Recenzija prirodne i organske kozmetike sa Zlatibora | MELEM LEK



Mnogo mi je drago da se u poslednje vreme pridaje veća pažnja proizvodima čiji je sastav potpuno prirodan i organski jer zaista takvi proizvodi su najbolji za negu naše kože, ali takođe i veoma delotvorni zbog kombinacije sastojaka koje sadrže. Priroda je uvek bila lek za skoro sve kožne probleme i sada više nego ikada imamo pristup kozmetici baš kreirnoj za sve nas koji brinemo o našoj koži i želimo za nju najbolje. 

Ovog puta sam otkrila jedan fantastičan domaći brend koji u svojoj širokoj ponudi pre svega ima proizvode koji su organske proizvodnje i pogodni za sve tipove kože, pa čak i onaj osetljivi. U pitanju je kompanija Melem Lek i njihov Instagram profil možete pogledati ovde. Oni u svom katalogu koji možete detaljno pogledati ovde imaju ponuđene razne kozmetičke preparate, pa čak i mešavine za jačanje imuniteta što nam je sada svima preko potrebno. Između ostalog, najpopularniji proizvodi koji oni nude su njihov originalni univerzalni melem, ali i kapi za negu kose. Pomenute proizvode ću vam i recenzirati u nastavku ovog posta i moram vam reći da sam uvek za to da se podržavaju domaći brendovi, pogotovo u ovakvim okolnostima kao što su sad.



• Originalni univerzalni melem za negu kože •


O proizvodu: Koristi se za sve promene na koži, kao što su: pelenski osipi, fleke, ekcemi, psorijaza, ujedi insekata i životinja, gljivična oboljenja, strije, ožiljci, bore, rozacea, opekotine, iritacije nakon depilacije i brijanja, urasle dlake, bubuljice, akne, mitiseri, ranice, otvorene rane i hemoroidi.

Sastav: med, sušeni maslačak, kantarion, vitamin C, etarska ulja i pšenične klice.

Primena: Možete ga nanositi onoliko puta koliko vaša koža zahteva i u onolikoj meri koliko zahteva odnosno koji je stepen promene na koži.


Moje mišljenje: S obzirom na to da sam se i ja u jednom trenutku u toku pohađanja srednje škole u sekciji preduzetništva bavila proizvodnjom prirodne kozmetike znam izuzetno da cenim organski proizvod i potpuno prirodne sastojke i znam koliko je teško usavršiti ovakve proizvode i učiniti da deluju na kožu na što bolji način. Zato sam uvek voljna da isprobam neke nove preparate tog tipa i stvarno sam se baš radovala korišćenju ovog proizvoda. Kao što ste već imali prilike da pročitate, u pitanju je univerzalni melem za negu maltene svih oboljenja kože i sluzokože i mnogo mi je drago da ovakav preparat imam kod kuće jer je po meni prva pomoć i lek za apsolutno svaku promenu na koži. Ja sam neko ko zaista ima osetljivu kožu sklonu pojavi crvenila čim nanesem nešto što ima dosta hemikalija, i u određenim dobima godine kao što je zima čak mi se pojavljuju ekcemi oko usana kada je napolju previše hladan i suv vazduh. Takođe sam neko ko ima jako osetljivu kožu na rukama sklonu pucanju usled suvoće, patim od iritacija nakon brijanja i povrh svega toga mi se čak i pojavljuju bubuljice u onim danima i imam problem sa strijama i hemoroidima. Dakle, stvarno imam problematičnu kožu i ovako nešto mi je trebalo jer konačno ne moram da trošim novac na razne preparate sa različitim dejstvima jer ovaj zaista ima široko dejstvo i deluje na sve probleme sa kojima se ja susrećem. Mogu vam reći da me je prvo privukao prelep miris kantariona koji preovladava i da me to podsetilo na ulje koje je moja baka ranije pravila da imamo kad bismo se opekli ili slično. Proizvod naizgled deluje čvrsto i kao da je težak za razmazivanje, međutim u dodiru sa kožom koja je topla on se pod prstima topi i pretvara u uljanu teksturu tako da je vrlo malo proizvoda potrebno za tretiranje nekog dela tela i pritom se jako sporo troši, lepo razmazuje i koža ga zaista upije do kraja nakon nekoliko minuta i ne ostavlja previše mastan trag a opet hidrira kožu i neguje je. Ja sam ga prvenstveno koristila za opekotinu koju sam imala na ruci, ali i za nego kože nakon brijanja, kao i za žulj koji sam imala na peti i na prstu, kao i za hemoroide koji su se nedavno pojavili. Za apsolutno sve promene mi je pomogao i kod svih se video izuzetan efekat delovanja jer su sve promene brže zarasle i to bez ožiljaka. Prosto mi je to neverovatno. Što se tiče samih hemoroida, ja nisam sigurna da ih imam ali imam spoljašnje promene koje zahtevaju negovanje jer mi je koža jako istanjena zbog problema sa stolicom koje imam odavno. Čak mi je u tome pomogao i koža mi se maltene skroz oporavila tako da sam prezadovoljna sa njim. Definitivno ću ga kupovati redovno kako koje pakovanje istrošim jer je ovo pravo blago u kutijici.

Količina: 50g
Cena: 400 RSD

Dostupan je u nekoliko veličina odnosno u gramažama od 50, 100 ili 200g. Ali je meni najpogodnije ovo od 50g jer je odlično za ličnu upotrebu.

• Kapi za kosu •


 O proizvodu: Kapi za kosu su takođe kao i svi naši proizvodi 100% od biljnih sastojaka i bez hemikalija. Pospešuju rast kose, umanjuju mašćenje kose, pomažu u smanjenju pojave peruti i sprečavaju isušenost kože glave. Kosa se uz pomoć njih lakše oblikuje, dobija volumen, sjaj i zdrave vrhove bez pucanja. Za kratko vreme korišćenjem primećuje se izrastanje novih dlaka (zalisci/gušća kosa) kao i smanjeno opadanje kose.

Sastav: kopriva, kamilica, beli luk, rastavčić, hibiskus, jabukovo sirće, ulje jajobe, makademija i vitamin E.

Primena: Uljanim kapima natopiti teme i celu površinu kose pre pranja, dok je za bolji efekat potrebno da odstoje od jednog do tri sata. Nakon toga isprati kosu više puta šamponiranjem. Takođe se mogu koristiti i na još jedan način: kap do dve naneti na dlanove i preći preko kose nakon sušenja i feniranja za efekat sjaja i negovane, uglađene kose.


Moje mišljenje: Moja kosa je izuzetno suva što zbog čestog pranja, što zbog isto tako čestog feniranja ili ispravljanja odnosno uvijanja kose presom. Iako se ja dosta trudim da baš zbog toga negujem kosu mnogo više nego ranije i koristim većinom prirodne preparate bilo mi je skoro nemoguće da pronađem ulje za negu kose koje će mi pružiti sjaj, zaglađenost, pomoći u stilizovanju i uz koje će mi kosa izgleda zdravije i negovanije, a da je pritom mekana i glatka na dodir. Postoje takvi proizvodi ali uglavnom skoro svi sadrže silikone ili parabene i više štete kosi na duže staze nego što je prividno čine lepšom. Zato sam se izuzetno radovala isprobavanju ovih kapi za kosu koje su od potpuno prirodnih sastojaka i koje obećavaju sve što sam navela. Takođe kosa je počela i da mi opada u ogromnoj količini od kada je ovoliko stilizujem i zato sam se nadala da će mi pomenuti preparat i u tome pomoći. Koristila sam ga do sada samo na dva načina jer mislim da bi natapanje kose kapima još više zamastilo moju kosu i trebalo bi mi mnogo više šampona nego inače a svaki šampon mi isušuje kosu pa se još uvek nisam usudila tako da ih probam, ali svakako hoću u narednom periodu i javljam vam efekat na Instagram-u. Nego, prvi način na koji sam ih upotrebljavala je tako što sam sipala oko 10-15 kapi u masku za kosu koju inače koristim i promešala i svaki put kad perem kosu nanesem malo te maske na krajeve i tako sam im našla primenu i time postigla mnogo bolji efekat nego kada sam masku koristila bez njih jer sam primetila da su mi ispucani krajevi manje vidljivi i da više nisu toliko suvi kao pre. Takođe mnogo mi je lakše da raščešljavam kosu i izgleda zaista prelepo, sjajno i svilenkasto na dodir. Drugi način na koji sam ih koristila je tako što nakon stilizovanja kada mi je kosa naelektrisana nanesem par kapi na prste i protrljam ruke pa onda prođem prstima kroz kosu (najpre preko krajeva) i tako je zagladim i činim da izgleda sjajnije i zdravije. Stvarno se presijava na suncu kada ih nanesem i odlično neguju kosu bez mašćenja. Kao što već rekoh, nisam ih nanosila na teme jer mislim da će mi se kosa od njih više mastiti pa ne mogu tvrditi da li pospešuje rast ali svakako ću vam javiti kada ih i na taj način isprobam. Koristila sam ih više od 3 nedelja i primetila ogromnu razliku u teksturi kose, jer više nije onako slamasta na dodir i baš izgleda zdravije i krajevi nisu toliko ispucali što je odlično jer sada svakako ne mogu otići kod frizera. Meni su pun pogodak i predivno mirišu jer preovladava kamilica, a zbog uljane teksture se jako sporo troše, a pošto im je rok trajanja 5 godina sigurna sam da će mi jako dugo trajati.

Količina: 50ml
Cena: 450 RSD

Dostupne su i u bočici od 200ml što je takođe odlična ponuda jer koštaju svega 1500 RSD.

Njihove proizvode možete poručiti preko Instagram profila @melem_lek gde takođe dele i razna iskustva potrošača, ali i obaveštenja o novim preparatima koje lansiraju. Međutim, pored ovog profila sarađuju i sa još jednim profilom pod nazivom @domaci_lek gde možete pronaći njihovu preparativnu liniju kozmetike koju takođe tamo možete i poručiti i saznati više informacija o proizvodima koje nude.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Da li ste nekada isprobali nešto iz njihovog asortimana, i ako niste kako vam se čine pomenuti proizvodi?
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com (MOLIM VAS DA ME NE KONTAKTIRATE putem ove e-mail adrese u vezi porudžbine njihovih proizvoda jer ja nisam posrednik Melem lek kompanije već samo bloger koji je isprobao njihove proizvode i preneo utiske čitaocima. Nisam ni u kakvom kontaktu sa njima, pa se o svemu informišite na njihovoj Instagram stranici @melem_lek)! Hvala!

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Nisam probala njihove proizvode, ali kapi za kosu su me veoma zainteresovale. Zvuči kao zaista dobar proizvod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOPOVI I PREVARANTI. Porucila sam preparate, naplatili su mi 6600 dinara, a nisu mi poslali sve sto sam porucila. Kada sam im napisala, odgovorili su da je greska i da ce mi o njihovom trosku poslati ponovo. Kad je stigla posiljka, opet su mi naplatili postarinu. Posto vidim da stizu posiljke iz Novog Pazara a na broj koji su ostavili je blokiran, be moze se zvati i ako ste muslimanske veroispocesti, Alah neka vam sudi i sve pare od ovog napacenog naroda koji uzimate na prevaru i pljacku, potrosite za vase najmilije na lecenje od one najgore bolesti. Sve najgore vam zelim prevaranti bezobrazni, lopovi!!!Doci ce naplata i na vasa vrata za sve lose sto radite. Stidite se vaseg Alaha koji stoji iznad vas i kome se molite da vam sacuva decu. Ne mogu sebi da oprostim sto sam nasela na ove komentare i poverovala da besto vredite, ne razmisljajuci da ste ovoliki prevaranti. Da nemate koga i cega da se pazite, imali bi ljudi vas kontakt, ovako se skrovate i bezite da vas policija ne uhvati!!! Doci ce kraj, budite sigurni u to!

      Delete
    2. I ja sam razocarana njihovim poslovanjem. Njohovom greskom mi ne stogne proizvod a onda mi kurir naplacuje i za proizbod i za postarinu. Kada napisem gospodji da ce da joj se proizvod vrati, jer nije moja obaveza da platim, odgovor je da je u guzvi, nema izvini, jos uvredjena mojim obavestenjem. Ocekujes od trgovca da je on tu za tebe, a ne obrnuto. Katastrofalan stav.

      Delete
    3. Poštovani,

      Ja Vas molim da ovakve komentare ne ostavljate na mojoj platformi.

      Ja sam pre par godina dobila njihove proizvode kako bih ih isprobala i prenela utiske o njima. Meni su odgovarali, tako sam i napisala.

      Slažem se da su veoma neprofesionalni u poslednje vreme i ja vas molim da o tome pišete negde drugde. Jer moj blog nema veze sa njihovom kompanijom, niti sam ostvarila bilo koji kontakt sa njima od kada je ovaj post objavljen, a to je još bilo u aprilu 2020. godine.

      Moja komunikacija sa njima je bila isključivo preko Instagrama, a pojma nisam imala za negativna iskustva prilikom poručivanja jer je meni sve stiglo u obećanom periodu.

      Srdačan pozdrav,
      Milica.

      Delete
    4. Draga Milice, uopste nije na mestu ovakva vasa konstatacija. Dobili ste preparate gratis da biste ih reklamirali. Mnogi od nas su porucili preparate na osnovu vaseg iskustva i preporuke. A onda kada napisemo da nije bas tako i da mi nismo zadovoljni saradnjom, obavestavate nas da ne pisemo negativne komentare, sto uopste nije u redu sa vase strane. Porucila sam melem i ulje iskljucivo zbog vaseg iskustva a ne na osnovu svog i veoma sam nezadovoljna i razocarana. Uostalom da sam na vasem mestu i da sam saradjovala sa njima, obavestila bih doticne na sve vece nezadovoljstvo kupaca.
      Sve najbolje!!!!

      Delete
    5. Poštovana Snežana,

      Ne znam da li ste pročitali moj komentar do kraja. Ni u jednom delu komentara nisam napisala da ne pišete negativne komentare. Da meni oni smetaju ja bih iste izbrisala, ja sam ih sa namerom ostavila da ostali potencijalni kupci imaju u vidu sa kim imaju posla odnosno sa kakvim brendom.

      Oni su mene zaista maksimalno ispoštovali te godine kada smo sklopili saradnju, i verujte mi da uvek pišem iskreno, samim tim i dalje trajem već 6 godina na ovom blogu i imam svoje verne pratioce. Apsolutno razumem Vašu frustraciju, moja reakcija bi bila identična, ali morate imati u vidu da ja ne mogu kao osoba koja je jednom sklopil saradnju sa njima i nakon toga nijednom više, da imam bilo kakav kredibilitet da utičem na njih. Kao ni Vama, ni meni ne odgovaraju na poruke iako sam im dosta puta skrenula pažnju na neprofesionalnost. Ja sam takođe razočarana u njihovo poslovanje, ali o njihovom kvalitetu proizvoda ne mogu da kažem ništa loše jer su zaista delotvorni i tu nema osporavanja.

      Zamolila sam Vas da ne ukazujete meni kao da je ovo moja greška, jer probajte da se stavite na moje mesto i da razumete da je ovo jednokratna saradnja gde sam ja prenela svoje utiske o njihovom tadašnjem poslovanju i kvalitetu proizvoda, toliko. Ukoliko ne možete da stupite u kontakt sa njima, zašto sam Vam ja na meti? Molim Vas da me izostavite iz cele ove priče jer ja nikakav kontakt sa njima nemam. Vaša frustracija se događa mesecima nakon ovog posta i mislim da zaista nema potrebe da je ovde iznosite. Ja odgovaram za svoje reči i stojim iza svake iskucane reči koju sam u tom trenutku ispisala, ali ne mogu da utičem na to kako brend radi i posluje, jer tada u momentu moje saradnje su imali brdo pozitivnih recenzija i bili su vrlo responzivni.

      Hvala! Post će biti izbrisan jer nemam nameru da se nekom pravdam za nešto što nije moj domen.

      Delete
    6. Samo još da dodam nešto, ovim "dobili ste proizvode gratis da ih reklamirate" me lično vređate, a ja vas izuzetno poštujem i cenim Vaše mišljenje. Ja proizvode ne dobijam da ih reklamiram, moj je izbor da li ću ih ja recenzirati ili ne, a odlučila sam se da vam ih predstavim jer su u tom trenutku bili visokog kvaliteta, pristupačnih cena, a radnici koji stoje iza brenda maksimalno ljubazni i uslužni. Šta se promenilo u međuvremenu to zaista ne znam i molim Vas da tražite krivca negde drugde. Apsolutno nikakve veze nemam sa ovim brendom, kao ni sa jednim drugim sam kojim sam u nekom trenutku sklopila saradnju. Nadam se da to možete da razumete.

      Delete
  2. Jisam ništa probala iz njihovog asortimana ali mi se jako dopadaju kapi za kosu,odličan post! ❤️

    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Probala sam pre par meseci njihove proizvode i dalje ih porucujem. Odlicni su i svw sto ste napisali prethodno vezano za proizvode je tacno.
    Ni jedno negativno iskustvo nemam sa njima kao kompanijom i svima sam ih preporucila jer proizvodi koje prave su zaista fenomenalni za kozu i bez hemikalija.

    ReplyDelete
  4. Ja nisam probala proizvode, al dobila sam preporuku.
    Pokusala sam poručiti proizvode, al profesionalnost je malo reći tragična. Bezobrazluk sa njihove strane, i pošto proizvodi nisu stigli već 6 dana tražila sam ili da promene kurirsku službu ili da otkažem paket.
    Uklonili su komentare na postovima, na poruke ne odgovaraju, telefon ne postoji, a kurirska služba me prebacuje s broja na broj i sve u svemu niko ne zna kad će paket biti preuzet, a kamoli dostavljen.
    Proizvodi mogu biti i najbolji, ali kad je ovakva vrsta komunikacije ne pada mi na pamet da se "mlatim" sa njima i razmišljam kad će i dal će mi stići proizvodi.

    ReplyDelete
  5. Koristim kapi za kosu i melem, zadovoljna sam i proizvodima i saradnjom. Ne odgovaraju trenutno na poruku ali to nisam ni očekivala. Sve je bilo ispoštovano što smo dogovorili, tako da ja nemam neprijatnih iskustava sa njima.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!