Kako uređujem fotografije preko aplikacije Snapeed?

Zdravo svima! :)


U aprilu ove godine sam vam objasnila kako to uređujem fotografije putem aplikacije VSCO (taj post možete pročitati ovde), a u nastavku ovog posta ću vam pokazati kako editujem fotografije preko aplikacije Snapseed. Sigurna sam da ste već upoznati sa ovom aplikacijom, međutim isto tako sam sigurna da većina vas jednostavno ne zna kako da je koristi (bar ja nisam znala kada sam je tek instalirala na svoj telefon). Koristim Snapseed skoro pola godine i moje oduševljenje ne prestaje da raste. Zaista sam otkrila mnogo odličnih alatki koje su mi pomogle da unapredim izgled svojih fotografija. Ukoliko želite da saznate kako da i vi uređujete svoje fotografije putem već pomenute aplikacije (koju, uzgred, možete da instalirate na bilo kojem telefonu sa Android ili iOS sistemom) nastavite da čitate ovaj post. Nadam se da će vam biti od pomoći! 

Well, let's go...

Pokazaću vam dve vrste vodiča tačnije u prvom delu posta ću vam objasniti koje alatke koristim za uređivanje fotki na kojima se nalaze predmeti i proizvodi, a u drugom delu posta ću va m pokazati kako da uređujete fotke na kojima su osobe koje ste uslikali ili na kojima ste vi.

Vodič za uređivanje "flat lay" i ostalih fotografija na kojim se nalaze predmeti/proizvodi


*Odmah želim da napomenem da ako već imate instaliranu aplikaciju Snapseed a ne izgleda vam kao moja preporučujem vam da je ažurirate jer se pojavila nova verzija.

Dakle, prvi korak je dodavanje fotografije koju želite da uredite. Možete je odabrati tako što ćete ući u vašu galeriju i kliknuti na određenu fotku i zatim na opciju "podeli" i onda ćete odabrati aplikaciju Snapseed ili u ovom slučaju - uđite u aplikaciju, dodirnite prstom na plus (imate sve označeno na kolažu iznad - fotka skroz levo) ili na opciju "otvori" i izaberite željenu sliku. Onda će vam se otvoriti panel sa tri opcije (prva opcija "izgled" služi za dodavanje efekata (ja je retko koristim jer za efekte upotrebljavam aplikaciju VSCO), izberite drugu opciju pod nazivom "alatke" i onda kliknite na prvu opciju u gornjem levom uglu pod nazivom "Podešavanje slike" i sledite fotografiju iz kolaža iznad pod rednim brojem 1 (obeležena je sa tim brojem u gornjem levom uglu četvrta slika po redu gledano sleva na desno). Dakle, kada vam se otvori već pomenuta opcija "Podešavanje slike" kliknite na prvu uokvirenu opciju na panelu koji se nalazi na dnu aplikacije. Zatim izaberite opciju "Osvetljenje" i pomerajući prstom nadesno možete povećati osvetljenje, a pomerajući prst nalevo možete smanjiti osvetljenje. Isto važi i za svaku sledeću alatku. Ja koristim svaku opciju odnosno povećam osvetljenje, dodam malo kontrasta, pojačam zasićenost boja odnosno saturaciju, pojačam atmosferu, pojačam svetle delove (nju obično pojačam do kraja), posvetlim senke, i u većini slučajeva smanjim toplotu jer volim kada su mi fotke hladnijeg tona. Kada završim sa podešavanjem slike, onda kliknem na oznaku za "tačno" u  donjem desnom uglu i zatim opet na opciju "alatke", ali ovoga putam biram drugu opciju u panelu tačnije "Detalji". Važi isti postupak podešavanja kao i prvom panelu (putem prevlačenja prsta nadesno povećavate, a nalevo smanjujete). Koristim obe opcije tačnije najčešće povećavam strukturu do 10, a sliku izoštravam do broja 25. Onda opet kliknem na oznaku za tačno u donjem desnom uglu i to je to. Pošto ova fotka nije bila toliko "problematična" i nije zahtevala dalje uređivanje jednostavno sam je nakon ova dva koraka sačuvala (kliknete na opciju izvezi u donjem desnom uglu pa na drugu opciju "Sačuvaj"), ali vi možete iskoristiti i opcije pod nazivima: "Perspektiva" (nju koristim kada hoću da pomerim nagib fotke na gore/dole i levo/desno, kada hoću blago da je rotiram ako je kriva itd. ; "Četkica" (nju koristim ukoliko hoću da ublažim toplotu ili saturaciju samo jednog dela fotke i za posvetljivanje i potamnjivanje neke senke ili dela fotke) ; "Opsecanje" (koristim je ukoliko želim da isečem fotku). 


- To bi bilo to što se tiče prvog vodiča, prelazimo na drugi.

Vodič za uređivanje fotografijama na kojima ste vi ili neka druga osoba


Ovaj proces je nešto komplikovaniji i zahteva korišćenje više alatki, ali ništa što vam ne mogu objasniti. Dakle, ponavljate postupak dodavanje željene fotografije koji sam malopre detaljno opisala. Kada vam se otvori panel sa tri opcije izaberite opciju br. 2 tačnije opciju pod nazivom "alatke". Zatim kliknite na opciju br. 1 u panelu koji će vam se otvoriti, a ona se naziva "Podešavanje slike". U zavisnosti od toga da li vam je fotka previše tamna ili svetla upotrebite alatke koje su vam dostupne. Ja lično koristim sve odnosno posvetlim sliku do broja 20, dodam kontrast do broja 15, pojačam zasićenost boja vrlo malo odnosno najčešće do broja 3, pojačam atmosferu do broja 25, pojačam svetle delove do broja 50, malo posvetlim senke odnosno do broja 5, i smanjim toplinu do broja 3 (ako vam fotka sadrži previše hladnih tonova onda slobodno pojačajte toplinu, važi isto i u suprotnom slučaju). Nakon što završite sa podešavanjem slike onda kliknite na oznaku za tačno u donjem desnom uglu pa opet izberite opciju "alatke", ali ovoga puta kliknite na alatku pod nazivom "Detalji". Tu najčešće pojačam strukturu do 15, a izoštrim sliku do broja 25. Kada završite sa tim opet kliknite na oznaku za tačno i možete opet upotrebite alatku iz opcije "alatke" pod nazivom "Perpektiva" i možete da podesite nagib i rotaciju. Takođe opet možete upotrebiti opciju "Četkica" (ima istu funkciju kao malo pre t.j. možete na primer dodati malo topline ili saturacije putem četkica na vašu kožu odnosno noge, ruke, lice itd) i opciju "Opsecanje" ukoliko želite da isečete sliku. Nakon toga, ukoliko želite da vam lice dođe do izražaja i da izgleda lepše, kliknite na opciju "Portet" koja se nalazi u panelu opcije "alatke". Pre svega podesite date parametre. Ja pojačam "Lice u fokusu" do broja 10 ili 11, takođe pojačam "Glatka koža"  do broja 30-40 i na kraju pojačam i opciju "Bistrina očiju" do 10-20. Kada to završim kliknem na prvu opciju u panelu na dnu fotke gde je naslikano lice i izbarem ili prvu opciju "Ništa" ili četvrtu opciju "Neutralna". I na kraju kliknem na treću opciju u panelu na dnu i najčešće odaberem poslednju opciju pod nazivom "Kombinovani 3". Kada to završim opet kliknem na oznaku za tačno u donjem desnom uglu i onda sačuvam fotku preko opcije izvezi.
- Time završavam editovanje fotografije.


- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)
- Da li koristite aplikaciju Snapseed?

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Divan post draga Milice, slažem se da je ovo odlična aplikacija za uređivanje fotografija i to jako dobro radiš, odlične fotke! <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ReplyDelete
  2. Nisam čula za ovu aplikaciju ali sada je moram instalirati jer vidim veliku razliku u u ređivanju fotografija.

    ReplyDelete
  3. Imam ovu aplikaciju skinutu na telefonu, doduše još 4 za uređivanje, ali vsco i ova su mi favoriti. Odlična ideja za post, originalna :)


    Girly world | Instagram
    Recenzija na mom blogu!

    ReplyDelete
  4. Odličan post draga Milice. Iskreno mislila sam da za ovu aplikaciju rijetko ko zna jer nisam se do sada susrećala sa osobama koje uređuju svoje fotografije putem ove aplikacije. Hvala ti mnogo na ovom postu jer smatram da je odličan, a pružila si mi i neko novo znanje ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ReplyDelete
  5. Čula sam za ovu aplikaciju, ali nisam nikad koristila. Vidim da ima dosta koristih alata za editovanje, pa ću isprobati obavezno.
    Super post ♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga! Definitivno se nećeš pokajati. ♡

      Delete
  6. Predivne fotke Mico! I sama imam Snapseed, no zapostavila sam u poslednje vreme jee zbog obaveza i interneta nikako da napisem post, jos kada ga pisem uradim samo najosnovnije sto se fotki tice :)
    https://50nijansiroze.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  7. Razlika među ne editovanom i editovanom fotografijom je i više nego očigledna. Moram pohvaliti cjelokupni post, jer si sve lijepo i opširno objasnila, a to sigurno nije bilo lako. Koristila sam nekada Snapseed, ali sam se više pronašla u VSCO aplikaciji, valjda što sam već navikla baratati njome

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!