Recenzija prirodne kozmetike | @addition.cosmetics



Zdravo svima i dobro došli u novu recenziju na mom blogu. Ovog puta vam pišem od domaćem preduzeću koje se bavi proizvodnjom i prodajom prirodne kozmetike koja je kreirana uz pomoć visoko-kvalitetnih sastojaka. U pitanju je @addition.cosmetics i nešto više o njima možete pročitati ispod:

"Kozmetički proizvodi "Addition" nastali su kao odgovor na potrebz čoveka da povrati vezu sa prirodom. Formulacije nastale upotrebom stelenog znanja MSc Hemičara i prirode, kao nepresušnog izvora inspiracije, u cilju lepe, negovane i zdrave kože. U eri proizvoda za negu koja obiluje aditivima i veštačkim sastojcima, "Addition" se izdavaja kao kozmetika koja u svom sastavu ima najmanje 99% prirodnih sastojaka. Autentičan miris, glatkoća i izuzetna hranljiva svojstva njihovih proizvoda potpuno će promeniti vaš doživljaj nege i učiniće da shvatite da ništa nije tako dragoceno kao vreme koje možete da posvetite sebi. Vizija njihovog malog privatnog biznisa je da proizvodi "Addition" postanu deo kozmetičkog asortimana u svakom domu. Smatraju da je kupovina direktno od proizvođača njihova prednost i žele da vam pruže jedinstven i nezaboravan doživljaj nege, a vi ste ti koji će im reći da li su u tome uspeli."

 U mom #prpaketu našli su se sledeći preparati, koji su samo deo širokog asortimana prilagođenog svakom tipu kože:


• Hidratantna krema za normalnu do mešovitu kožu
• B3 serum za lice (Niacinamid)
• Balzam za usne
• Balzam za oštećenu kožu


O proizvodu: "Eudermična ili normalna koža je pojam koji se koristi za kožu koja je dobro izbalansirana, nije osetljiva, pore su nevidljive, ten je sjajan, ima vrlo malo nepravilnosti (mitisera i bubuljica), i dobru perifernu cirkulaciju. Nega normalnog tipa kože podrazumeva redovno čišćenje i hidrataciju. Kreme za negu normalnog tipa kože ne smeju biti mnogo teške i masne, ali moraju sadržati sve neophodne elemente kako bi nahranile kožu. Mešoviti tip kože podrazumeva masnu "T" zonu lica (nos, čelo i brada), dok je ostatak lica normalan ili suvi. "T" zona je sklona pojavi mitisera i bubuljica i potrebno je negovati je kao masan tip kože. Mešoviti tip kože je veoma komplikovan za negu. Jako je važno da se za čišćenje ovog tipa kože ne koriste sapuni. Takođe, ne preporučuje se ni upotreba tonika koji u sebi sadrže alkohol jer masan tip kože ne treba isušivati. U slučaju isušivanja dolazi do pojačanog lučenja sebuma jer lojne žlezde dobijaju informaciju da je koža previše suva."


Moje mišljenje:

- Ovo je jedna od najlaganijih krema za lice koje sam koristila i savršeno odgovara mom, mešovitom, tipu kože. Iako je naizgled guste teksture, veoma se lako razmazuje i koža je brzo upija, a ne ostavlja masan trag već daje osećaj glatkoće, mekanosti i hidriranosti kože. Koža nakon njene upotrebe izgleda baršunasto i dobija zdrav izgled uz blistavi sjaj.


O proizvodu: "Niacinamid, nikotinamid ili aktivna forma vitamina B3, relativno je novitet u kozmetičkoj industriji i veoma je brzo postao jedan od najpopularnijih sastojaka s obzirom na to da je pogodan za sve tipove kože. Par kapi proizvoda koji u sebi sadrži niacinamid sprečiće gubitak blage iz kože što će je učiniti hidriranom i mekanom. Pored hidratacije, niacinamid utiče na sintezu kolagena što će dovesti do usporavanja nastanka novih bora. Redovnom upotrebom pojačaba se prirodna barijera kože pa je veoma pogodan za osobe sa osetljivim tipom kože. Jedan od najvažnijih osobina niacinamida je to što utiče na regulaciju lučenja sebuma pa samim tim predstavlja prvi izbor u odabiru seruma za mešoviti i masan tip kože koji je podložan aknama i bubuljicama. Takođe, jedna od značajnijih osobina je i to što utiče kao blokator melanina iz melanocita pa je pogodan za upotrebu kod osoba čija je koža podložna "staračkim pegama", a može se upotrebljavati i tokom sunčanog perioda godine."


Moje mišljenje:

- Serum sa niacinamidom sam isprobala od mnogo različitih brendova, ali retko koji je bio prirodnog sastava i zato sam se zaintrigirala za upravo ovaj. Jedina mana mu je što mu je rok upotrebe veoma kratak i već posle 2-3 meseca od otvaranja se ne može više koristiti, ali je zato vredan svakog potrošenog dinara jer mi koža nikad blistavije nije izgledala dok sam njega koristila. Još jedna zanemarljiva mana je malo gušća tekstura od one na koju sam navikla, ali se svakako jako lepo razmazuje i koža ga upija u nekoliko sekundi. Ostavlja kožu mekanom i glatkom.


O proizvodu: "Koža usana se strukturno razlikuje od kože na ostatku tela. Najviši zaštitni sloj kože "stratum corneum" na usnama ne postoji. Usne takođe nemaju kako lojne, tako i znojne žlezde pa je koža usana sklonija pucanju od kože na ostalim delovima tela. U trenucima kada se usne osećaju ispucalim, najbitnije je pakovanje balzama za usne koje će vratiti hidrataciju i umiriti suve i ispucale delove. Kokosovo ulje vraća hidrataciju, shea butter dubinski hrani kožu usana, ulje semena pamuka ostavlja jedinstven osećaj mekoće i nežnosti."


Moje mišljenje:

- Jako lep balzam, prijatnog mirisa, uljane teksture. Lepo se razmazuje, jako sporo troši jer je mala količina potrebna za postizanja punog efekta. Uz redovnu upotrebu usne postaju mekanije i hidrirane. Daje jako lep sjaj usnama, bez osećaja lepljivosti. Jedino mi se ne dopada ambalaža jer je nepraktična, ali takođe ne omogućava higijensko nanošenje, pa ovaj balzam jedino koristim kod kuće.


O proizvodu: "Balzam sačinjen od 100% prirodnih sastojaka sa dodatkom vitamina E. Koristi se za omekšavanje suve i ispucale kože na svim delovima tela, pomaže kod iritacije i crvenila izazvanih uticajem raznih fakzora životne sredine. Ubrzava obnovu površine kože. Bogat je uljnim maceratom nevena koji je poznat po svom antiinflamatornom, antimikrobnom i antivirusnom delovanju. Pored uljnog macerata nevena sadrži shea butter, kokos butter, butter masline, ulje badema i ulje semena pamuka."


Moje mišljenje:

- Sjajan balzam za negu laktova, peta i svih ostalih delova kože koji su inače izuzetno suvi. Ima jako lep i prijatan miris, uljanu teksturu i vrlo lepo se razmazuje. Baš sam volela da ga koristim.

Kao što možete i sami da zaključite na osnovu moje recenzije, izuzetno sam zadovoljna sa @addition.cosmetics preparatima i od srca vam preporučujem da iste isprobate i podržite ovo domaće preduzeće.

- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)
- Hvala vam na čitanju!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments