Biona kozmetički preparati prirodnog sastava | RECENZIJA


Zdravo svima! Pravo da vam kažem jedva sam čekala da se ispitni rok završi i da konačno imam slobodnog vremena koje mogu da iskoristim za pisanje postova.

Kao što možete da zaključite po naslovu, u ovom postu ću vam recenzirati Biona kozmetičke preparate koje sam još pre nekoliko meseci dobila na testiranje, a koji su mi privukli pažnju još u dm drogerijama zbog predivne ambalaže i prirodnog sastava proizvoda.

U PR paketu koji mi je stigao, našli su se sledeći preparati:


• Biona Green Caviar hidriratantni serum za lice
• Biona Elixir hranljiva krema za lice
• Biona uljano/mlečni piling za lice
• Biona BioSalix krema protiv nesavršenosti kože


O proizvodu: "Biona Green Caviar serum se može pohvaliti koncentrovanom, laganom formulom, a sadrži komponente prirodnog porekla za intenzivnu hidrataciju kože. U osnovi proizvoda je organska celularna voda jabuke, koja daje koži neophodne vitamine i minerale. Biona serum za hidrataciju obogaćen je "zelenim kavijarom" iz morskih algi, bogatim aminokiselinama, koji značajno povećava hidrataciju kože i čini da bude sveža i elastična. Ekstrakt japanske trešnje hidrira i revitalizuje kožu čineći je baršunastom i glatkom. "Biljna hijaluronska kiselina", odnosno ekstrakt Tamarindus Indica, intenzivno hidrira i učvršćuje kožu. Ulja grožđa i jojobe bogata esencijalnim masnim kiselinama sprečavaju gubitak vlage iz kože i čuvaju njen hidrolipidni zaštitni sloj. Ekstrakti zelenog čaja, krastavca i hamamelisa uz snažno antioksidativno delovanje poseduju protivupalno i regenerativno dejstvo."

Upotreba: serum naneti ujutru i uveče na prethodno očišćenu kožu.

Količina: 50ml


Moje mišljenje:

Ne znam za vas, ali meni je izuzetno teško da pronađem serum koji zaista pokazuje efekte delovanja. Jedini koji mi se do sada pokazao efektnim na duže staze je bio od brenda Prima, sa hijuronom, ali na drugom mestu, odmah iza njega, je upravo ovaj hidratantni serum prirodnog sastava.

Prvo me je kupio prelepom, kvalitetnom ambalažom koja i predstavlja sam sastav seruma. Takođe me je na prvo korišćenje odmah kupio mirisom koji je toliko prelep da vam rečima ne mogu opisati. Miriše sveže, prolećno i veoma prijatno.

Tekstura mu je izuzetno lagana, a iako je bele boje, lepo se razmazuje i koža ga u potpunosti upije u svega nekoliko sekundi. Time je odličan za sve tipove kože, a pogotovo za masnu, kakva je moja. 

Izuzetno je hidrirajući i osećate da dubinski hrani kožu, a ono što mi se izuzetno dopada je osećaj zaglađenosti koji ostavlja. Koža bude izuzetno mekana i zdravo se sija.

Koristim ga samo ujutru jer imam drugačiju noćnu rutinu, pa mi je bilo lakše da ga uklopim sa jutarnjom rutinom. 

Nisam primetila nikakvu drastičnu razliku u promeni same teksture kože, ali zaista primećujem osećaj hidriranosti i koža mi ni u jednom momentu nije bila isušena tokom korišćenja, što mi se dešavalo sa nekim drugim preparatima.

Sve preporuke!


O proizvodu: "Biona hranljiva krema, obogaćena prirodnim buterima i uljima, idealan je izbor za negu suve i umorne kože. Kakao buter je visoko kvalitetan emolijens i kondicioner, omekšava kožu i usporava gubitak vlage, formirajući zaštitan omotač. Šea buter hrani i štiti lipidni sloj kože. Mango buter, bogat vitaminima A i E, esencijalnim masnim kiselinama i prirodnim antioksidansima, čini kožu mekom i baršunastom, Prirodna ulja bundeve i nevena idealna su za negu suve, oštećene kože. Ulje makadamije ima blagotvorno dejstvo na kožu. Biona elixir krema sadrži ekstrakt "zelenog kavijara", japanske trešnje i ekstrakt sladića koji imaju revitalizujuće dejstvo na kožu. Savršeno izbalansirana kombinacija prirodnih ulja i butera sa biljnim ekstraktima i prirodnim vitaminom E čini da ovaj proizvod zaista predstavlja elixir za negu kože. Redovnom upotrebom Biona hranljive kreme, koža postaje svilena, meka i negovana."

Upotreba: Kremu naneti ujutru i uveče na prethodno očišćenu kožu.

Količina: 50ml


Moje mišljenje:

Kremu koristim takođe u jutarnjoj rutini, nakon nanošenja seruma. Iako je sličnog izgleda kao serum, tekstura je nešto barušnastija i laganija. Krema se jako lako razmazuje i koža je brzo upija. Kao i kod seruma, miris je apsolutno očaravajući i nijedan kozmetički preparat im po tome ne može prići.

Krema se može pohvaliti fenomenalnim sastavom, sa čak 98% prirodnih sastojaka, a formulacija je tako osmišljena da u jednom proizvodu imate sastojke koji će i dubinski hraniti kožu i štititi je od spoljnih uticaja, ali i koji će je hidrirati i činiti je mekanom i glatkom.

Ova krema može poslužiti i kao prajmer, odnosno podloga za puder jer ne zamašćuje kožu.

Iako je prvobitno namenjena suvoj koži, mogu je bez problema koristiti i masnokošci, poput mene, jer ne ostavlja mastan trag i vrlo brze se upija. Obožavam taj zdrav izgled kože koji daje i zato još jedna preporuka od mene!


O proizvodu: "Luksuzna inovativna formula na bazi ulja pretvara se u mleko za nežno čišćenje, omekšavanje i obnavljanje kože bez uklanjanja prirodne vlage. Piling ima bogatu uljanu teksturu. Ulja makadamije i badema čiste i istovremeno hrane kožu, dok mlevene koštice kajsije uklanjaju izumrle ćelije kože. Kada se piling odstranjuje s kože, menja teksturu u nežno mleko, koje se lako ispira, ostavljajući kožu čistom, svežom i baršunastom. Proizvod ne sadrži konzervans."

Upotreba: Nanesite piling na suve dlanove i kružnim pokretima masirajte kožu, zatim dodajte malo vode kako bi se ulje pretvorilo u mleko. Isperite lice vodom i blago posušite peškirom/maramicama za lice.

Količina: 100ml


Moje mišljenje:

Retko koji piling mi odgovara jer je obično pregrub za moju kožu, pa se često odlučim za hemijski piling umesto klasičnog, mehaničkog. Međutim, ovaj piling ću nastaviti da kupujem i imaće prednost u odnosu na sve ostale iz nekoliko razloga.

Ambalaža je jako praktična, ali se koštice mogu izdvojiti na dnu u odnosu na ulje, pa jednostavno promešajte sa kašičicom kako bi se sve ponovo sjedinilo.

Piling miriše fenomenalno! Toliko lepo da ga ne želim isprati sa lica kada ga koristim, ali mi je drago da se barem na neko vreme taj miris zadržava na koži. Miriše na sveže i čisto, što mi se izuzetno dopada.

Sama tekstura pilinga jeste uljana, ali su koštice kajsije toliko sitno i fino samlevene da ni najmanje nisu grube, ali dovoljno samlevene da izvrše mehaničku eksfolijaciju lica uz blagu masažu kružnim pokretima prstiju. Prilikom dodira sa vodom, tokom ispiranja, uljana tekstura pilinga se pretvara u mlečnu i piling se jako lako ispira sa kože, što je retka pojava jer obično imam muke sa tim da nikada ne mogu do kraja isprati čestice. Ovde to zaista nije slučaj, tako da još jedna pohvala.

Osećaj koji ovaj piling ostavlja je neverovatan. Koža je toliko mekana, glatka i uopšte nije suva, već nahranjena uljem koje ne zapušava pore, već ih ostavlja čistim. Apsolutno oduševljenje!


O proizvodu: "Lagana, brzoupijajuća gel krema za osetljivz kožu sklonu nepravilnostima. Nemasna formula pogodna za masnu i mešovitu kožu. Organski ekstrakt biljke Salix Purpurea bogat salicinom deluje protivupalno, ubrzava proces uklanjanja akni i bubuljica i sprečava njihovu ponovnu pojavu. Ima prebiotsko, umirujuće delovanje na kožu. Bakuchiol, prirodna biljna alternativa retinolu deluje protiv izazivača akni, sprečava začepljenje pora, hiperpigmentaciju kože i stimuliše ćelijsku obnovu. Deluje preventivno na pojavu bora i gubitak čvrstoće i elastičnosti kože. Kompleks od sedam biljaka ima antioksidativno delovanje, umiruje iritiranu kožu i smanjuje crvenilo kože. Ninacinamid (vitamin B3) sprečava zapaljenja na koži, bori se protiv mikroba, smanjuje lučenje sebuma, posvetljuje i briše fleke."

Upotreba: Ujutru i uveče BioSalix gel kremu naneti na čistu kožu lica.

Količina: 50ml


Moje mišljeje:

Ovoj kremi sam se najviše radovala jer je baš namenjena mom tipu kože, masnoj koži sklonoj nepravilnostima poput bubuljica, mitisera, akni itd. Međutim, iako mi se dopala tekstura u vidu gela i to što je koža jako brzo upija, nisam mogla da nastavim da je koristim jer sam dobila alergijsku reakciju na jedan od njenih sastojaka, pretpostavljam da je u pitanju bakuchiol jer on ne odgovara svakome.

Iz tog razloga vam ne mogu preneti moje mišljenje i izvinjavam se zbog toga.

Moja jedina napomena je da prvo probate da ruci i sačekate 3-5h kako biste videli da li ste i vi preosetljivi na ovaj sastojak jer se meni reakcija pojavila čak 3h nakon upotrebe, i ceo vrat zajedno sa pola lica mi je buknuo u vidu koprivnjače. Srećom, reakcija je bila lokalnog tipa i nakon primljene terapije se sve stabilizovalo. Tako da, obratite pažnju na sastav ako ste možda preosetljivi na neki od sastojaka.

U svakom slučaju, ako radi ono što obećava mislim da bi ovo nekome postala nova omiljena krema za lice!

Ovim privodim kraju ovu recenziju i ujedno želim iskreno da vam preporučim asortiman Biona kozmetika, a za sve ostale informacije možete posetiti njihov Instagram profil @bionaskincare!

 Hvala vam na čitanju!

Da li ste isprobali nešto iz Biona asortimana?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments