Kako do savršenih obrva? | Tips & Tricks



Ne znam za vaše mišljenje ali mislim da je u današnje vreme sve više žena koje nisu zadovoljne izgledom svojih obrva. Mislim da je to bio i slučaj ranijih godina, ali jednostavno zbog društvenih mreža i pristupa raznim profilima koje pratimo stvaramo iluziju o savršenim obrvama neke tamo devojke/žene i nesvesno povećavamo standarde. Nekada su tanje obrve bile in, a sada zahvaljujući Cari Delevigne (poznatoj manekenki) je aktuelno potpuno suprotno - što gušće i prirodnije obrve to bolje. Zato vam danas predstavljam post u kojem ćemo pričati kako ja negujem svoje obrve, šta koristim kako bih ih dovela do savršenstva i koji su proizvodi koje preporučujem za njihovo stilizovanje.

Potrudiću se da u nastavku posta odgovorim na sva vaša moguća pitanja, ali ukoliko imate još neko na koje ovde nisam odgovorila slobodno mi pišite u komentarima.

- ČUPANJE OBRVA -

Postoji mnogo načina da se rešimo neželjenih dlačica u predelu obrva, počev od čupanja pincetom, preko čupanja koncem, pa sve do uklanjanja voskom, kremom za depilaciju ili čak laserom odnosno epilacijom. U nastavku ću vam pisati o dva najpoznatija i najpristupačnija načina, što ne znači da ne preporučujem ostale. 

To su:

Čupanje obrva pincetom


- zapravo podrazumeva korišćenje metalne pincete koja se koristi tako što se njom prihvati dlaka između dva zupca, zatvori i povuče na gore brzim pokretom. Njom se dlaka uklanja iz korena i time se usporava njen rast, a ona ne postaje crnja ili jača već što više čupate dlake na istom mestu to će se one pojavljivati sve svetlije dok skroz ne iščeznu, zato je bitno da znamo kako se i gde čupaju obrve. Ukoliko to radite sami kod kuće najbolja varijanta je da očešljate obrve na gore uz pomoć neke četkice koja podseća na aplikator maskare i da je tako fiksirate voskom za obrve a sve ispod nje što je suvišno da iščupate ili da iscrtate olovkom željeni oblik obrve i uklonite sve što je van linija nacrtanog. Preporučuje se čupanje samo ispod obrva i između obrva (predeo gornje polovine nosa). Što se tiče čupanja iznad obrva veoma je velika verovatnoća da će onda svaka naredna dlaka koja je prethodno počupana izrasti u pogrešnom pravcu i tako će vam vremenom obrve sve postajati manje definisane i tanje. Ukoliko ipak niste sigurni u svoje umeće jednostavno idite kod bilo koje kozmetičarke ili pak frizerke i neka vam to uradi profesionalac za svega 200-300 dinara. Takođe preporučujem da se obrve ne čupaju svakoga dana, već jednom u nedelju ili dve dana. Još jedna preporuka ukoliko imate previše guste obrve ili dugačke dlake je da pri češljanju obrva na gore uzmete makazice i skratite onaj deo koji nije u ravni koju ste prethodno odredili.

Dodatan savet: Ukoliko ne znate da odredite koliko bi trebalo obrve da vam budu dugačke, kakav luk odgovara vašem oku i slično pogledajte ovaj skeč ispod:


P.S. Ukoliko se desi da niste zadovoljni oblikom svojih obrva i da ste se rešili više dlačica nego što ste želeli, ne jenjavajte već kupite bilo koje ricinusovo ulje i uz pomoć češljića za obrve svakoga dana nanosite ulje celom dužinom obrve ili na deo gde vam nedostaju dlačice i one će izrasti brže nego što bi inače.

Takođe ukoliko ne možete da podnesete bol pri čupanju dlačica uzmite kockicu leda i pređite nekoliko puta u roku od minut-dva preko obrva i tako će vam taj predeo utrnuti pa ćete slabije osećati bol. Još jedan savet je da ne čupate obrve konstantno na istom mestu već da pravite pauzu nakon što iščupate nekoliko dlaka ili pređite na neki drugi predeo pa se ponovo vratite na prethodni itd.

Moja preporuka pincete: Meni lično odgovara pinceta brenda ebelin i nju možete pronaći u svim dm drogerijama, a za više informacija kliknite ovde!

Čupanje obrva koncem


- je po mom mišljenju dosta komplikovaniji način od korišćenja pincete i ne mogu da vam objasnim kako da to pravilno uradite pošto to nikad nisam isprobala, ali ukoliko ipak želite da se oprobate i u tome pogledajte neki od tutorijala na jutjubu (ima ih zaista puno) ili posetite profesionalca poput kozmetičarke koja će vam to uraditi za pristupačnu sumu novca.

- ISCRTAVANJE I POPUNJAVANJE OBRVA -

Ja sam neko ko već godinama usavršava obe tehnike i konačno mogu da kažem da mogu da postignem taj savršen oblik obrva uz pomoć olovke i palete senki. Moje obrve imaju lep oblik pa mi je lako da ih dopunim i osenčim ali su zato previše svetle u odnosu na moju boju kose pa ih zato dorađujem što ne znači da i vi morate.

Popunjavanje i senčenje obrva


- je nešto što sam počela da praktikujem pre godinu i nešto dana i žao mi je što to nisam uradila ranije jer je ovo jedan od boljih načina kako da postignete taj prirodan izgled i da izbegnete onaj kvadrat na početnom delu obrve koji niko ne voli. Način na koji ja popunjavam obrve je vrlo jednostavan, koristim svetliju senku na početku obrve iz bilo koje palete i onda popunim ostatak sa nekom tamnijom senkom koja pristaje boji moje kose. Već mesecima praktikujem da prvo osenčim obrve i tako sebi zadam šablon oblika koji mi odgovara pa kasnije docrtam koju dlačicu sa olovkom. Senku je zaisa vrlo lako koristiti i verovali ili ne sve je do četkice koju koristite. Što je četkica kvalitetnija, čvršća i koso oštrije sečena to bolje jer vam pruža dodatnu preciznost.

Dodatan savet: Ukoliko ste početnik najbolje je da obrve popunjavate kada nanesete puder i korektor ali pre setovanja lica i da sa bjuti sunđerom sa kojim ste već naneli pomenute proizvode uklonite višak senke ili da ispravite grešku koju ste napravili jer tako štedite na proizvodu. Međutim postoji i drugi način, a to je čišćenje korektorom i tankom pljosnatom četkicom. Sve zavisi šta vam više odgovara.

Moja preporuka palete za obrve: Meni lično najviše odgovara senka iz AVON mark palete i nju možete pogledati ovde!

Iscrtavanje obrva olovkom


- je način koji devojke/žene najčešće upražanjavaju. Kao što sam već napomenula najviše volim da docrtam po koju dlačicu tamo gde mi fali nakon što sam već odredila željeni oblik senkom koju sam prethodno nanela. Na početku obrve jedva i da dodajem koju dlačicu dok kako se obrva završava tako dodajem više dlačica i time potamnjujem taj deo pa je završni deo najtamniji. Mislim da je to najjednostavniji način i svima vam ga iskreno preporučujem.

Dodatan savet: Kada ste zadovoljni kako ste docrtali obrve uvek možete da pročešljate obrvu sa češljićem koji podseća na aplikator maskare (možete iskoristiti aplikator od isušene maskare koji ćete dobro oprati i prosušiti) ili sa češljićem koji dobijate uz olovku koju već imate kako bi se olovka sjedinila sa senkom i kako bi vam obrve dobile onaj pravi ombre efekat.

Moja preporuka olovka za obrve: Već godinama sam verna olovci brenda essence i mislim da nju svako treba da poseduje jer se odlično reže, savršeno je pigmentovana, kremasta, jeftina je i sadrži češljić na poklopcu. Za više informacija kliknite ovde!

- JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA -

Lično ne gotivim ovaj način pigmentovanja obrva baš iz razloga jer obrve gube taj prirodan izgled. Ne dopada mi se činjenica da posle nekog vremena boja izbledi i da od braon boje ostane neka čudna sa narandžastim podtonom, ali i da se moraju iznova i iznova popunjavati. Međutim to je samo moje mišljenje. Ukoliko ipak želite da na ovaj način ulepšate svoje obrve svakako vam preporučujem da to uradite kod profesionalca.


Dodatan savet: Ukoliko ne volite japansko iscrtavanje obrva možete da se raspitate o senčenju jer je to prirodniji način, a svakako je dugotrajan kao japansko iscrtavanje.

Međutim, ako vam se ne dopada ni da obrve sređujete svaki dan olovkom i senkom niti da ih dugotrajno iscrtate ili istetovirate onda imam za vas još jednu opciju.

Nedavno se na našem tržištu pojavio proizvod brenda Maybelline za koji ste sigurno već čuli, a u pitanju je Tattoo Brow. To je zapravo proizvod koji dolazi u dve nijanse, u tubici koja podseća na pakovanje sjaja za usne i ima veoma sličan aplikator. U tubici se nalazi proizvod gelaste teksture koji se nanosi veoma jednostavno. Ukoliko želite da vidite demo video uradite to na jutjubu, a ispod vas čeka fotografija sa ukratkim koracima. Ovaj proizvod vam pruža prirodno senčenje obrva koje traje do 3 dana pa je odlična solucija za mnoge žene i devojke. Ja ga nisam isprobala jer me je odbila cena, ali svakako to planiram u budućnosti i mislim da će biti idealno rešenje za mene koja svakodnevno trošim 5-15 minuta na sređivanje obrva.


Proizvod možete pronaći ovde!

Btw. Ovaj post nije ni na kakav način sponzorisan!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada!
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,

Comments

  1. Veoma zanimljiv tekst! Kao neko ko je večito nezadovoljan izgledom svojih obrva, tekst mi je jako koristan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da će ti moji saveti koristiti, hvala ti puno! ♡

      Delete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!