Kako sam počela da treniram + ishrana koju primenjujem | Wolfie x NutriPureActive

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu! U ovom postu vam pišem o jednoj drugačijoj temi, na koju se do sada nisam osvrtala, a u pitanju je trening i ishrana koju primenjujem od kada sam počela da treniram.

Naime, godinama unazad sam želela da počnem aktivnije da se bavim nekim sportom, ali zbog obaveza to sebi nisam mogla da priuštim i nisam pronalazila ništa što mi se toliko dopada da bih bila motivisana da treniram više puta nedeljno.

Kako sam krenula na fakultet, organizovala sam svoje vreme tako da imam više slobodnog vremena za obavljanje drugih aktivnosti, i tada je u moj život ušla teretana, na nagovor mog dečka.

Iako imam izuzetno dobru genetiku i bez obzira na to što do sada nisam trenirala nikakav sport, niti išla u teretanu, imam izuzetno zahvalnu figuru i samim tim nisam bila motivisana da idem jer sam smatrala da ne bih mnogo toga treningom postigla. Međutim, kasnije sam, uz pomoć dečka, shvatila da trening ne donosi samo benefite zategnutog, mišićavog i izvajanog tela, već i pomaže pri ublažavanju bolova u nogama prilikom stajanja, poboljšava držanje i pomaže u suzbijanju bolova prilikom lošeg držanja leđa usled nepravilnog sedenja i sličnih problema.

S obzirom na to da sam u poslednjih nekoliko meseci (počev od marta 2020. godine kada je krenuo karantin) previše vremena provodila kod kuće i sve češće imala problema sa bolom u kičmenom stubu i ramenima prosto sam morala da nađem rešenje za to, a u mom slučaju je to bila teretana u koju sam krenula u oktobru 2020. godine poštujući sve mere predostrožnosti.

U početku sam radila samo klasične vežbe kod kuće, bez kilaža, poput čučnjeva, ženskih sklekova i nekoliko vežba koje se mogu odraditi na strunjači, iskorake itd. Kasnije sam prešla u teretanu i počela na mašinama koje su mi pomogle da savladam neke osnovne vežbe pre prelaska na slobodnije, uz tegove, šipke i slično. Naravno, to ne znači da bi takav program svakome odgovarao, ali ja sam sve to radila uz konsultaciju i nadzor mog dečka koji se više godina aktivno bavi treningom, istražuje i pravi same planove.

Moj plan treninga je takav da sam više fokusirana na poboljšanje mišićne mase na rukama odnosno gornjem delu tela jer sam generalno tu slabija i iz tog razloga često držim kičmu pognutu, jer nema šta da je održava pravom. Noge sam radila, ali slabije jer su razvijene zbog dugogodišnjih kilometarskih šetnji do srednje škole i nazad.

Dakle, to je cela moja priča što se tiče početka treninga i moram da priznam da sam bila primorana da nekoliko puta napravim pauzu zbog epidemioloških mera, ali sve u svemu se trudim da budem što redovnija.

Moj iskren savet vam je da u teretanu počnete da idete zbog sopstvenog zdravlja, ne izgleda, jer do njega se ne dolazi lako, a zdravije se osećate već posle prvog treninga jer ste svesni da radite nešto dobro za vaše telo.

Ono što me je takođe veoma motivisalo je cela oprema za treniranje, pa i odevni kompletni koje čine helanke i majice, topovi i slični komadi.

Ja sam za sebe izabrala @wolfie_helanke jer jer u pitanju domaća proizvodnja, kompleti su izrađeni od visoko-kvalitetnih materijala, savršeno prijanjaju telu, čine da figura izgleda zategnutije i lepše i prikrivaju sve ono što na vašem telu ne gotivite.

Moj komplet možete pogledati na fotografijama ispod, a vi vaš možete poručiti ovde odnosno putem udm opcije na Instagramu!






Kao što možete da vidite, komplet se sastoji iz helanki dubokog struka i majice dugih rukava.

Benefiti kompleta:

• izrađen od visoko-kvalitetnih, prijatnih materijala
• materijal se ne providi, čak ni pri niskom čučnju
• proizvedeni su u domaćem preduzeću
• laki su za održavanje
• brzo se suše

Njihove komplete možete poručiti i preko online prodavnice OVDE!

- Pogledajte njihovu celokupnu ponudu jer se umesto kompleta možete odlučiti za pojedinačne komplete!

Od mene imate najiskreniju preporuku!


U toku samog treniranja sam odlučila da promenim način ishrane, da uvedem ishranu sa više proteina kako bi se mišići brže oporavljali, ali sam takođe uvela dosta vlakana koji su mi pomogli za probavu i ubrzanje metabolizma.






Plan je bio takav da sam ga se većinom pridržavala jer je dosta izbalansiran po mom ukusu. 

Za doručak bih jela uglavom kaše od ovsenih pahuljica koje bih sama kući spremila, zdrave palačinke, pirinčane galete sa humusom ili kikiriki puterom, sendviče sa pilećim ili ćurećim prsima.

Za ručak se nisam mnogo brinula jer dečko i ja odavno sve pripremamo kod kuće i koristite domaće sastojke, a izbegavamo prženje i korišćenje dosta ulja. Uglavnom sam jela sva kuvana jela kao do sada, kad-tad bih pojela i nešto pohovano (uvaljam u poh pa ispečem u rerni), napravili bismo burger od junećeg mesa i jeli domaću pastu sa raznim sosevima.

Za večeru bih jela slično kao i za doručak, s tim što bih jela laganije obroke tj. manju količinu.

Užine su mi uglavnom ili voće ili kokice (koje sama kokam u šerpi, na malo ulja), crna čokolada itd.

Ono što sam vrlo često jela u toku prethodnih mesec-dva su inovativne @nutripureactive kaše koje predstavljaju nutritivno izbalansiran obrok koji se može jesti na nekoliko načina, dok sam ja uglavnom konzumirala sa mlekom kao kašu ili sa vodom kao šejk u šejkeru koji sam dobila u samom setu koji je dostupan na njihovom sajtu. Možete ga poručiti ovde! Startup paket je na akciji i košta samo 1190 RSD!

Moj omiljeni obrok možete videti ispod:


U pitanju je pojedinačni obrok sa šljivom i vanilom! Možete ga poručiti ovde!

Više o celom ovom konceptu vam pišem uskoro u pojedinačnom postu! Do tada se možete informisati o samom brendu ovde!

- To bi bilo to! Nadam se da vam se dopada malo drugačija tematika posta na mom blogu!

- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!
Da li ste probali neke od ovih proizvoda? Da li trenirate, kako izgleda vaša ishrana?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Svaka čast, odlična tema. Ja treniram dugi niz godina, počevši od timskog sporta pa sam na kraju i sama završila u teretani. :)

    Savršen nered

    ReplyDelete
  2. Svaka čast na ishrani... 👍🏻 Ja sam započela sa nekom dijetom, evo četvrti dan... Dobro ide. :D Ne treniram, pošto imam zdravstvenih problema a dosta kila, onda mi je to malo teže...

    http://andjelina-svastara.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!