Classy & Easy Makeup Look

Zdravo svima! :)
- Prošlo je skoro tri meseca od kada sam objavila post na istu tematiku. U tom postu sam koristila puno drugačijih proizvoda i moja tehnika šminkanja se dosta promenila pa sam rešila da vam u ovom postu pokažem nešto za nijansu zahtevnije. Odmah želim da napomenem da se ja naravno NE šminkam na ovaj način svakodnevno i samim tim ne koristim sve ove proizvode, međutim kada izlazim na svirke, kada idem na rođendane ili slična dešavanja uvek želim malo više da se doteram pa samim tim se šminkam intenzivnije. Iskreno se nadam da će vam se ovaj Makeup look dopasti. :)

Well, let's go...

Ovako izgleda Makeup look koji smatram da je idealan za pomenute prilike:
- Dakle, ništa previše zahtevno i previše napadno, a pritom izgleda zaista elegantno i bukvalno možete nositi bilo kakvu kombinaciju uz ovakav "look". Btw. Ukoliko nekog zanima, bluza koju nosim je sa Shein-a i nju ste mogli videti u ovom outfit postu.

Koristila sam sledeće proizvode i predmete:
• Maybelline Facestudio rumenilo (nijansa: 40 - Pink Amber)
• Essence mat bronzer (nijansa: 02 - sunny)
• Aura lepak za trepavice (providan)
• Rimmel Stay Matte puder za setovanje (nijansa: 001 - Transparent)
• Farmasi tečni iluminator/hajlajter (nijansa: Silver)
• Farmasi Matte tečni ruž (nijansa: 04)
• Maybelline Age Rewind tečni korektor (nijansa: Light Pale)
• Rimmel Scandaleyes Reloaded maskara
• Essence olovka za obrve (nijansa: brown)
• Essence korektor u stiku (nijansa: 01 - Matt sand)
• Crni tečan vodootporan ajlajner (poručila sam ga sa nekog kineskog sajta)
• Makeup Revolution Flawless paleta od 32 senke
• H&M paleta senki
• Ingrid podloga za šminku (ima anti-redness i matirajući efekat)
Dodolashes veštačke trepavice u broju D115
• L'oreal True Match tečni puder (nijansa: 3.R/3.C - Beige Rose)
• Dva beauty blendera (jedan manji za bledanje korektora i veći za blendanje pudera)
• Razne četkice (kopija Naked Urban Decay, Real Techniques četkica itd)
• Uvijač za trepavice
• Eroticon hajlajter u prahu (brend: Martinović kozmetika, nijansa: Gold)
• Sabi balzam za usne

Postupak:
 - Pre svega stavljam prajmer na lice, a već mesecima koristim ovaj Ingridov i prezadovoljna sam sa njim jer mi prikriva svo crvenilo i plus ima matirajući efekat pa mi se lice ne prosijava ni posle par sati od nanošenja pudera. Nakon toga uzimam puder i nanosim ga prstima na celo lice i vrat (dovoljne su mi dve pumpice). Zatim nakasvim crni beauty blender i uz pomoć njega izblendam puder. Pošto imam izuzetno izražene tamne kolutove oko očiju od skoro sam počela da koristim Maybelline Age Rewind korektor i oduševljena sam njime. Uz pomoć aplikatora ga nanosim na predeo oko očiju i zatim ga izblendam sa manjim beauty blenderom koji sam prethodno takođe nakvasila. Ukoliko imam bubuljice njih obavezno prekrijem uz pomoć essence korektora u stiku i na kraju setujem celo lice sa definitivno najboljih puderom za setovanje brenda Rimmel, a u pitanju je Stay Matte u nijansi 001 - transparent. Fantastičan je! Nakon korišćenja lice zaista pude matirano, ali ne izgleda "cake" već ima taj barušunasti "blurry" izgled koji se meni jako dopada i što je najbitnije ne uvlači se u sitne borice.

 - Nakon toga prelazim na oči i obrve i one mi definitivno oduzimaju najviše vremena. Prvenstveno popunjavam obrve sa essence olovkom za obrve u nijansi brown i trudim se da ih ne iscrtavam već da olovku nanesem samo tamo gde mi nedostaje po koja dlačica. Onda prelazimo na nanošenje senki. Dakle, na ceo kapak nanosim najsvetliju mat nijansu iz H&M palete t.j. nijansu koja se zove Matte Beige.

 - Onda uzimam Makeup Revoulution Flawless paletu i na pregib oka sa ovom četkicom u sredini nanosim ovu svetlo braonkasto-nude nijansu sa pink podtonovima koja se zove Universal. Onda sa već pomenutom četkicom nanosim i sledeću senku odnosno ovu šimerastu crvenkastu nijansu pod nazivom Burgundy Nights i fokusiram se na spoljašnji ugao oka. Najviše senke stavljam na taj pregib i onda uzimam ovu četkicu sa belom drškom i sa njom sve lepo izblendam. Zatim uz pomoć prstiju ili ove najmanje četkice uzimam ovu šimerastu/metalik senku u zlatnoj nijansi pod nazivom Copper shimmer koja je ujedno i moja omiljena u ovom paleti. Senku nanosim na sredinu kapka i zatim je blendam tako da mi prekrije celu površinu kapka ispod pregiba oka i iznad trepavica. Takođe tu istu senku nanosim u tankom sloju i ispod oka jer mi se dopada taj "smokey" efekat. Na kraju sve to lepo izblendam i po potrebi dodam još neku senku u ugao oka koja je šimerasta i svetla (obično to bude peta senka u prvom redu). Nju takođe nanosim i ispod obrva.

 - Pošto sam od skoro počela da koristim veštačke trepavice odlučila sam da ih uvrstim i u ovaj makeup look. Ovoga puta sam se odlučila za veštačke trepavice brenda Dodolashes koje su jedne od najkvalitetnijih i najlepših trepavica koje sam ikada videla. Btw. moje su u broju D115 i možete ih poručiti ovde po ceni od svega 5 dolara + ptt troškovi. Ukoliko želite prilikom poručivanja možete iskoristiti i kod iammilitza i tako možete cenu sniziti za 5%. Zaista vam iskreno preporučujem ove trepavice jer su SAVRŠENE! No, pre svega na oči nanosim ovaj random tečni vodootporan ajlajner koji sam poručila sa nekog kineskog sajta i nakon toga uvijačem uvijem trepavice i nanesem Rimmel-ovu maskaru. Onda uzmem Aurin lepak za trepavice i nanesem ga u tankom sloju na liniju veštačkih trepavica i čekam otprilike 20-30 sekundi da se lepak blago prosuši i tek onda stavljam trepavice i to prvo ih namestim na sredinu oka (što bliže pravim trepavicama) i onda ih namestim i u spoljašnji i unutrašnji ugao oka. Preporučujem vam da ih prvo skratite ukoliko su vam prevelike kako bi vam u potpunosti odgovarale.

 Trepavice su stigle u ovoj predivnoj kutiji i zaista izgledaju savršeno!

 - Zatim sledi nanošenje bronzera. Koristim već mesecima ovaj essence-ov mat bronzer u nijansi br. 02 - sunny i njega nanosim sa ovom predivnom četkicom koja je ujedno i kopija "RT" četkice, ali zaista je fantastična i prekvalitetna. Ne konturišem lice sa kremastim korektorima ali zato definišem određene delove sa bronzerom (deo ispod jagodične kosti, viličnu kost u predelu gde se lice spaja sa vratom i obod gornjeg dela čela kako bih ga vizuealno smanjila). Onda nanosim ovo Maybelline Facestudio rumenilo i to u maloj količini na jagodice. Nakon toga uzimam ovaj Farmasi tečni iluminator i nanosim ga na jagodičnu kost, ispod obrva, duž nosa i na vrh nosa. Lepo ga utapkam i onda četkicom ili prstima nanesem ovaj Eroticon (Martinović kozmetika) gold hajlajter u prahu.

- Pre nego što nanesem tečni mat ruž za usne brenda Farmasi u nijansi br. 04 nanosim Sabi balzam za usne kako bi mi usne bile hidrirane. Nakon par minuta kada moje usne upiju ovaj balzam ja nanosim pomenuti tečni mat ruž u tankom sloju i to je to. Time završavam ovaj makeup look.

- To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopada.
- Podelite sa mnom vaša mišljenja u komentarima. :)

Instagram: @iammilitza
Facebook page: Iammilitza
Pinterest: @iammilitza
E-mail: milicastanisicms@gmail.com

Voli vas vaša,


Comments

  1. Odličan makeup look. Sviđa mi se što nisi koristila previše proizvoda. Divno ti stoji :)

    https://thestarcounter.blogspot.ba

    ReplyDelete
  2. Predivan look! <3
    Proizvode sam skoro sve ispobala i super su. <3
    Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post. ❤ ⬇
    Special Section

    ReplyDelete
  3. Lorealovi puderi su zaista najbolji, a odavno želim probati ovaj Maybellinov korektor, da li ima negdje u Srbiji da se može kupiti? xo

    https://theninebyivana.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se! Koliko sam ja upućena jedino ga za sada možeš poručiti na Instagram profilu @la_sirena_sminka ! :)

      Delete
  4. Milice, izgledaš prelepo! ☺ Make up look mi se zaista mnogo sviđa i ove boje ti odlično stoje. ☺

    Novi post: Misseslandy

    ReplyDelete
  5. Predivan post, baš sam uživala u fotkama ❤❤! Mnogo mi se svidjaju palete ❤😚!

    Recenzija na blogu perfecthigh136.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Odličan makeup tutorial, uživala sam u postu. Proizvodi su odlični ♥

    Die with memories,not dreams

    ReplyDelete
  7. Proizvodi su super ,vecinu imam i zadovoljna sam s njima.Bilo bi lepo da uzvratis komentar !!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Hvala na svim vašim komentarima/Thank you for all of your comments!