Rutina usne higijene nakon postavke fiksnog aparata/proteze & saveti za temeljno čišćenje zuba



22. marta ove godine mi je konačno postavljen fiksni aparat tačnije proteza za ispravljanje zuba. Postavljen mi je gornji aparat u cilju ispravke zuba koje nisu bili u ravni, ali i za podizanje prednjih zuba kako bi mi rešili problem dubokog zagrižaja. Za oko pola godine ću takođe imati postavljen i drugi aparat na donjoj vilici, ali sam ipak rešila da vam već sada predstavim svoju rutinu usne higijene i mislim da neće pomoći samo osobama koje takođe imaju fiksni aparat već i svima vama koji imate problema sa osetljivim desnima ili koji ste u potrazi za proizvodima koji će vam pružiti bolju higijenu i temeljnije čišćenje.

Ovo su svi proizvodi koje koristim i koje iskreno preporučujem:



Moja rutina:


Pre svega prvo što uradim je pranje zuba sa Colgate četkicom sa mekim vlaknima koje sadrže crni ugalj i koja je savršena za sve vas koje imate osetljive desni jer je izuzetno nežna prema njima, a opet zbog količine vlakana dopire do svakog zuba i fantastično uklanja sve nečistoće. Ja je koristim u kombinaciji sa Parodontax classic pastom za zube koja je baš namenjena desnima koji krvare i zaista ih ojačava pa nakon dužeg korišćenja oni postaju vidljivo manje upaljeni i krvaranje potpuno prestaje. Pasta je zaista fantastična i stomatolog mi je potvrdio da su mi desni za nekoliko nijansa svetlije boje i manje upaljeni od kada sam počela da koristim ovu pastu. Ne miriše baš privlačno i ukus joj je dosta slan, ali ja nakon toga koristim i tečnost za ispiranje o kojoj ću vam kasnije pisati i ona zaista neutrališe taj neprijatan ukus. Mislim da su ova četkica i pasta savršen duo!



Sledeća stavka u mojoj rutini je indivudalno čišćenje svakog zuba i prostora između njih uz pomoć interdentalnih četkica. Koristim interdentalne četkice dva različita brenda. TePe mix od 6 komoda sam kupila u Lilly drogeriji, dok sam ovu narandžastu četkicu takođe kupila u setu sa još nekoliko u Benu apoteci. Međutim, ukoliko kupite ovaj šareni set brenda TePe dobićete 6 četkica različitih promera koje će vam pružiti mogućnost da doprete do bilo kojeg zuba ili dela zuba odnosno šupljine između njih. Sadrži četkice od najužeg do najšireg promera i ja čistim prednji deo zuba sa četkicom koja ima širok promer jer bolje uklanja gleđ, a deo između zuba odnosno šupljine između njih i metalne bravice od proteze čistim sa četkicom užeg promera da ne bi došlo do toga da se zaglavi. Četkice su zaista vrhunskog kvaliteta i ne morate ih menjati mesecima, ali je potrebno da ih operete nakon svake upotrebe. One fantastično uklanjaju svaki komadić zaostale hrane i besprekorno čiste zube pa samim tim doprinose da se smanji upala desni i karijes.


Poslednji proizvod koji čini ovu moju rutinu je Oral B Pro Expert tečnost za ispiranje usta koju prosto obožavam. Koristim je tako što napunim jednu trećinu zatvarača sa tečnošću i zatim to popijem bez gutanja već mućkam tečnost u ustima i grgoćem kako bih očistila celokupna usta i sprečila pojavu bakterija. Nakon nekoliko sekundi je jednostavno ispljunem i ne ispiram usta. Savršeno miriše, odlično osvežava dah i štiti od karijesa što je najbitnije. Jedina mana je što se brzo troši, ali vam je svakako preporučujem.

Dakle, ovo bi bila moja rutina usne higijene i ne kažem da morate da koristite specifično ove proizvode ali njih sam isprobala i znam da su efikasni. Takođe ukoliko meni odgovara ova rutina ne znači i da će vama odgovarati, ali ako razmišljate o promeni vaše rutine i ukoliko želite da isprobate neki od ovih proizvoda imate moju iskrenu preporuku!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. I use Oral B Pro Expert, it's great!
    Regards
    lipcowaja.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad that you like it! It's the best for me too. ♡

      Delete
  2. Sjajan post i korisni saveti :)

    snowflakesdiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Baš sjajan post! Jako mi se sviđa kako si opisala svaki proizvod, a Paradontax pastu za zube ću svakako isprobati. :)

    Pink Is My Soul

    ReplyDelete
  4. Super post! Ja od novembra nosim fiksni aparat,i gore i dolje. Nekad mi to bas predstavlja problem,koristim slicne stvari kao i to,i trudim se da sve to odrzavam cistim. Imam nekad malih poteskoca prilikom jedenja. 😜

    PajaMala.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga! Imala sam i ja poteškoća u početku dok se nisam navikla. Samo je bitno da ne grizeš hranu koja je previše tvrda i to je to, mada sigurna sam da ti to već znaš. ♡

      Delete
  5. Moja sestra je nosila protezu, i imala je sličnu rutinu. Htela sam isprobati ovu pastu, ali mi je drugarica rekla da je ne isprobavam jer ima užasan ukus i miris, pa sam odustala. Ali sada ću sigurno isprobati uz Oral B Pro Expert tečnost. Sjajan post, draga Milice.

    New Post: On Coffee With Adda | Harry Potter Books, Demi Lovato...
    Visit my blog: Adda's Life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste odvratnog ukusa i mirisa, to sam navela i u postu ali je zaista efikasna i vredi izdržati par minuta. Ukus se neutrališe baš uz pomoć tečnosti za ispiranje usta. Hvala ti, draga! ♡

      Delete
  6. Super i jako koristan post.Trebala bih da stavim protezu za godinu,dvije,tako da ce mi sigurno posluziti. :)


    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post je na blogu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga! Nadam se da će ti biti od koristi. ♡

      Delete
  7. So great in keeping the teeth fresh and clean!!!

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  8. Nosila sam fiksnu protezuu i znam koliko je komplikovano održavanje i pranje zuba. Mislim, nije komplikovano, ali zna da bude dosadno. Sve si lijepo objasnila, sigurno će post mnogo koristiti onima koji planiraju da stave aparatić. ♥♥♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam znala da si i ti nosila protezu, ali eto, drago mi je da ti se dopada post draga! ♡♡♡

      Delete
  9. Ne nosim fixnu protezu, ali imam jako osetljive desni koje pri svakom pranju zuba krvare i to mi stvara problem. Stomatolog mi je preporučio Paradontax pastu za zube i pre par dana sam počela da je koristim. Videćemo rezultate. Inače, odličan tekst, drago mi je da si pisala na ovu temu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigurna sam da će ti pomoći! Svakako, pored nje počni da koristiš i neku tečnost za ispiranje usta jer se ponekad krvarenje upravo javlja zbog upale desni usled pojave bakterija, karijesa itd. Hvala ti, draga! ♡

      Delete
  10. Veoma zanimljiv i poučan post draga. :)
    Pogledaj moj novi post:
    www.minnieart.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Nice coros of pictures! Good presentation of the products!

    https://doroty4.blogspot.com/2018/07/nogomet-i-barbike.html

    ReplyDelete
  12. Jako koristan post draga Milice! <3

    Vildana from Living Like V

    ReplyDelete
  13. Jako informativan i edukativan post! Jako volim način na koji pišeš i sve detaljno objasniš.
    I moja rutina njege zuba je identična kao i tvoja, osim što kombiniram četkice i konac za zube koji također savršeno očisti prostor između zuba.

    http://www.exclusivebeautydiary.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, draga! Ja nisam nešto spretna sa koncem pa ga zato ne upotrebljavam, ali u pravu si što se tiče njega. :*

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!