Medical Plants PR paket | RECENZIJA

 

Zdravo svima i dobro došli u novi post na mom blogu!

U nastavku ovog posta vam pišem o Medical Plants proizvodima koji su se našli u PR paketu koji sam vam već predstavila putem story-a na mom Instagramu pre skoro dva meseca. Bilo mi je potrebno dosta vremena da isprobam sve proizvode kako bih u potpunosti bila sigurna oko utisaka koje sam stekla, jer sam želela na najbolji mogući način da vam predstavim pomenute preparate.

Već sam vam jednom pisala o Medical Plants proizvodima (taj post možete pročitati ovde), a ukoliko ste propustili taj post i samo upoznavanje sa brendom, u nastavku vam prenosim par bitnih činjenica.

Medical Plants je domaći brend iza kojeg stoje čak tri generacije farmaceuta, koji su uz mnogo ljubavi za vas formulisali bogatu paletu proizvoda za negu lica i tela. U okviru porodičnog preduzeća, preko 25 godina spajaju savremena dostignuća kozmetologije i farmacije sa tradicionalnim znanjima o kvalitetu prirodnih sirovina i formulišu proizvode namenjene optimalnoj nezi, ishrani i zaštiti kože. Teže vegan friendly odabiru sirovina i biraju eco friendly i reciklirajuću ambalažu.

U mom drugom PR paketu našli su se sledeći preparati:




O proizvodu: MP Losion Plus za negu masne kože sklone aknama deluje odmašćujuće i blago keratolitički. Pogodan je za veće površine: leđa, ramena, dekolte i delove tela iritirane depilacijom.

Upotreba: Dva puta dnevno koristiti MP Losion Plus za čišćenje regije masne kože sklone aknama.

Količina: 200ml
Cena: 850 RSD


Moje mišljenje:

- Počela sam sa korišćenjem ovog losiona od momenta kada mi je stigao na adresu, a upotrebljavala sam ga kao što je i preporučeno - ujutru i uveče. Još uvek imam trećinu bočice da bih losion potrošila do samog kraja, ali sam stekla i te kakve utiske i jedva čekam da ih podelim sa vama.

- Ukoliko volite lavandu obožavaćete ovaj proizvod jer prelepo, umirujuće miriše. Teksturom dosta podseća na tonik jer je vodenast, odnosno izuzetno tečan i veoma mala količina je potrebna da biste natopili tupfer sa kojim nanosite.

- Kao što sam već napomenula, koristila sam ga svakodnevno i najveći efekat je pokazivao kada sam bila u onim danima jer sam tada imala najveću ekspanziju bubuljica i akni. Koža mi je tada najproblematičnija i mislim da je ovaj proizvod idealan za čišćenje aknozne kože, pogotovo u tom periodu kada je pojačano lučenje hormona koji podstiču stvaranje viška sebuma. Nije agresivan, nežno čisti kožu i nije mi izazvao nikakve neželjene reakcije, sem blagog peckanja koje traje svega nekoliko sekundi. Sasuši bubuljice preko noći i već ujutru su manje vidljive. Smanjuje upalu kože i crvenilo, a ukoliko uz njega koristite neku dobru hidratantnu kremu ili MP dnevnu kremu za masnu kožu ne morate nimalo brinuti o isušivanju same kože.

- Odličan je i svakom bih ga preporučila ko ima problematičan tip kože, kao što je moj.

Možete ga poručiti OVDE!


O proizvodu: MP Dnevna Krema za negu masne i kože sklone aknama je hidrantna krema koja sadrži vitamine B3, B5 i E, salicilnu kiselinu, ulje lavande, bisabolol. Deluje blago keratolitički. Hidrira kožu i pomaže čišćenju komedona iz pora.

Upotreba: Dva puta dnevno aplikovati na očišćenu masnu kožu, sklonu aknama. Može se koristiti i kao podloga za šminku kod mlade kože.

Količina: 50ml
Cena: 850 RSD


Moje mišljenje:

- Iako je ova krema sama po sebi odlična za negu masne kože, uz prethodno recenzirani MP Losion Plus zaista ima odličan efekat.

- Kod nje je miris dosta intenzivniji, i za moj ukus prejak, ali svakako nije neprijatan. Krema je guste teksture, ali se lepo razmazuje i ne ostavlja beli film. Dosta je masna, pa bih je ja ipak nanosila uveče umesto kao dnevnu kremu jer mislim da je najbolje da deluje preko noći, kako ne bi u toku dana kožu činila da izgleda još masnijom. Dubinski ishranjuje kožu, pa je odlična za masnu i dehidriranu kožu ili kombinovati tip kože. Meni je mnogo pomogla oko umirivanja kože, a uz pomenuti losion deluje kao hidrator i sprečava isušivanje kože. Ostavlja kožu mekanom i glatkom!

- Iako mi se dopada, nije najbolja krema koju sam probala ali je svakako krema jako dobrog sastava na koju svakako treba obratiti pažnju.

Možete je poručiti OVDE!


O proizvodu: MP Losion Protiv Urastanja Dlačica je proizvod namenjen za hidriranje i omekšavanje kože, kao i blago pilingovanje gornjeg epidermalnog sloja. Zbog toga, dlačice lako izrastaju ne praveći smotuljke ispod površine kože. Izuzetno pogoduje suvoj, ljuspastoj koži kod koje je urastanje dlačica čest slučaj. 

Upotreba: Prskati dva puta dnevno na kožu sklonu urastanju dlačica.

Količina: 50ml
Cena: 700 RSD


Moje mišljenje:

- Dugo sam bila u potrazi za proizvodom ovakvog tipa jer odavno imam problem sa urastanjem dlačica nakon brianja jer često nosim usku odeću.

- Najveći problem imam sa urastanjem dlačica u predelu prepona jer na njih naleže lastiš donjeg veša i sprečava da koža diše, čime se pore zapušavaju i dlačice urastu u svoju čauru. Iako one retko kad mogu izazvati neki ozbiljan problem, umeju da budu bolne i da stvaraju estetski problem pa je svakako poželjno sprečiti njihovu pojavu.

- Ovaj losion bih koristila odmah nakon brijanja i zatim svakodnevno, ujutru i uveče, kako bih negovala taj predeo, omekšala kožu, otvorila pore i doprinela tome da dlačice lakše izbiju na površinu i ne urastu u samu kožu. Ne samo da mi je pomogao da se rešim već nastalih uraslih dlačica, već je u velikoj meri sprečio i pojavu novih.

- Odličan proizvod, svakako vredan pažnje, koji ne izaziva nikakve neželjene efekte i umiruje kožu zbog lavande koja se nalazi u samom sastavu.

Možete ga poručiti OVDE!


O proizvodu: MP Nail Spray je rastvor prirodnih etarskih ulja karanfilića, timijana, lavande i žalfije koja poseduju izraženo dekolorišuće dejstvo na požutele nokatne ploče. Deluje blago keratolitički. Noktima vraća glatku strukturu i prirodnu boju.

Upotreba: MP Nail Spray se nanosi prskanjem nokatne ploče iznad i ispod, dva puta dnevno. Peporučuje se primena do postizanja željenih rezultata. Pomaže da nokti ponovo postanu lepi i negovani. Upotreba MP Nail Spray se preporučuje i nakon uklanjanja nadograđenih noktiju.

Količina: 50ml
Cena: 850 RSD


Moje mišljenje:

- Postoji dosta proizvoda ove namene na samom tržištu, ali skoro nijedan nema sastav u kojem se nalaze sirovine prirodnog porekla.

- Sam sprej lepo miriše, na biljke koje se u njemu nalaze, a tekstura mu je tečna i ima uljanu podlogu, što sam i očekivala s obzirom na samu namenu.

- Nanosila sam ga svakodnevno, prskajući ga na svaki nokat odozgo i ispod nokatne ploče. To sam radila isključivo uveče jer ga koža slabije upija i ostavlja mastan trag pa je najbolje da ga nanesete kada ne planirate ništa da radite u narednom periodu. Već za nedelju dana je poboljšao izgled moje nokatne ploče koja je postala ravnija i zaglađenija, a nokti su rasli čvršći i lepši. Ubrzao je rast samih noktiju i sprečio njihovo listanje.

- Ovo je odličan proizvod i ako ste pušač jer obećava da će se rešiti žute prebojenosti noktiju. To ne mogu da vam potvrdim, ali svakako vredi isprobati.

Možete ga poručiti OVDE!


O proizvodu: MP Foot Balm je emolijentna krema koja pomaže omekšavanju i pilingovanju kože stopala i peta. Uspostavlja i čuva hidro-lipidni  balans kože stopala. To doprinosi poboljšanju prirodne odbrambene sposobnosti kože i njenom lepšem izgledu, većoj elastičnosti i mekoći. MP Foot Balm prijatno osvežava i uspostavlja osećaj relaksacije stopala.

Upotreba: Dva puta dnevno laganim pokretima umasirati u  kožu stopala i peta.

Količina: 50ml
Cena: 690 RSD


Moje mišljenje:

- Veoma bogata krema koja ima laganu, vazdušastu teksturu, brzo se upija i dubinski neguje kožu stopala. Veoma prijatno miriše i deluje baš onako kako je i napisano.

- Nanosila sam je svakodnevno, uveče pred spavanje i odmah nakon što bih uradila jednom nedeljno celokupan pedikir. Kada bih je nanosila uveče, to bi bila manja količina, a nakon pedikira natopim stopala sa njom kako bi prodrla do najdubljih slojeva kože koja je u tom predelu izuzetno suva, ispucala i dehidrirana.

- Sjajno omekšava kožu, pruža joj osećaj glatkoće, popunjava ispucale delove i daje prijatan miris stopalima. Bolja je od svih krema ovog tipa na tržištu, i po dejstvu i po sastavu!

Možete je poručiti OVDE!


O proizvodu: MP Kajsija Piling je predivan piling namenjen za nežno pilingovanje lica, vrata i dekoltea. Sadrži mlevene koštice kajsija koje pomažu laganom uklanjanju isušenih ćelija sa površine kože. Svojim čarobnim mirisom na ulje kajsije tokom cele godine podseća na leto.

Upotreba: Preporučuje se redovno pilingovanje kože jednom ili dva puta sedmično.

Količina: 100ml
Cena: 600 RSD


Moje mišljenje:

- Nedavno sam prestala sa korišćenjem mehaničkih pilinga na koži lica, vrata i dekoltea (koristim enzimske i hemijske pilinge u zamenu za to) i samim tim sam ovaj proizvod umesto na tim predelima, koristila na telu. Iako sam mislila da će mi potrajati za svega par nanošenja jer je u pitanju ambalaža od 100ml, trajao mi je čitava 2 meseca, a sa njim sam pilingovala kožu tela 1-2 puta nedeljno (za češćom upotrebom nije bilo potrebe).

- Pre svega, prelepo miriše, tekstura mu je dosta nežna i piling čestice su zaista usitnjene taman toliko da ne bude grub prema koži i da bude savršen za eksfolijaciju tela. Jako je malo proizvoda potrebno da se nanese po celom telu, a nakon ispiranja ostavlja kožu mekanom i glatkom odmah nakon same upotrebe. Ta mekoća traje danima, a svaki proizvod koji na telo nanesete nakon njega deluje dubinski i samim tim je i efikasniji. Smanjio mi je pojavu bubuljica na leđima i ramenima, a takođe je i sprečio pojavu većine uraslih dlačica. Obožavam ga i jako mi je žao što sam ga već potrošila. Svakako planiram da ga dokupim uskoro, kada budem potrošila ostale pilinge koje imam u kolekciji.

- Ogromna preporuka!

Možete ga poručiti OVDE!

- To bi bilo to za ovu recenziju, nadam se da vam se dopala! Ja sam ponovo oduševljena sa Medical Plants preparatima i zaista imam samo reči hvale za iste.

- Njihov celokupan asortiman možete pogledati u vidu kataloga koji možete prelistati ovde, ili putem njihove online prodavnice ovde! Na sve porudžbine u iznosu od preko 2000 RSD poštarina je BESPLATNA, a kako biste bili u toku sa njihovim promocijama, akcijama ali i novitetima preporučujem vam da ih zapratite na Instagramu!

Da li ste vi probali nešto iz njihovog asortimana? Kakvi su vaši utisci?
- Pišite mi u komentarima ispod ovog posta!
- Hvala vam na čitanju! Nadam se da ste uživali u ovoj recenziji!

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,
Milica.

Comments

  1. Losion protiv urastanja dlačica moram da isprobam jer i sama često imam problema s tim, mada i ostali proizvodi zvuče kao da su vredni pažnje. Miris lavande me je odmah zainteresovao! <3


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete
  2. Interesantni proizvodi. Nisam probala nijedan, ali mi djeluju super. Divan post. 😊

    Sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!