Kako organizovati vreme i isplanirati produktivan dan uz @moj_rokovnik? | SAVETI & TRIKOVI


Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu! U ovom postu ću sa vama podeliti savete kako da organizujete svoje vreme na najbolji mogući način i da budete produktivni tokom celog dana koji su ujedno i meni pomogli i koji su mi zaista bili od koristi. 

Ceo ovaj post je inspirisan divnim studentskim rokovnikom i stonim nedeljnim planerom koji su mi stigli sa profila @moj_rokovnik i koji su mi već nekih mesec dana verni saveznici u planiranju mog rasporeda. 

Verujte mi na reč kada vam kažem da je kupovina planera sa lepim i privlačnim dizajnom, ali i sa interesantnom i lepo organizovanom unutrašnjosti pola završenog posla kada je u pitanju samo planiranje jer ako vas to neće motivisati da napišete svoje obaveze i ispunjavate ih ali i čekirate u svom rokovniku, onda stvarno za vas nema pomoći. Šalim se naravno, ali uverićete se i sami da sam u pravu ako još uvek ne posedujete rokovnik ili planer.

U nastavku vam u vidu fotografijama prikazujem studentski rokovnik koji ujedno mogu da koriste i školarci, a u pitanju je ukoričeni planer mekog poveza koji može da se pohvali da pokriva sledeće kategorije: raspored časova/predavanja, strane za upisivanje važnih datuma, strana za upisivanje važnim ciljeva za narednu godinu, mesečni planer za 10 meseci (nedatumiran), nedeljni planer za 10 meseci (nedatumiran), strane za upisivanje obaveza u školi ili na fakultetu za svaki mesec, bojanka, i strane za beleške. Planer možete prelistati ovde

Korice su dostupne u nekoliko varijanti dizajna, a pošto sam ja veliki ljubitelj mermera izabrala sam baš ovaj iz tog razloga:


Kao što i sami možete da primetite, planer se može personalizovati sa vašim imenom, nadimkom, nazivom bloga ukoliko ga imate ili sa čim god da vam padne na pamet, pa samim tim može da bude i savršen poklon za vama dragu osobu baš zbog same personalizacije.

Njegova regularna cena je 690 RSD, ali ja za vas imam kupon kod ROKOVNIK2020 sa kojim možete ostvariti popust od 10% prilikom porudžbine bilo kojeg iznosa, pa bi on mogao biti vaš za svega 621 dinar!

Možete ga poručiti ovde, dok ostale modele istog možete pogledati ovde

Njegova unutrašnjost izgleda ovako:











Meni se mnogo dopadaju sve kategorije koje se nalaze u njemu i način na koji je koncipiran i prosto jedva čekam da krenem na fakultet i da mogu da ga koristim svakodnevno. Verujem da će mi biti od velike koristi jer pored studiranja i radim, ali i pišem blog, a takođe uvek postoje neke dodatne obaveze koje moraju da se urade pa je ovo za mene najbolji mogući način da isplaniram sve što moram da završim i da izvršavam obaveze na vreme.

Moram takođe da pohvalim odnos cene i kvaliteta jer je ovo jedan od povoljnijih planera na našem tržištu, a dosta kvalitetnije odrađen od drugih koje sam imala prilike da posedujem. Sve pohvale!

Za više informacija kliknite ovde!

Sledeći planer koji sam poručila je stoni nedeljni planer plave boje, a evo kako on izgleda:


Ono što mi se kod njega i te kako dopalo je sam dizajn jer je veoma praktičan i taman staje na bilo koji sto i pošto je otvorenog tipa uvek možete da bacite pogled na obaveze koje ste isplanirali i da znate šta vas čeka sledeće da završite.

Jako je lepog dizajna, plava boja me podseća na leto i to me mnogo raduje pa me i podstiče na produktivnost zbog toga što zrači nekom pozitivom. Njegov koncept je takođe prelepo osmišljen i mislim da sa ovakvim planerom nema greške i da bi svako našao način da ga iskoristi.

Kao što kažu na sajtu: "Isplaniraš, obaviš, otcepiš list i započneš planiranje za sledeću nedelju. To je novi stoni planer koji možeš koristiti nezavisno ili kao ispomoć u planiranju uz bilo koji rokovnik. Planer sadrži 54 lista, pa se može koristiti 12 meseci." Ma, savršen je ako mene pitate!


Njegova trenutna cena je 350 RSD jer je na popustu sa regularnih 460 dinara, a uz kupon kod ROKOVNIK2020 ga možete kupiti po ceni od 315 dinara jer sa njim ostvarujete dodatnih 10% popusta!

Možete ga poručiti ovde, dok ostale modele i to-do liste možete pogledati ovde!

A sada, pređimo na SAVETE I TRIKOVE kako da organizujete svoje vreme i da isplanirate produktivan dan!

1. ISPLANIRAJTE SVOJ DAN VEČE PRE - Dakle, uzmite papir i olovku, otvorite beleške telefona, otvorite omiljeni planer ili rokovnik i zapišite sve što morate da obavite sutradan po redosledu koji vama odgovara i obavezno barem otprilike naznačite vreme koje vam treba za svaku aktivnost kako biste uvek bili sigurni da završavate obaveze na vreme i da ne kasnite sa obavljanjem istih. Slobodno zapišite i da traju pola sata ili sat duže, pa ako vam ostane vreme uvek ga možete iskoristiti za sebe i na taj način napraviti pauzu do sledeće obaveze.


2. OSMISLITE JUTARNJU RUTINU - To može biti bilo šta, od rituala ispijanja kafe, preko tople kupke, pa sve do trčanja, treniranja, pa čak i gledanja omiljene serije, jutjub kanala i slično odnosno radite odmah čim ustanete bilo šta što vas usrećuje! Kada uradite nešto za sebe za šta znate da vam prija bićete raspoloženi i motivisani, ali i spremni da otpočnete svoj dan na najbolji mogući način!


3. NAGRADITE SEBE SA ONIM ŠTO VAM SKREĆE PAŽNJU - Znam, zvuči čudno ali ako vas sprečava da ispunite svoje obaveze dopisivanje sa društvom, dečkom, grickanje čipsa ili želja za nečim slatkim, nova epizoda omiljene serije, novi video omiljenog jutjubera ili bilo šta slično tog tipa, onda iskoristite to na najbolji mogući način i recite sebi sledeće: "Završiću sve obaveze danas i večeras idem u omiljeni restoran ili u šoping, pa čak i u bioskop itd". Naravno poželjno je da pravite pauze i u toku obavljanja obaveza pa neka to bude barem petominutna pauza na svakih pola sata tako što ćete proveriti šta ima novo na društvenim mrežama i slično.


Bonus saveti: Kada obavljate svoje obaveze bitno je da uvek bude hidrirani, kako ne biste osećali umor i malaksalost, da redovno konzumirate hranu i da uvek imate užine, ali je takođe veoma bitno da uvek budete u udobnom položaju kako vas, na primer, bol u leđima ne bi sprečio da obavite sve što ste zacrtali.

To bi bilo to! Nadam se da vam se dopada ovaj post i da su vam saveti koje sam sa vama podelila zaista od koristi jer su meni mnogo pomogli u proteklih nekoliko godina, a pogotovo od skoro kada imam ovoliko obaveza. Još samo da napomenem da nikako ne treba da se osećate loše ako neki dan ne ispunite svoje obaveze ili ako niste produktivni jer svakome dođe period kada se zasiti, kada više ne može i kada mu treba odmor i tada trebate sebi da isti obezbedite i da vas ne grize savest zbog toga. Svi smo ljudi i svi imamo neke svoje granice, a da bismo uvek bili maksimalno produktivni treba da slušamo sebe i da se prema tom osećaju orijentišemo!

- Celokupnu ponudu rokovnika i planera pogledajte na Moj Rokovnik onlajn prodavnici, a za sve informacije o novitetima, sniženjima, promocijama i akcijama ih zapratite na Instagramu i lajkujte njihovu FB stranicu! P.S. Ne zaboravite da prilikom poručivanja iskoristite kod ROKOVNIK2020 jer će vam doneti 10% popusta na bilo koji iznos porudžbine!

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Nisam osoba koja voli planirati. Pokušala sam prošle godine s planerom, nije prošlo najbolje. Tako da sad imam aplikaciju planera na mobitelu koji mi puno više odgovara. Ja si obično organiziram dan ujutro. Jedino kad su u pitanju neke bitnije obaveze onda to zna biti i po par dana ranije. Također, planer je jako dobra stvar. Na kraju mjeseca kada zaviriš i pogledaš što si sve radio predhodnih par tjedana je dobar osjećaj. Imaš uvid u to da si bio produktivan. Odlično napisan post, vidi se uložen trud. :)

    Savršen nered

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!