacila u kuhinju čim sam ostala bez tečnosti koju inače koristim i dok ga nisam potrošila koristila sam ga za pranje sudova. Jedino voće koje sam prala sa njim je ono čiju koru koristim za recepte, a to su limun i pomorandža.

- Što se tiče sudova, fenomenalno ih opere, ostavlja miris dok se ne osuše, ali se jako brzo troši jer pena nestaje sa sunđera već posle 2 oprana tanjira. U svakom slučaju, najbitnije mi je da detaljno očisti posuđe i za to je zaista bio efikasan u potpunosti.

- Čak i nakon što sam ga potrošila, ambalažu i dalje koristim jer je i te kako praktična tako da mi se jako dopada što su se odlučili baš za takav dizajn.

- Ono što mi se kod ove tečnosti nije dopalo je što nije pogodna za osetljivu kožu jer je izazivala reakciju na mojim rukama ukoliko bih sa njom prala ruke. Kada perem sudove ili je kratkotrajno koristim to nije slučaj, zato je nisam upotrebljavala za pranje ruku iako joj je i to svrha.

- Sve u svemu, odličan proizvod i zaista mislim da je vredan cene koja je istaknuta na sajtu.

Količina: 600ml
Cena: 865 RSD

Za više informacija kliknite OVDE!


Opis proizvoda: "Mirisna pena za kupanje ECOLATIER® URBAN pruža senzualno zadovoljstvo i stvara aromaterapijsku atmosferu, opustite  se nakon napornog dana, oslobodite se od stresa i umora. Zahvaljujući prirodnim ekstraktima u sastavu, povoljno deluje na kožu, daje laganu aromu i odlično raspoloženje. Proizvod sadrži više od 98% biljnih sastojaka."

Aktivni sastojci: Ekstrakt amaranta pruža luksuznu negu kože, neguje i hidrira, podstiče regeneraciju ćelija kože, poboljšava elastičnost, štiti lipidnu barijeru. Ekstrakt belog čaja intenzivno hidrira kožu, usporava proces starenja kože.

Način upotrebe: Dodajte 1-2 kapljice pene u toplu vodu dok se ne formira gusta pena. Za spoljašnju upotrebu.

Sastav: Ekstrakt smole Croton Lehler (Dragon Blood), ekstrakt moringe, vitamini B5, B6, C, E stimulišu detoks ćelije, obnavljaju kožu, pokazuju visoko antioksidativno delovanje i poboljšavaju barijerne funkcije.


Moje mišljenje:

- Kao neko ko vrlo često upotrebljava preparate ove namene, poprilično sam se obradovala prilici da isprobam ovaj proizvod i jedva čekam da podelim utiske sa vama o istom.

- Ambalaža mu je istog kvaliteta kao kod prethodno pomenutog proizvoda, ali se ovaj dozira istiskivanjem što je pogodnije jer se sa njim ne tuširate već se sipa direktno u već napunjenu kadu toplom vodom kako bi se napravila kupka za opuštanje.

- Izuzetno je lepog i prijatnog mirisa, pravi fenomenalnu penu i zaista opušta sva čula.

- Kada se odlučim za ovakvu kupku, u kadi provedem oko 20-ak minuta, odnosno dok voda ne postane mlaka i to je sasvim dovoljno da se potpuno opustite, da vam koža omekša i da se miris zadrži na njoj sve do sledećeg tuširanja/kupanja.

- Posle ove kupke vam čak nije ni potrebno sredstvo za hidriranje kože jer je dubinski neguje i pruža joj mekoću i glatkoću koju svi priželjkujemo.

- Ovaj proizvod me je apsolutno oduševio i svakom ga preporučujem! Ne izaziva nikakve iritacije niti neželjene reakcije tako da je pogodan za sve tipove kože.

Količina: 600ml
Cena: 769,00 (trenutno je snižena na 615,20)
*Akcija traje ističe u 02h ujutru 02.06., tako da je sada pravo vreme da je poručite!

Za više informacija kliknite OVDE!

Kao što i sami možete da zaključite, ja sam prezadovoljna sa oba Ecolatier proizvoda koja sam poručila i jedva čekam da isprobam još artikla koje imaju u svojoj ponudi. Njihov celokupan asortiman možete pogledati ovde, a ja vas pozdravljam do sledećeg posta i zahvaljujem vam se na čitanju!

- Kako vam se čine pomenuta dva proizvoda?
- Da li ste ih isprobali i kakvi su vaši utisci?
- Pišite mi u komentarima ispod, a ja se nadam da vam se ovaj post dopao!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments